Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Julebord – problemy? - Norwegia

Czytali temat:
(430 niezalogowanych)
29 Postów
Przemek Przemko
(79przemo)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Julebord – problemy?
Nie wiem o co chodzi bo takie spotkania świąteczne to w Polsce też już standard.Nie raz w takim uczestniczyłem i niczym się to nie różni od norweskich zwyczajów.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
marcin cissewski
(rybcia65)
Wiking
troszke wodki i w leb starego bossa haha dobre
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Tomek W
(tomek7711)
Wiking
...no niestety ale artykuł ten przedstawia prawdę...przy wódce często niektórym ludziom puszczają zbyt mocno hamulce...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
i jeszcze sie mozna obudzic w lozku z blondyna
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
79przemo napisał:Nie wiem o co chodzi bo
... takie spotkania świąteczne to w Polsce też już standard.
... Nie raz w takim uczestniczyłem i niczym się to nie różni od norweskich zwyczajów.Pozdrawiam

Ano właśnie ...
W POLSCE od Niedawna ...
/ taki nowobogacki szpan ... pseudo nuworyszy i byznezmanów ... dla szarego robola ...
---
A w Norge jest to od Zarania ... ponad 100-lat i związane jest to historycznie z prozą życia i biedy , jaka w Norge Onegdaj Panowała .
---
A teraz jest to tylko , Wypaczona pamięć o minionej rzeczywistości .!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
W 2004 roku, w pewnej firmie impreza Bożonarodzeniowa odbywała się w domu szefów. Było bardzo miło i rodzinnie. Póżniej wraz ze wzrostem ilości pracowników imprezy odbywały się w różnych miejscach. Atmosfera była różna, w zależności od stopnia upojenia alkoholowego i stosunków miedzy pracownikami, ale wszyscy siedzieli przy wspólnym stole. Teraz od jakiegoś czasu są dwa stoły , dla Polaków i drugi dla szefów i ich norweskich pracowników i przyjacół. Kto jest temu winien, nie wiem ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
lena1 napisał:
W 2004 roku, w pewnej firmie impreza Bożonarodzeniowa odbywała się w domu szefów. Było bardzo miło i rodzinnie. Póżniej wraz ze wzrostem ilości pracowników imprezy odbywały się w różnych miejscach. Atmosfera była różna, w zależności od stopnia upojenia alkoholowego i stosunków miedzy pracownikami, ale wszyscy siedzieli przy wspólnym stole. Teraz od jakiegoś czasu są dwa stoły , dla Polaków i drugi dla szefów i ich norweskich pracowników i przyjacół. Kto jest temu winien, nie wiem ....
W Mojej Firmie , zawsze siedzimy przy jednym wspólnym stole .
Może dlatego , że Firma Maleńka i tylko Ja jeden jestem Zagranicznym Pracownikiem .
A i w Firmie przy Oficjalnych Imprezach , nie ma za bardzo z Kim PIĆ ...
---
Wszyscy trochę na wyrost sztywni ...
---
Co innego zaś , Imprezy prywatne bez Widzów , zwłaszcza Latem na prywatnej posesji , daleko od Luda Bożego ...
Tam się nieraz i nie dwa , dzieją cuda ...
---
My Polacy , nie umiemy pić BARDZO DUŻO i spokojnie , z uśmiechem i dowcipem ...
---
Pewnie to obciążenie po byłych systemach i względnej notorycznej biedzie pod każdym względem .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(PiotrKobialka)
Wiking
A u mnie dwa lata temu jeden nor chciał drugiego nozem do bifa zaszlachtować w srodku obiadu. Nie udało mu się ale za to obydwoje następnego poniedziałku w firmie już nie doczekali. Szef w sumie się cieszyl. Obowiazkami zwolnionych obdzielil wszystkich pozostałych przy pracy a dwa etaty poszly na konto oszczednosci.... Rzecz jasna policja nie została powiadomiona i wiadomość o rzeźniczych zapędach naszego bylego kolegi nie została umieszczona w jego portfolio. Pracuje teraz w innej firmie na jeszcze lepszej posadzie i z niecierpliwoscia czekam az kogos w końcu zarznie na julebordzie... to tylko kwestia czasu. Najwazniejsze , ze dobre imie naszej firmy nie ucierpi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok