Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Romowie usunięci z Sognsvann (Oslo) - Norwegia

Czytali temat:
(1290 niezalogowanych)
1 Post
aa aa
(barnabar)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Romowie usunięci z Sognsvann (Oslo)
Usuwaja romow jak jakas zaraze.. nie powinno ludzi tak sie traktowac!! Zamiast dac im godne warunki do zycia, dach nad glowa to panswto norweskie pokazuje swoje prawdziwe oblicze!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
211 Postów
Michał mi$
(qmulus)
Stały Bywalec
A państwo norweskie ma jakis obowiązek utrzymywania wszystkich darmozjadów świata? Czytałeś dokładnie ? Policja ich usunęła na prośbę właściciela gruntu. Chciałbyś zeby w twoim ogrodzie mieszkali?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Jacek Zabek
(Zabek57)
Początkujący
Norwegia mieni się być najbardziej socjalna na świecie i bardzo bogata. Gdyby chcieli, to znaleźliby jakieś rozwiązanie. Romów mi szkoda tylko z jednego powodu. Z powodu strasznej biedy nie chodzili do szkól, nie mają wykształcenia, Pracuje ze mną trzech, ale tylko przy prostych pracach, trzeba ich uczyć wszystkiego. Jednak niektórzy z nich jak dostaną szansę to chcą pracować. Norwegia wczoraj w radio trąbiła, że dla wszystkich imigrantów z afryki, pakistanu i innych azylantów będą mogli właściciele firm organizować szkolenia zawodowe refinansowane z budżetu państwa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aa aa
(barnabar)
Wiking
tu przeciez chodzi o ludzi ktorzy sa poniewierani, praktycznie we wszystkich krajach Europy, nikt im nie pomaga i nie chce pomoc a pozniej zwala sie wine na nich ze nie chca sie integrowac!! Przeciez integracja idzie w dwie strony a nie w jedna.

Predzej czy pozniej bedzie trzeba cos zrobic aby udzielic pomocy, Norwegia jest bogatym panstwem wiec nie widze problemu opieki socialnej...

Dzis sa nowe czasy i mulitikulturalizm jest nieodwracalny, w Polsce tez nastpia czasy gdzie juz Polska nie bedziemy homogennym krajem,, nie powinno sie tego zwalczac a wprost przeciwnie wspierac! Mulikulturalizm przeciez daje tyle mozliwosci i rozwoju w kazdym kraju!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
211 Postów
Michał mi$
(qmulus)
Stały Bywalec
3 lata mieszkałem niedaleko Romów. Oni nie asymiluja się z innymi nacjami nie chcą pracować. Pomagać mozna komuś kto z tej pomocy dobrze skorzysta np bedzie pracował czyli dawał też coś od siebie. W Bułgarii postawiono blok cyganom kolo wioski zeby lepiej żyli. Po pol roku go wyburzono bo wynieśli z niego wszystko łącznie z wykuciem zbrojenia z ścian .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aa aa
(barnabar)
Wiking
to czysto rasistowska propaganda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Robert Mazur
(ashes)
Wiking
LUDZIE CO WY GADACIE!!!
SPRAWA JEST BANALNA!

Trzeba komuś pomóc, bo jest biedny, nie ma co jeść itd.?!
Oczywiście, że tak!

ALE TYLKO WTEDY, KIEDY TE OSOBY DAJĄ COŚ OD SIEBIE!!!!

Też kiedyś poprawiałem ludzi, którzy mówili, że są to CYGANIE. Ja na to, że są to ROMOWIE.
Zmieniłem radykalnie zdanie, kiedy zacząłem się przyglądać tym KLANOM!!
SĄ TO KLANY, KTÓRE ROZJEŻDŻAJĄ SIĘ RANO Z "DOMÓW" DO NAJWIĘKSZYCH MIAST I ŻEBRAJĄ.
Nie byłoby w tym nic złego, gdyby tak jak wspominałem DAWALI COŚ OD SIEBIE (CHCIELIBY PRACOWAĆ, PRZYSTOSOWYWALIBY SIĘ DO SPOŁECZEŃSTWA ITD).
ONI TEGO NIE ROBIĄ!!!
MATKI UCZĄ JUŻ 3-LATKÓW JAK ŻEBRAĆ!!!!

Tutaj złamali prawo, więc co - WYPAD!
Nie wydaje mi się, że śmietnik który widać na zdjęciu powstał po szarpaniu się z policją.

NIE MAM PROBLEMU, ŻEBY OBOK MNIE MIESZKAŁ CYGAN!, WIETNAMCZYK, KAMERUŃCZYK KTÓRY PRZESTRZEGA ZASAD PORZĄDKU (CZYSTOŚCI), NIE SIEDZI (SPECJALNIE) NA BEZROBOTNYM, PŁACI PODATKI ITD.

Tu pojawia się szerszy problem - imigrantów w Europie.
Europa sama daje się zabić!

Nie wiem czy wiecie jak wygląda polityka imigracyjna na Bliskim Wschodzie, w bogatych krajach jak np. Zjednoczone Emiraty itd.
JAK?
NIE MA TAM TAKIEJ POLITYKI!!! NIE MA TAM SOCJALÓW, RZECZNIKA DS. IMIGRANTÓW ITD.
Dlatego np. Afrykańczycy tam nie uciekają, tylko do wspomnianej Europy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aa aa
(barnabar)
Wiking
Syf to faktycznie jest na zdjeciu tez bym sie wkurzyl!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
217 Postów
El Mundo
(Matiboy)
Stały Bywalec
norb napisał:
tu przeciez chodzi o ludzi ktorzy sa poniewierani, praktycznie we wszystkich krajach Europy, nikt im nie pomaga i nie chce pomoc a pozniej zwala sie wine na nich ze nie chca sie integrowac!! Przeciez integracja idzie w dwie strony a nie w jedna.

Predzej czy pozniej bedzie trzeba cos zrobic aby udzielic pomocy, Norwegia jest bogatym panstwem wiec nie widze problemu opieki socialnej...

Dzis sa nowe czasy i mulitikulturalizm jest nieodwracalny, w Polsce tez nastpia czasy gdzie juz Polska nie bedziemy homogennym krajem,, nie powinno sie tego zwalczac a wprost przeciwnie wspierac! Mulikulturalizm przeciez daje tyle mozliwosci i rozwoju w kazdym kraju!

co ty pierdolisz ? czy to jest wina romów , że nie chce im się pracować , integrować itp itd ?
Czy może całej reszty , bo nie troszczy się wystarczajaco o romów ?

Tym postem przyznałeś rację , że cyganie to osoby niepełnosprawne i głupie , nie zdolne do samodzielnego funkcjonowania, bez pomocy innych ...

Co do pomocy cyganom to w wielu krajach próbowano im pomóc , niestety to takie "syzyfowe" pomoce były, polecam film dokumentalny o cyganach słowackich produkcji Planete

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok