Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1665 niezalogowanych)
1 Post
Imię Nazwisko
(norkofil)
Wiking
brat rodzony Jasty- powalony jak i on -Musisz to zobaczyc!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Malgoraa. Mieszkam tu od lat i w lepszych warunkach niż ukazane w filmie. Wcale jednak się nie wstydzę, że jestem Polką ani ze względu na siebie, ani ze względu na bohaterów filmu.
Każdy ma swoje priorytety i sposób na życie. Wstydzę się gdy widzę niekulturalnych i wulgarnych, bez względu na to czy mieszkają w dobrych czy złych warunkach i czy są ubrani lepiej i piękni, czy są brudni i brzydcy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Wstydzę się gdy widzę niekulturalnych i wulgarnych, bez względu na to czy mieszkają w dobrych czy złych warunkach i czy są ubrani lepiej i piękni, czy są brudni i brzydcy.
wstydzisz sie za norwegow
a za pieknych i brudnych?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Czasem wstydzę się za Ciebie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów

(pluto20)
Stały Bywalec
Kod:

lena1 napisał:
Malgoraa. Mieszkam tu od lat i w lepszych warunkach niż ukazane w filmie. Wcale jednak się nie wstydze

heheheh to sie zdecyduj wkoncu wstydzisz sie czy nie wkoncu? albo a albo b.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Polecam cwiczenie czytania ze zrozumieniem.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
a przed kim sie wstydzisz?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
121 Postów
Jerzy Świerzykał
(Fredzio)
Stały Bywalec
malgoraa napisał:
W lipcu miałam z synem wyjechać do męża do Norwegii na stałe,zmieniłam zdanie po obejrzeniu tego filmu,nie chcę się wstydzić tego że jestem Polką, a tak by było.Mąż jest w Norwegii 7 lat i proszę mi wierzyć nie trzeba mieszkać w barakach,robić z siebie biednego polaczka,żeby się czegoś dorobić,ale jak większość pisze dla rodziny,a gdzie zasady,szacunek dla samego siebie.Co mnie jeszcze zbulwersowało, akurat mieszkam blisko miejscowości Pyrzyce jest pokazana ta miejscowość w drugim odcinku,ona nie jest tak wstrętna jak została przedstawiona,nie pokazano nic ładnego,specjalnie zostały uchwycone stare rudery nieczynny dworzec pkp itp.itd.Więc pytam jaki cel był nagraniu takiego filmu.Bo nie pokazano nic co by szło na korzyść POLAKÓW!! DobranocUjęła mnie twoja historia!
Ale, no cóż - prawda boli.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Darek Z.
(darioaries)
Wiking
Wogole jakis slaby artykul. Kazdy ma naprawde taka emigracje jaka chce i na jaka sobie zapracuje, ktos kto nie radzil sobie w Polsce napewno sobie nie poradzi za granica!i nie wystarczy zmienic kraj tylko trzeba zmienic siebie, swoje podejscie do pracy i zycia podniesc moze kwalifikacje a jak nie to starac sie byc najlepszym w tym co sie robi i przedewszystkim ciezko pracowac . Nie rozumie ludzi ktorzy mysla ze wyjada gdziekolwiek z Polski i ich zycie zmieni sie w sielanke kasa bedzie lala sie z kranu i do tego bez jakiegokolwiek wkaldu ze swojej strony. Jak ktos mieszka w Norwegii juz jakis czas to wie ze oni kochaja takie historie jak ta opisana w dokumencie raczej nikt nie ogladal by dokumentu o Polakach ktorzy odniesli tutaj sukces bo jakze ich ego ucierpialoby na tym zreszta Norwegia nie jest wyjatkiem.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
Autorko artykułu! oczywiście te dwa filmy się różnią bo ,, Londyńczycy, to serial fabularny,a film ,,Brakkefolkett,, to film dokumentalny proszę sobie poczytać o gatunkach filmu na Wikipedii.I następnym razem lepiej się przygotować do omawianego tematu. Jak można porównywać film dokumentalny z fabularnym !!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok