Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(781 niezalogowanych)
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Polemizowalabym z ta genetyczna polskoscia Litwinow, ale to nie temat, nie ten watek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Lindemans napisał:
Norweg. Przeciez jest to temat dnia i kazdy wie.
OJ ...!!!
Na pewno większe wzięcie medialne w Norge , to Dominikana i wydalenie Katolickiego Hierarchy polskiego pochodzenia , za pedofilstwo ...!!!
do 3 po południu trąbili co godzinę ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
398 Postów

(Zawisz)
Stały Bywalec
Lindemans napisał:
Polemizowalabym z ta genetyczna polskoscia Litwinow, ale to nie temat, nie ten watek

Kiedyś gdzieś wyczytałem, źródła nie pamiętam, że niby yo Mieszko pierwszy był Wikingiem.
W drugiej połowie 10 wieku pojawiło się na naszych ziemiach sporo grobów skandynawskich. Waregowie i takie tam. Ba, podobno Mieszko sam był Waregiem.
A z tą czystą krwią...
Można by dyskutować o powszechności gwałtów w tamtych czasach a i kilkaset lat w górę. Gdzie była wojna, siał się gwałt grabież. Każdy to wie. Dajmy na to taka armia napoleońska, pierwszy lepszy przykład, która u szczytu potęgi liczyła bodajże dwieście tysięcy chłopa. O ile się nie mylę. I na pewno nie był to humanitarny korpus ekspedycyjny. A wiadomo, że chłop cięty na baby a czasy były inne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
gabriel napisał:
Lindemans napisał:
Norweg. Przeciez jest to temat dnia i kazdy wie.
OJ ...!!!
Na pewno większe wzięcie medialne w Norge , to Dominikana i wydalenie Katolickiego Hierarchy polskiego pochodzenia , za pedofilstwo ...!!!
do 3 po południu trąbili co godzinę ...

Nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie w mediach (Aftenposten, Dagbladet, VG, NRK..) glownym tematem na czolowkach byla sprawa morderstwa Anji. Nadal jest.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Lindemans napisał:Nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie w mediach (Aftenposten, Dagbladet, VG, NRK..) glownym tematem na czolowkach byla sprawa morderstwa Anji. Nadal jest.
Ja słucham tylko regionalnego NRK , a w Necie nie przeglądam żadnej Prasy / wiem ,że to duży błąd z Mojej strony / ani polskiej ani norweskiej .
---
Może tak Tu trąbili , by zagłuszyć choć na trochę , własne północno regionalne historyczne problemy na tym tle ...
I pokazać , że inni też nie są święci ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
aga bandola
(baga)
Wiking
matko jedyna Norweg uf !co za ulga!czysty Nordyk i morderca jak mógł tak zburzyć ten cudowny idealny wizerunek Skandynawa ( uczciwego prawego , nie kradnącego nie oszukującego nie mordującego, nie gwałcącego, nie ćpającego, nie pijącego) straszne jak teraz żyć??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
baga napisał:
matko jedyna Norweg uf !co za ulga!czysty Nordyk i morderca jak mógł tak zburzyć ten cudowny idealny wizerunek Skandynawa ( uczciwego prawego , nie kradnącego nie oszukującego nie mordującego, nie gwałcącego, nie ćpającego, nie pijącego) straszne jak teraz żyć??

Ale teraz dowalilas Norwegom Ktos tak kiedykolwiek tu napisal, ze im sie to nie trafia ?
Moze jakies cytaty przytoczysz na popracie swoich durnych snow ?

Ty masz jakas fobie na punkcie Norwegow ? Twoje wypowiedzi na forum sa wylacznie w jednym, zawezonym horyzoncie "dowalic Norwegom ". Nigdy nie widzaialam chocby jednej wypowiedzi na jakikolwiek inny temat. Jakis etat obrabiasz ?
Przydalaby sie fotka wstwaiona przez Karola ("ale im kurwa dowalilem" ), ale nie chce mi sie szukac pozna pora
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Marcin Janecki
(cinolmj)
Wiking
Wiesz Lindemans, po prostu może tutaj ludzie mają zdecydowanie większy szacunek do czyjegoś zdrowia i życia a tym samym dla samego siebie. Życie jest wartościa a nie towarem dlatego pewnie tak ich to boli i nie przechodzą z tym do porządku dziennego. Zginęła nieczemu niewinna dziewczyna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Marcin Janecki
(cinolmj)
Wiking
Moja wypowiedź bardziej odnosiła sie do tego co napisał/ła baga
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok