Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
ARTUR KAJDAN (2013 niezalogowanych)
124 Posty

(Janin)
Stały Bywalec
Powiem wprost.nie widze innych powodow protestu,jak to ze sam dorabiasz na czarno debilu jeden z drugim.. Nie jestem urzedem statystycznym,lecz przynajmniej polowa plakalaby w momencie wprowadzenia przez panstwo ulgi budowlanej ,na wzor szwecji..
Bezmozgie kutasy..rozpieprzyliscie wszystkie lepsze rynki pracy w europie..teraz pora na skandynawie..rzygac mi sie chce kiedy widze tepe ryje w Maxbo w ujebanych jeansach lub dresach od farby..150kr na godzine..nikt z odrobina mozgu by tego nie napisal,,szkoda komentarza..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
Janin ujełeś mnie w swoim komentarzu? Jestem tu juz 10 lat i od zawsze pracuje na bialo pozatym nie tylko w norwegi pracowalem i zawsze mialem robote z papierami nawet jeszcze polska w uni nie byla , wiec uwazaj do kogo pijesz komuchu jeden
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
marcel bojka
(kolo75)
Wiking
po co się sprzeczać każdy orze jak może , problem będzie kiedy EUO wymusi na norwegi zniesienie ceł na materiały budowlane z UE , firmy norweskie zbankrutują po kolei a ci co domy już kupili , potracą na wartości po 50 % wartości nieruchomości bo wejdą polski albo litewskie firmy budowlane które i tak budują tyle że na czarno przez norweskich pośredników, a cło zniosą bo norweskiej ropy już europa nie chce kupywać za fryko i już są plany zniesienia ceł w zamian za kontrakty długoterminowe , ruska ropa jest 2 razy tańsza .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(macieksz)
Wiking
wszyscy jesatescie jebane polaczki co jeden to lepszy wysmiac wyszydzic i siebie na piedestal postawic

nie ladnie i tyle powiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Damian Sokalski
(sokal26)
Wiking
witam. szukam pracy w budownictwie w norge. moze ktos pomuc?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
Nowicjusz
To akurat nie nastapi. Umowa o EOS nie oznacza i nigdy nie oznaczala unii celnej.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów
Nowicjusz
kolo75 napisał:
po co się sprzeczać każdy orze jak może , problem będzie kiedy EUO wymusi na norwegi zniesienie ceł na materiały budowlane z UE , firmy norweskie zbankrutują po kolei a ci co domy już kupili , potracą na wartości po 50 % wartości nieruchomości bo wejdą polski albo litewskie firmy budowlane które i tak budują tyle że na czarno przez norweskich pośredników, a cło zniosą bo norweskiej ropy już europa nie chce kupywać za fryko i już są plany zniesienia ceł w zamian za kontrakty długoterminowe , ruska ropa jest 2 razy tańsza .

To nie nastapi. Umowa EØS/EOG nie jest unia celna.

Poza tym nie sadze zeby na materialy budowlane obowiazywalo clo. Ogolnie rzecz biorac bardzo niewiele rzeczy importowanych do N objetych jest clem (wyjatkiem jest np. clo zaporowe na zywnosc). Musisz natomiast uiscic VAT/moms/mva.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
124 Posty

(Janin)
Stały Bywalec
Jeszcze troche robercieoslo i sam bedziesz zapierdalal za polskie i litewskie stawki..szarancza z polski ,litwy i inna doprowadzi do totalnego skurwienia rynku pracy..daruj wiec sobie epitety " komuchu"..cepie z trudnosciami zrozumienia prostych rzeczy..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
Robert Niemiec
(robertoslo2)
Stały Bywalec
jesli juz musisz mnie nazywac cepem buraku w gumiakach to wiedz ze nawet jak cala gospodarka pierdolnie i tak sobie dam rade ,nie siedze i nie placze ze ktos sobie pracuje na czarno, bo taka gadka zeby podpierdalac polakow to mozesz sobie w d.... wsadzic , musisz przekonac norweskie spoleczenstwo zeby nie zatrudniali pracownikow na czarno , pozatym za krotko tu chyba jestes zeby zrozumiec metalnosc norweska
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
124 Posty

(Janin)
Stały Bywalec
Znawco norweskiej mentalnosci..co tu jeszcze robisz ,skoro juz dzis jestes miliarderem? Pakuj walizke i wypierdalaj na hawaje..
Jak dla mnie swoje sztywne zasady mozesz wsadzic sobie w dupe..
Nie robisz nic innego jak aprobujesz okradanie panstwa..i tu sie roznimy..
Skoro uwazasz ze komuch to odpowiedni epitet, przyjmuj riposty na klate z honorem ..

Wielu z was robi to samo.okrada innych...jesli jeszcze tego nie zauwazyles..to nasza mentalnosc..dopoki kazdy podkrada z tego samego gara,obowiazuje wzajemna aprobata i zmowa milczenia..jestem jednym z tych,co mowi" dosc skurwysyny! " wsrod was sa uczciwi ludzie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok