Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Imigracja nie jest opłacalna dla Norwegii! - Norwegia

Czytali temat:
(1885 niezalogowanych)
5 Postów
Mariusz Daraż
(marrian)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Imigracja nie jest opłacalna dla Norwegii!
4,1 miliona koron ale jak? Rocznie? Poza tym kto to jest imigrant spoza zachodu? Zupelnie nic ten artykuł nie wyjasnia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
biedna Norwegia wydala prawie 77 000 tygodniowo na 1 emigranta
czyli 4000 wyplata za prace emigranta
i po 7 000 wyplata za prace policjanta ,drogowca ,sprzedawcow ,dostawcow internetow ,telefonow,rolnikow ,rzeznikow ,piekarzy itp itd
bo przeciez bez nich emigrant jak kazdy czlowiek by nie funkcjonowal
no bo w wyniku emigracji wzrosly obroty w KIWI i Rema i trzabylo zatrudnic dodatkowych ludzi ,i drogi sie niszcza i zjadaja norweskie ziemniaki
to wszystko wina emigracji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Marcin BMW
(Dzikus87)
Wiking
Nie wiem, możliwe, że źle zrozumiałam, ale czy z tego wynika, że państwo Norweskie płaci za mnie ( za co? ) 4 mln koron rocznie? Za co, spytam jeszcze raz. Pracuję tu i tu wydaje pieniądzę zarobione pieniądzę, płacę podatki itp. Im się chyba pomyliły statystyki za to ile wydają na Pakistańczyków, Somalijczyków i tym podobne kraje, z których to wywodzą się rodziny wielodzietne ( baaardzo wielodzietne) i jakimś dziwnym trafem z ich rodzin nikt nie pracuje, a maja mieszkania, samochody, internet, telefony i inne udogodnienia typu darmowe kursy języka dla wszystkich, ba, mało tego, mają płacone za to, że chodzą na taki kurs! Jeśli ja źle zrozumiałam treść tego artykułu, to błagam, wytłumaczcie mi to.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
Dzikus87 napisał:
Nie wiem, możliwe, że źle zrozumiałam, ale czy z tego wynika, że państwo Norweskie płaci za mnie ( za co? ) 4 mln koron rocznie? Za co, spytam jeszcze raz. Pracuję tu i tu wydaje pieniądzę zarobione pieniądzę, płacę podatki itp. Im się chyba pomyliły statystyki za to ile wydają na Pakistańczyków, Somalijczyków i tym podobne kraje, z których to wywodzą się rodziny wielodzietne ( baaardzo wielodzietne) i jakimś dziwnym trafem z ich rodzin nikt nie pracuje, a maja mieszkania, samochody, internet, telefony i inne udogodnienia typu darmowe kursy języka dla wszystkich, ba, mało tego, mają płacone za to, że chodzą na taki kurs! Jeśli ja źle zrozumiałam treść tego artykułu, to błagam, wytłumaczcie mi to.

zrozumaiałs te bzdury wysmiecnicie

poprostu postawili nas imigrantów zarobkowych w jednym szergu z pastowanymi, którzy nie przepracowali nawet dnia, a siedza tu kilka lat.....
Trwa nagonka na utlanderów, wiec nie dziw sie takim artykułem....

Róbmy swoje i nie dajmy sie zwariowac : )
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Jacek G
(ThorNet)
Wiking
Napiszcie wprost że chodzi o nierobów azylantów.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
marrian napisał:
kto to jest imigrant spoza zachodu?
jako zachód na świecie rozumnie się wszystko co leży na zachód od Odry, bo pomimo iż Niemcy leżą w Europie Środkowej, to uważane są za Zachód
ty na pewno nie jesteś imigrantem z zachodu tylko z Europy Wschodniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Wybory sie zblizaja
trza nakarmic kielbaså wyborczå
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Mariusz Daraż
(marrian)
Wiking
jasta102 napisał:
marrian napisał:
jako zachód na świecie rozumnie się wszystko co leży na zachód od Odry, bo pomimo iż Niemcy leżą w Europie Środkowej, to uważane są za Zachód

Że nie pochodzę z Europy Zachodniej to wiem ale w jednym klubie z kacapami nas nie umieszczaj Jak świat, światem Polska zawsze była w Europie Środkowej. Pytałem bo cholera wie wg jakich reguł norwedzy sobie świat dzielą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
marrian napisał:
jasta102 napisał:
marrian napisał:

Że nie pochodzę z Europy Zachodniej to wiem ale w jednym klubie z kacapami nas nie umieszczaj Jak świat, światem Polska zawsze była w Europie Środkowej. Pytałem bo cholera wie wg jakich reguł norwedzy sobie świat dzielą.

naumiej się norweskiego
wtedy usłyszysz w norweskim radio do jakiej części Europy Norwedzy nas zaliczają
np przy relacjach z przemytu, kradzieży, ukłucia nożem, o kieszonkowcach itp
a był taki piękny artykuł we Wprost, który tu kiedyś wklejałem, że Polska w zasadzie w Europie to tylko na mapie była i jest
chociażby te zakrzywione szable i kontusze i wieczne zainteresowanie Dzikimi Polami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
jak zaczna pracowac to ich w rodzimym kraju nie poznaja hahahahha....

ktos to nawet trafnie skomentowal pod oryginalem: odmurzynianie... albo: praca uszlachetnia.....

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok