Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Urlop rodzicielski - statystyki i zmiany od 1. lipca 2013 - Norwegia

Czytali temat:
(359 niezalogowanych)
1 Post

(djb)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Urlop rodzicielski - statystyki i zmiany od 1. lipca 2013
Witam, mam pytanie do pani redaktor. A czy jest mozliwosc wykorzystania takiego urlopu tacierzynskiego w Polsce? Mam na mysli cala swoja rodzine mieszkajaca w polsce, a ja mieszkam i pracuje w Oslo jako jedyny zywiciel mojej rodziny, czy nalezy mi sie taki urlop tacierzynski? prosze o odpowiedz, dziekuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Slawomir Kubertor
(hubert1979)
Wiking
Witam ma m pytanie do pani redaktor,co to jest i na czym polega " połączenie pracy z zasiłkiem i pobieranie zasiłku stopniowanego"?dziekuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
djb, ten urlop sie nie należy, bo twoja żona miała ciąże prowadzoną w Polsce, jest zarejestrowana tylko w Polsce i tam bedzie miała swój urlop. Jeśli ona nie ma prawa do norweskiego urlopu, to i ty tego prawa nie masz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Łukasz .
(uniek)
Wiking
U mnie sprawa wygląda tak: Ja pracuję w Norwegii ,mam narzeczoną w Polsce . Jest w ciąży ale bała się rodzić tutaj więc cała ciąża była prowadzona w Polsce i poród (w marcu) będzie również w Polsce. Po narodzinach chcę sprowadzić ją z dzieckiem do Norwegi. Czy będzie należał mi się urlop i ile?
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok