Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Ulga podatkowa zamiast zasiłku rodzinnego? - Norwegia

Czytali temat:
(573 niezalogowanych)
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Ulga podatkowa zamiast zasiłku rodzinnego?
bardzo dobre rozwiązanie .....
budzą się norgi rano i trzeba pociskać do roboty tak samo jak emigranci bo z kasy od nav DUP.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
marcel pawlowski
(marcefix)
Wiking
i juz nory szukaja dziury w calym -delikatnie mowiac !!! upiepszyli zasilek gotowkowy o ponad 40.000 kr w sumie,zabiora rodzinne a w niedlugim czasie pewnie pendlerom zabroniom wyjazdy odpisywac tak jak zrobili ze zmniejszeniem wysokosci dochodu zony w polsce!!!! kto wie jak z emeryturami bedzie?pewnie tez cos wymyslom zeby nam uszczuplic albo w ogole zabiorac. co za kraj !? na wszystkim utlandom upiepszaja. niedlugo bedzie gorzej niz w rumuni. nie znam bardziej chytrego i zawistnego spoleczenstwa! gdzie im do niemcow,szwedow czy dunczykow,gdzie im do europy?? zawisc,zacofanie,dzicz i brak kultury nie wspominajac o goscinnosci. jestem tu ponad 8 lat i mam dosyc-zreszta nie tylko ja.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
marcel pawlowski
(marcefix)
Wiking
kontantstotte zabrali - komu? oczywiscie ze utlandom. uzasadniajac ze wiekszosc norweskich matek rezygnyje na rzecz podjecia pracy i jest to prosty rachunek. norweska mama pojdzie do pracy zarobi 30.000 kr,za przedszkole zaplaci 5.000 kr a wiec nie oplaca sie brac zasilku gotowkowego w wysokosci 3.300kr dlatego rezygnuja. apropo nasze kobiety bedac w polsce wychowuja dzieci bo po pierwsze szkoda mamusia oddawac bobasy do przedszkoli a po drugie nie oplaca sie pracowac. a wiec komu norwegowie zabrali kontanstott? oczywiscie ze utlandom. szkoda gadac.fakt faktem ze zarobki sa wysokie ale zdejmijmy ciemne okulary i stwierdzmy fakty ze z roku na rok jest coraz gorzej i w dodatku pogoda gniecie do konca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
marcefix napisał:
kontantstotte zabrali - komu? oczywiscie ze utlandom. uzasadniajac ze wiekszosc norweskich matek rezygnyje na rzecz podjecia pracy i jest to prosty rachunek. norweska mama pojdzie do pracy zarobi 30.000 kr,za przedszkole zaplaci 5.000 kr a wiec nie oplaca sie brac zasilku gotowkowego w wysokosci 3.300kr dlatego rezygnuja. apropo nasze kobiety bedac w polsce wychowuja dzieci bo po pierwsze szkoda mamusia oddawac bobasy do przedszkoli a po drugie nie oplaca sie pracowac. a wiec komu norwegowie zabrali kontanstott? oczywiscie ze utlandom. szkoda gadac.fakt faktem ze zarobki sa wysokie ale zdejmijmy ciemne okulary i stwierdzmy fakty ze z roku na rok jest coraz gorzej i w dodatku pogoda gniecie do konca

rozmawiałam z norwegami na ten temat i oni uwazaja,ze nie jest to wycelowane ani w nich ani w nas a w tą bezproduktywną czarną i podpalana rase ktora nie daje od siebie tylko korzysta cała geba ze wszystkich przywilejów...nieraz w jednej rodzinie jest troje dzieci uprawnionych do tego zasiłku kontantstotte...zasiłek rodzinny w norwegii jest załosnie niski w porównaniu z potrzebami dziecka wiec ja nie rozumiem o co te oburzenie..przeciez jak pracujesz i płacisz podatki to bedziesz miał prawo do ulgi i wyjdziesz na swoje...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
marcefix napisał:
[quote]i pendlerom zabroniom wyjazdy odpisywac (...)niedlugo bedzie gorzej niz w rumuni./quote]

Mam nadzieje, ze w zwiazku z tym zaczna sie masowe powroty Polakow z Norwegii do Polski.
Ty to chyba pierwszy pokrzywdzony wyjedziesz ?

Zabiorom,
ukradnom,
oszukajom,
biedne sieroty w Polsce - urzywdzom,
ze o zonach ukrzywdzonych nie wspomnem

Koniec swiata panie, koniec swiata

wyglada na to, ze niektore matoly mysla, ze klasa podatkowa byla specjalnie dla zon w Polsce
Inny prog dochodow obowiazywal zony w Szwecji, a jeszcze inny zony w Norwegii
Mezowie wogole nie byli brani pod uwage. co za dyskryminacja !
Boze widzisz i nie grzmisz

Jeden z najlepszych motywow, to ten dlaczego polskie zony w Polsce nie podejmuja pracy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
marcel pawlowski
(marcefix)
Wiking
widze ze jakiegos ,,barano wypasacza,,to ruszylo? po pierwsze to z polska napewno nic wspolnego nie masz lub jestes kawalerem i zostaniesz nim do konca zycia!! po drugie polskie kobiety nie otrzymuja adekwatnego wynagrodzenia w stosunku do wyksztalcenia! po trzecie norweskie spoleczenstwo traci wlasnie przez takich analfabetow jak ty! I o jakim progu dochodu tu piszesz jak mowa jest o socjalu! Apropo dochodow to wcale nie zarabia sie duzo mniej w szwecji czy dani nie wspominajac o niemczech,szwajcari,austrii czy francjii. po czwarte jesli w norwegii skoncza sie dobre dochody(byc moze nigdy sie nie skoncza) to ludzie z tad wyjada,nie bedzie dla kogo budowac nie bedzie komu latac i wtedy bedziesz dalej lowil ryby,wypasal barany i zapijal to wszystko ropa. apropo to nie oceniam wszystkich ludzi to sama miara.sa ludzie dobrzy i ludziska ale ty ,,barano wypasaczu,,zaliczasz sie do tych drugich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
marcel pawlowski
(marcefix)
Wiking
witam. bardzo dobrze rozumiem ze ewenlualne zlikwidowanie rodzinnego zrekompensuja podatkiem. ale z doswiadczenia wiem ze praktyce odbywa sie to inaczej czyli mam watpliwosci czy kwota zostanie przelozona w podatek 1:1. jesli chodzi o nic ,,nierobiacych nierobow z gromadka dzieci,, to jak najbardzej do pracy bym ich zagonil ale kosztem tych wlasnie incydentow cene ciec podatkowych oraz swiadczen socjalnych tracimy my i tego nikt glosno nie powie ze ,,nieroby,,sa tylko pretekstem do ograniczenia roznych swiadczen finansowych w stosunku do calej rzeszy utlandow-bo ostatnimi czasy duzo sie o nas pisze i mowi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Wyprowdze Cie z bledu, a raczej sprobuje, bo takim jak Ty, nigdy nie przychodzi nawet do glowy, ze sa w bledzie

Nie jestem kawalerem, tylko szczesliwa mezatka Swoje dzieci wychowywalam w Polsce, a pozniej w Norwegii. W Polsce nie najgorzej zarabialam, ale to dlatego, ze moje bobasy chodzily do przedszkola, a ja nie zbijalam bakow za kase z Norwegii z innymi nudzacymi sie mamusiami, ktore praca "rak nie brudza",tylko inwestowalam w siebie i przyszlosc mojej rodziny - matole. Skonczylam 2 kierunki studiow, ten drugi pod katem Norwegii i dzieki temu teraz zarabiam tu bardzo ladne pieniadze

Z Polska - matole - mam moze wiecej wspolnego niz Ty i twoja leniwa malzonka, ktora nie potrafi ogarnac swojego zycia, tylko zbija baki za Twoja kase, a Ciebie nie musi ogladac przez wieksza czesc roku.

Co do dobrych dochodow w Norwegii, to Twoje - matole - moga sie skonczyc, bo nie masz tu zadnej stabilnej pozycji. W moim zawodzie i z moja w nim pozycja, nie grozi mi zaden krach

To, ile zarabia sie w innych panstwach, nie spedza mi snu z powiek, bo tu mam swoj dom, swoja rodzine, wystarczajace srodki finansowe i nie intersuje mnie zadna zmiana

Na koniec wytlumacz mi - matole - probujac zachowac resztki sensu w tym co wypisujesz, co norweskie spoleczenstwo traci przez takich analfabetow jak ja ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
marcel pawlowski
(marcefix)
Wiking
a to ,barono wypasaczu,, ze twoj tepy tok myslenia jest taki sam jak ludzi ktorzy w dalszym ciagu prubuja uszczuplic pieniadze z urzedu,pieniadze ktore sie naleza i sa wyplacane we wszystkicz cywilizowanych krajach swiata. niby wyksztalcony,,barano wypasaczu,,co sklonilo by wyjechalas do norwegii? to ze jestes taka brzydka ze nikt cie nie chcial czy moze trafil sie stary ,,barano wypasacz,,z paroma zloty na koncie. i naucz sie tepolu czytac tekt bo jestes tu raptem pare lat na krzyz a juz polskiego zapomnialas. i zegnam bo niem tepolu czasu na bzdury. jak wiesz czas w norwegii kosztuje a wiec szoruj!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
marcel pawlowski
(marcefix)
Wiking
uwazam ze te wszystkie wulgaryzmy byly nie potrzebne. a wiec jako maz i ojciec chcialem przeprosic tylko dlatego ze jestes kobieta ale podkreslam ze to nie ja zaczalem i nalezy zachowac wiecej respektu do ludzi z ktorymi sie pisze bo w tym przypadku pisany przeze mnie tekst nie tyczyl sie ciebie a ogolnie problemu z ktorym borykamy sie na co dzien.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok