Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zakończył się proces Andersa Behringa Breivika - Norwegia

Czytali temat:
(645 niezalogowanych)
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Zakończył się proces Andersa Behringa Breivika
No właśnie, ten POTWÓR jeżeli będzie miał tylko okazję zrobi to jeszcze raz...! Gdybym nie była przeciwniczką kary śmierci to unicestwiłabym go bez większego wahania.
To mój wewnętrzny dylemat...na szczęście nie ja o tym decyduję.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Sławomir Górski
(Terminator)
Wiking
lena1 jesteś hipokrytką, nawet Breivik śmiałby się z ciebie. A określenie "ten POTWÓR" jest typowe dla ludzi takich jak ty, ludzi słabych i nie pragnących niczego nowego, takich którym podoba się aktualny stan rzeczy, bo są tylko bezmyślnymi marionetkami systemu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
lena1 napisał:
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Zakończył się proces Andersa Behringa Breivika
Gdybym nie była przeciwniczką kary śmierci to unicestwiłabym go bez większego wahania.
To mój wewnętrzny dylemat...na szczęście nie ja o tym decyduję.

Widze tu ogromna niekosekwencje - Albo jestes przeciwnikiem albo zwolennikiem kary smierci. Innej drogi nie ma. Gdybym byla ..tobym unicestwila.
Mysl.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
"Jeśli zakwalifikuje się jego czyny jako czyny człowieka chorego, zostanie mu odebrane podstawowe prawo człowieka do ponoszenia odpowiedzialności za swoje postępowanie" - podkreślił.

aha a jesli nie to znaczy,że on mógłby podjąć jeszcze jakąś dobrą decyzję lub postąpić w podobny sposób i miałby od nowa proces
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Moim zdaniem Sąd robi błąd idąc standardowym tokiem myślenia ... :
-niepoczytalny = dożywocie w wariatkowie .
-poczytalny = tylko 21lat za kratkami .
---
Przecież dokonał DWÓCH niezależnych od siebie morderstw zbiorowych , w dwóch różnych miejscach .
Dlatego powinien dostać dwa niezależne wyroki po 21lat więzienia i nie jako karę łączną 42lata .
Tylko 2 x po 21lat , a to jest prawna różnica ...
---
Pierwszy wyrok 21-lat za zamach bombowy /morderstwa pośrednie / , bez możliwości warunkowego zwolnienia , a drugi wyrok , za bezpośrednie morderstwa na Utoya , po odbyciu pierwszego w całości ...
---
I to jest rozwiązanie logiczne i zgodne z Norweskim stanem prawnym na dzień dzisiejszy .
---
Ech
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
pod jednym warunkiem czy logika idzie w parze z sądem norweskim jestem ciekawa co wymyślą 25 sierpnia
jednakże śledząc ten teatr nie mam za dużych nadziei
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Pewnie pójdą po łatwiźnie i zrobią z Niego Przymusowego Wariata ...
Teraz Jego Adwokat Pyszczy ... taka Jego Rola .
Jednak jak zapadnie wyrok ... wariatkowa , to z atencją da sobie Prawny Luz .
---
A tam w przeciągu Miesiąca- zgodnie z prawem- zrobią z Niego /Breivik/ uległego baranka niezdolnego samodzielnie myśleć ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
facet tylko i wyłącznie kwalifikuje sie na stryczek,a że nie moga go skazać więc zrobia z niego żywego trupa
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Na początku do Termniatora, jasne jestem słaba i głupia bo uważam potwora za potwora. Jasne nie podoba się komuś porządek w swoim kraju, czy na świecie to morduje w imię swoich racji niewinnych. Hitler, Stalin i inni , mówi Ci to coś?
Do optimus reaktywacja, właśnie piszę o pewnym wewnętrznym rozdwojeniu, zgadzam się, to moja wewnętrzna niekonsekwencja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
retier1 napisał:
facet tylko i wyłącznie kwalifikuje sie na stryczek
Oczywiscie w mysl np. prawa amerykanskiego tak.

Podobnie na stryczek zasluzyl stalin i wielu
innych jego zwolennikow i propagatorow.

Jak to wyszlo wszyscy wiedza.

Jak kiedys kosmici beda analizowac przyczyne
atomowej zaglady Ziemi, to ABB moze byc uznany
ZA BOHATERA, ktory usilowal brawurowo
zatrzymac SAMOZAGLADE "biedronkowcow pospolitych".

Ocena ABB nigdy nie bedzie "obiektywna",
bowiem RELATYWIZM .......... Rulezzzzzz....!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok