jasta102 napisał:dlatego że
teraz przynajmniej 1/4 widząc, że nie ma wyraźnego zewnętrznego oznakowania dojdzie do wniosku, że po ch. płacić uwzględniając, że i tak adresy zamieszkania mają pomerdane ,a jest wiele ważniejszych wydatków niż głupie norweskie opłaty za samochód
I masz rację i zarazem nie całkiem ...
Polemizował bym z Tobą na ten temat , jednak jestem zmęczony ..."Strejkowymi"... przepychankami ...
---
Tylko ograniczony i nie znający Norge systemu , skusi się na taki czyn , który i tak ma krótkie nóżki ... tu jest duże sito i kary za nieterminowość rażące konto ....
Mi minął cały miesiąc jak "zapomniałem" wpłacić część kwoty do IF i przyszło Następne , z dopłatą 400Nok tylko tym razem z Lindorfa ...
---
A Toll to całkiem się nie patyczkuje ... procenty zaczyna naliczać odpowiednie już w pierwszym dniu po terminie , plus "odpowiednia pula" by pamiętać na zaś ... Też to przerabiałem w 2009roku , "jak zapomniałem" i wpłaciłem dopiero w Kwietniu Jak wróciłem z Kraju ... i nie było zmiłuj się i żadne dokumenty nie pomogły ...bo ktokolwiek mógł dokonać wpłaty terminowej w Moim Nieszczęsnym Imieniu ...
---
Niemniej pewne jak w banku , że jakaś tam grupa będzie starać się jak Koń pod górę ...