Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Malwina Kwiatkowska Hexi (3477 niezalogowanych)
339 Postów
Krzysztof Adamek
(crazy chris)
Stały Bywalec
kamil75 napisał:
oj roman roman
1. norasy tez kupuja jak maja okazje- prawda taka czesciej sie boja i maja bariere jezykowa
2. bylem w mo i rana ponad 2 tyg na rybkach w kwietniu tam i w okolicy bimber to chleb powszedni
3.ile panstwo traci w tydzen na tych norkach ktorzy nie placa podatku za sprzatanie chaty na czarno przez nasze dziewczyny, zony, a co gorsza matki po 55 lat ( te starsze kobiety robia to bo musza taka sytuacje mialy w pl nie po to aby z A4 zmienic na A6)
4. o zatrudnianiu na czarno polakow, litwinow itd nie wspominam
5. wielo ludzi o tym wie ale sie malo mowi jakies 2 lata temu zlikwidowali baraki a znimi meliny na risloca/ okern w oslo, a kto trzymal nad tym piecze??????? moze jakis polak z duza szyja?? nie wysoko postawiony policjant norweski!!!!
6. najwiekszy przemyt alkocholu nalezy do szwedow bija nas kilkanascie razy na glowe bo maja lepsze piwko , tansze i wiecej procetowe mowie o" vinmonopoletach"
7. jest wiele ludzi na forum ktore ta liste by rozbudowaly tak ze
PAN ROMAN BY SIADL I POWIEDZAL - NIE PASUJE DO TEGO KRAJU MUSZE SPIERDALAC DO POLSZY
PS. nie popieram przemytu na duza skale ale tez tego nie popieram!
na pewno lepiej jest przemycac niz krasc byle co i byle komu

i wszystko w temacie
mi kolega przywiozł 4 kartony fajek i 3 litry balantinesa
chyba zgłosze sie na toola zapłacić cło ,choć jednego wczoraj juz nadepoczołem
to nie wiem czy go liczyć ???
oj romuś ,aleś ty głupi
a może ślepy ???chciałeś błysnąć prawością ,a zabłysłeś głupotą

i nie pisz kto tu ma żyć ,a kto stąd spierdalać ,zeby ciebie ktoś czasem nie wyjebał
to taka moja rada
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
339 Postów
Krzysztof Adamek
(crazy chris)
Stały Bywalec
tysiące polaków zyło z przemytu i z handlu przez całe lata
szlugi ,spirytus ,złoto itp itd
nagle znajdzie się jeden idiota co chce kijem wisłe zawracać
bardziej święty niż papież
kto jeszcze nie kupuje towaru przemyconego poza romusiem ???

w Anglii przynajmniej nasz browar w butelkach był w normalnych sklepach
jedziesz do reala czy innego shopa bierzesz krate i do chaty ........
nikt nie musiał przemycać
w Canadzie to samo ,krzynka żywca i wypad na ryby

i tak jak napisał Kamil :
lepiej żeby chłopaki kombinowali niż napadali ,rabowali itp itd ........
jest popyt ,jest podaz

ja z chęcią zapale Mallboro i napije się żubrówki z kłoskiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
crazy chris napisał:
tysiące polaków zyło z przemytu i z handlu przez całe lata
szlugi ,spirytus ,złoto itp itd
nagle znajdzie się jeden idiota co chce kijem wisłe zawracać
bardziej święty niż papież
kto jeszcze nie kupuje towaru przemyconego poza romusiem ???

w Anglii przynajmniej nasz browar w butelkach był w normalnych sklepach
jedziesz do reala czy innego shopa bierzesz krate i do chaty ........
nikt nie musiał przemycać
w Canadzie to samo ,krzynka żywca i wypad na ryby

i tak jak napisał Kamil :
lepiej żeby chłopaki kombinowali niż napadali ,rabowali itp itd ........
jest popyt ,jest podaz

ja z chęcią zapale Mallboro i napije się żubrówki z kłoskiem

Ja, mój mąż i wielu naszych znajomych!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(romanczejarek)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
romus przestan pieprzyc i zejdz na ziemie ile zarabiaja chlopaki z adecco i innych posredniakow?
z tym nie potrafia porzadku zrobic?
dostanie na reke 14 15 tys i co? 3 tys ma na fajki wydac?nie wspomne o o jakims browarze czy wodce,niech zadbaja najpierw o przestrzeganie prawa wobec pracujacych tutaj,bo tylko pierdola o uczciwosci i przepisach tak samo jak ty zreszta,a sami z przemytu kupuja, i sprzataczki czy chlopakow do remontow na czarno biora
co do toll kontroll to mow mi "guru" 6 razy garaz w krystiansand zaliczylem i tylko pierwszym razem bylem spietrany bo sie dogadac nie moglem,poza strata czasu i niepotrzebnym rozkladaniem auta to wala mnie ich kontrole bo wioze tyle ile moge,no do zarcia moga sie przyjebac,ale mam to w dupie.
na legalu 12 tys nok mozna wwiezc na 2 osoby,a jak mam wiecej to place i tez mam to gleboko.
plac dalej jeleniu,moze na order zasluzysz,ale nie potepiaj tych ktorych zwyczajnie na to nie stac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
339 Postów
Krzysztof Adamek
(crazy chris)
Stały Bywalec
te romuś do twojej wiadomości
od kilkunastu lat pije zieloną Jacobs
i dla mnie niema lepszej kawy
i zeby było jasne !!!!
ta kawa mi najbardziej smakuje i wedlug mnie nie ma lepszej
i nie pieprz mi tu farmazonow z trzema nazwami jakiejś lury
w kanadzie prubowałem dziesiątki smakow swierzo mielonej kawy i wiem co mowie
jedz w bardziej cywilizowane obszary i zapoznaj sie ze swiatem ,a pozniej szczekaj

ps
w dupie byłeś ,gowno wiesz ,a rrżniesz znawce tematu
ps2
w raichu kupiłem sobie 2 kg i co ?? podpierdolisz mnie do toola ??????????????
nie zapomnij o krzynce bitburgera
butelki ci dam !!!.oddasz bedziesz mial kaucje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
339 Postów
Krzysztof Adamek
(crazy chris)
Stały Bywalec
kryss napisał:
romus przestan pieprzyc i zejdz na ziemie ile zarabiaja chlopaki z adecco i innych posredniakow?
z tym nie potrafia porzadku zrobic?
dostanie na reke 14 15 tys i co? 3 tys ma na fajki wydac?nie wspomne o o jakims browarze czy wodce,niech zadbaja najpierw o przestrzeganie prawa wobec pracujacych tutaj,bo tylko pierdola o uczciwosci i przepisach tak samo jak ty zreszta,a sami z przemytu kupuja, i sprzataczki czy chlopakow do remontow na czarno biora
co do toll kontroll to mow mi "guru" 6 razy garaz w krystiansand zaliczylem i tylko pierwszym razem bylem spietrany bo sie dogadac nie moglem,poza strata czasu i niepotrzebnym rozkladaniem auta to wala mnie ich kontrole bo wioze tyle ile moge,no do zarcia moga sie przyjebac,ale mam to w dupie.
na legalu 12 tys nok mozna wwiezc na 2 osoby,a jak mam wiecej to place i tez mam to gleboko.
plac dalej jeleniu,moze na order zasluzysz,ale nie potepiaj tych ktorych zwyczajnie na to nie stac

daj na luz z debilem
rzeczywistosc znaja wszyscy
roznie ludziom tu się układa ,sa tacy co każdą koronke liczą ,sa tacy co maja wszystko w dupie .każdy orze jak może ,a tu wynuża się palant ,bardziej norweski niż norki
norki szukają kontaktu by kupić tanio wode ,a on jedyny leci do winnmonnopolet
tak ,napewno po mamrota D
chłop zza dupia bedzie mi mowił czy mam pić lyche za 300 czy za 500
chciała norwegia wydymać freda ?? to fred jej pokazal
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
339 Postów
Krzysztof Adamek
(crazy chris)
Stały Bywalec
romanczejarek napisał:
@crazy chris - jaką w Niemczech czy Daniu kupujesz dobrą kawę?

pytałem Cię o tę kawe, odpowiesz czy na farmazonie jechałeś?

@buniusia79
Chyba każdy normalny człowiek korzysta z okazji, które niesie życie.
czyli jeżeli by Cię ktoś zgwałcił i okradł bo byłaś pijana i bezbronna to nie powinnaś mieć do nikogo pretensji bo ten ktoś tak jak mówisz skorzystał z okazji

kradzione rzeczy też sprzedają dużo taniej i tylko szumowiny je kupują, dobrze że większość osób myśli inaczej

@Andre ved mark
białorusini jeżdżą kupować warzywa do polski , norgi przy granicy robią zakupy w szwecji a polacy muszą w norge bo romanom się tak wydaje że to poprawnie
ale robią to w większości zgodnie z prawem a nie kupują przemycanych warzyw, mówimy tu o przemycanym towarze

w tym jest właśnie problem że osoby które starają się nie łamać prawa nazywa się frajerami, a gdy na lotnisku TOLL weźmie takiego na rentgen to już łeb spuszczony i gówno w gaciach i zamiast stanąć prosto z podniesioną głową i ponieść konsekwencje swoich czynów to zaczynają się tłumaczyć nieznajomością przepisów itd

za kazdym razem jak lece to mam dwa, kartony i w norkowni kupuje jeszcze jeden i liter Bacardi i liter łychy
ze spuszczonym ryjem to ty może łazisz ,bo mnie stać na uśmiech i na radość

te pol mozgu
a jak cztery osoby nie pali i przywozą jednemu palaczowi szlugi to jak to zakwalifikujesz ?????????
co podjebiesz mnie że mam trzy kartony szluga ???
a może zamkniesz moich znajomych ??
a wiesz qrwo co to jest olidarność ??
nie szmato ne wiesz !! bo sam przywozisz i sprzedajesz po 350 !!
a moi kumple przywieżli mi po kosztach
i to cie qrwo boli ze nie mozesz zarobić
bo chłopaki przywieżli taniej niż ty byś chciał sprzedać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Grubas)
Stały Bywalec
crazy chris napisał:
te romuś do twojej wiadomości
od kilkunastu lat pije zieloną Jacobs
i dla mnie niema lepszej kawy
i zeby było jasne !!!!
ta kawa mi najbardziej smakuje i wedlug mnie nie ma lepszej
i nie pieprz mi tu farmazonow z trzema nazwami jakiejś lury
w kanadzie prubowałem dziesiątki smakow swierzo mielonej kawy i wiem co mowie
jedz w bardziej cywilizowane obszary i zapoznaj sie ze swiatem ,a pozniej szczekaj

ps
w dupie byłeś ,gowno wiesz ,a rrżniesz znawce tematu
ps2
w raichu kupiłem sobie 2 kg i co ?? podpierdolisz mnie do toola ??????????????
nie zapomnij o krzynce bitburgera
butelki ci dam !!!.oddasz bedziesz mial kaucje

Jezeli lubisz Jacobs to masz do tego prawo a o gustach sie nie dyskutuje.
Jedni pija Kopi Luwak po 1000 euro za kilogram i to ze jest wygrzebywana z gowna Łaskuna im nie przeszkadza. Inni wola Blue Mountain po 300euro i to ich sprawa.

Roman jest bardziej papieski od Benedykta XVI. Co do alkoholu, mysle ze jezeli ktos pije raz na miesiac to zakup w VM nie stanowi problemu. Jezeli natomiast melanz jest od piatku do niedzieli dodatkowo w tygodniu jakies drinki ( co zdarza sie czesto wsrod rodakow) to niestety ekonomia wygra z ideologia i jakiekolwiek nawolywania beda brzmialy komicznie.
Gdyby wszyscy postepowali ZAWSZE zgodnie z litera prawa to swiat niechybnie by upadl. Wiele wynalazkow mialo swoje zrodlo w kombinatorstwie. Kazdy lubi sobie ulatwiac zycie nawet jesli jest to sprzeczne z litera prawa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
339 Postów
Krzysztof Adamek
(crazy chris)
Stały Bywalec
Grubas napisał:
crazy chris napisał:

Jezeli lubisz Jacobs to masz do tego prawo a o gustach sie nie dyskutuje.
Jedni pija Kopi Luwak po 1000 euro za kilogram i to ze jest wygrzebywana z gowna Łaskuna im nie przeszkadza. Inni wola Blue Mountain po 300euro i to ich sprawa.

Roman jest bardziej papieski od Benedykta XVI. Co do alkoholu, mysle ze jezeli ktos pije raz na miesiac to zakup w VM nie stanowi problemu. Jezeli natomiast melanz jest od piatku do niedzieli dodatkowo w tygodniu jakies drinki ( co zdarza sie czesto wsrod rodakow) to niestety ekonomia wygra z ideologia i jakiekolwiek nawolywania beda brzmialy komicznie.
Gdyby wszyscy postepowali ZAWSZE zgodnie z litera prawa to swiat niechybnie by upadl. Wiele wynalazkow mialo swoje zrodlo w kombinatorstwie. Kazdy lubi sobie ulatwiac zycie nawet jesli jest to sprzeczne z litera prawa.

i wpełni się z Tobą zgadzam
jedno też wiem : niby jedna nazwa ,jednakowe opakowanie , ale jest różnica w smaku tej samej kawy z Niemiec ,a z Polski .dlatego zawsze jak mam możliwość to kupuje sobie na zapas .....

ja na ten przykład pale bardzo dużo ,dwie paki dziennie to na luzie ,nieraz kupowałem na stacji benzynowej po 90 nok ....
dwie paki po 80 krronek 160 razy 30 dni 4800 kr
wiec proste że szukam taniej ,znajomi mi przywiozą ,sam sobie przemyce 2/ 3 kartony
a co do cen w winmonopolet to i tak nie jest tu zle
na Islandii to dopiero były ceny
i zero przemytu
piłem i paliłem i było dobrze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok