Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1000 niezalogowanych)
2 Posty
piotrek zasada
(Seagal)
Wiking
No tak, widze, że mam do czynienia z kolejną zgorzkniałą, zawistną brzydką babą. nie wiesz, czy ona to powiedziała i nie wiesz, jak było naprawde. nie rozmawiałaś ani razu z konsulką, nawet jej na oczy nie widziałaś, więć twojA ocena jej jest tak samo wiarygodna, jak moja odnośnie ciebie. załóżę sie, ze skoro negatywnie sie wyrażasz, to jestes niedowartościowaną, zakompleksioną i nieciekawą babka z nadmiarem kilogramów i setką frustracji. siema
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Jezeli chodzi o konsulat, to nie pomagaja w niczym.
Na prosbe mezczyzny mieszkajacego w Pl, o pomoc w uzyskaniu informacji na temat brata, ktory w Norwegii zostal aresztowany reakcja konsula byla taka: nie mozemy przekazywac zadnych informacji na temat aresztowanego, jesli nie wyrazil na to zgody.
To ja sie pytam czy czlowiek, ktory zostaje aresztowany mysli w tym czasie ze ma napisac do konsula podanie? Moze gdyby mu ktos o tym powiedzial, to by napisal.
Ponadto konsul uzyskal od tego brata info w ktorym wiezieniu przebywa ten drugi, zapytal dlaczego konsul sie tam nie uda? Uslyszal w odpowiedzi, ze nie moze, bo nie jest to jego obowiazkiem i nie lezy w komopetencji.
To co lezy w kompetencji konsula?? Pomijajac fakt z jakiego powodu bylo aresztowanie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów

(ankadoro)
Początkujący
Seagal napisał:
No tak, widze, że mam do czynienia z kolejną zgorzkniałą, zawistną brzydką babą. nie wiesz, czy ona to powiedziała i nie wiesz, jak było naprawde. nie rozmawiałaś ani razu z konsulką, nawet jej na oczy nie widziałaś, więć twojA ocena jej jest tak samo wiarygodna, jak moja odnośnie ciebie. załóżę sie, ze skoro negatywnie sie wyrażasz, to jestes niedowartościowaną, zakompleksioną i nieciekawą babka z nadmiarem kilogramów i setką frustracji. siema

I tu sie myslisz (co do mojego wygladu -kwestia gustu, wybaczam). Natomiast z ta pania rozmawialam; nigdy tez nie byla ona konsulem. I kto tu myli fakty?

Poza tym widze, ze jak poprzednio niejaki Kamil, manipulujesz liczba postow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(h5n1)
Wiking
Miala odwage powiedziec co mysli. NIestety nie wypowiedziala sie jako osoba prywatna. Tak oficjalnie to powina cos pierdu pierdu jak to w dyplomacji. Pytanie tylko, na kija nam taka dyplomacja co tylko siedzi na etaciku i modli sie, zeby nie podpasc do konca kadencji. Szkoda tej Warchol. Uczciwa przynajmniej wobec siebie samej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Poszperalam troche i archiwum VG i znalazlam w jednym artykole info. o tym, ze rodzice dziewczynki przyznaja sie do konfliktow w ich domu i ze sami kontaktowali sie z bv. w 2008 roku
poza tym chca wrocic do No. bo jak sie sami wypowiadaja w No. jest ich dom, praca i szkola do ktorej chodzila ich corka , ale chca miec zapewnienie od bv. o tym, ze corka pozostanie przy rodzicach. Bv. nie chca wchodzic w zadne uklady bo dla nich nie jest waznym czy dziewczynka bedzie mieszkala w Pl. czy w No. tylko to zeby miala dobre dziecinstwo .

Tu jest link :

www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10080281
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
piotrek zasada
(Seagal)
Wiking
pozwoliłem sobie sprawdzić twierdzenie zgorzkniałęj ankadoro. ta pani byla urzędnikiem ds. konsularnych. zgodnie z przepisami ttuł konsula ma zawsze kierownik urzędu konsularnego. wszyscy inni wysłani na placówkę z msz to "wicekonsulowie". Więc się nie wymądrzaj. taka tutaj odważna jestes, ze niby z nią rozmawialas, tak się wychwalasz - ale anonimowo, bo nikt z nas nie ma mozliwosci weryfikacji twoich slów.ale tak naprawdę, to jesteś osobą poniżej poziomu i bez kultury - a wiesz czemu? bo jesli faktycznie ten mail przytoczony przez ciebie, byl autortswa tej pani, to osoba na poziomie nie umieszcza go w internecie. ale jak rozumiem, mamy do czeynienia z osobą o kompleksach niszczosci i niskim poczuciu własnej wartosci, która musi sie dowartosciowac pokazując, ze "o patrzcie pani konsul napisala do mnei", "nawet z nia rozmawialam". żenada ankadoro! inna sprawa, że nie umiescilas poczatku rzekomego maila tej pani, więc tak naprawdę nie wiemy kto byl adresatem - mężczyzna, czy kobieta. wiemy tylko jedno - ktokolwiek by to nie byl konsulka miała go za półgłówka. wystraczy popatrzeć na słowa, które użyłą. a już najlepszy był cytat z wikipedii. uśmiałęm sie z Twojej głupoty. a tak na koniec, bo juz nie chce mi sie z tobą gadac, kazdy kto widzial artykul w sup. ekspresie wie, że wywiad nie byl autoryzowany! no ludzie, nie trzeba tytułu magistra, żeby rozumieć co to znaczy, nawet ankadoro dorabiająca sobie na sprzątaniu powinna umieć wyciągnąc sobie z tego wniosek. siema kompleksiaro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
piotrek zasada
(Seagal)
Wiking
zajmijcie się lepiej tym:
www.bibula.com/?p=44722

ten gość jest nadal na liście pracownikow ambasady w oslo!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
Seagal napisał:
pozwoliłem sobie sprawdzić twierdzenie zgorzkniałęj ankadoro.

..................
..................

siema kompleksiaro

W sumie to o kogo Ci teraz chodzi, o panią Warchoł, czy o panią ankadoro?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
koalski napisał:...W sumie to o kogo Ci teraz chodzi, o panią Warchoł, czy o panią ankadoro?
A może to ta sama osoba...
---
Tak coś Mi świta ... styl podobny ...do takiej jednej... "pracownik techniczny w ambasadzie ".... niejakiej ....Fioły...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
koalski napisał:...W sumie to o kogo Ci teraz chodzi, o panią Warchoł, czy o panią ankadoro?
A może to ta sama osoba...
---
Tak coś Mi świta ... styl podobny ...do takiej jednej... "pracownik techniczny w ambasadzie ".... niejakiej ....Fioły...

Pani A. Warchoł jeszcze w lutym b.r. pracowała w polskiej ambasadzie w Macedonii, więc chyba nie jest to ta sama osoba /tzn.Fijoła/.
monique-polska.blogspot.com/2011/02/uhon...ty-barakowskiej.html

Ponadto można przypuszczać, że w liście do ankadoro stoi prawda, o tym że 20.06.2011
niewiele się orientowała w norweskich realiach
/cyt. "ja jestem w Norwegii dopiero od 2 miesięcy i nie znam jeszcze wszystkich norweskich instytucji, ani sposobu ich funkcjonowania"/.

A zatem: czy tak powiedziała /do Super Expressu/, czy nie powiedziała, niewiele o tym mogła powiedzieć.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok