corboloo napisał:
a ja mieszkam w Norwegii zaledwie od 2 miesiecy. Naprawde jestem mile zaskoczony otwartoscia i zyczliwoscia Norwegow. Przyjechalem tutaj w ciemno nie znajac nikogo, ale od przyjazdu poznalem okolo 200 Norwegow Nie znam jezyka norweskiego ale za to dobrze mowie po angielsku. Wiekszosc z zapoznanych osob bardzo duzo mi pomaga. Mieszkam za darmo u zapoznanego Norwega ktory sam zaoferowal mi wspolne zamieszkanie. Ze wzgledu na to ze jeszcze nie znalazlem pracy jestem bez grosza, aczkolwiek nie raz co niektorzy z w/w zapoznanych oferowali bezinteresownie roznego rodzaju pomoc wlacznie z wsparciem finansowym. Mieszkalem w Polsce sporo czasu gdzie nabawilem sie depresji i dopiero po przyjezdzie tu odzyskalem wiare w ludzie i samego siebie. Moim zdaniem Norwegia to naprawde piekny kraj, a Norwegowie maja niespotykana nigdzie pozytywna mentalnosc. Po moich spostrzezeniach to co czytam co niektorzy pisza na temat Norwegow jest zalosne. Zreszta nie do pojecia dla mnie jest to jak mozna oceniac innych ludzi. Zwlaszcza jesli jestesmy u nich goscmi. Pozdrawiam Zyczliwych
Masz rację! Ja tu już mieszkam 20 lat i nie zamierzam wracać do Polski. Opiniami z tego forum się nie przejmuj, bo często piszą je zdjęci z rusztowań pół-debile i sprzątaczki.