Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Krzysztof J (1865 niezalogowanych)
7 Postów
Olga Serafin
(Olga999)
Wiking
czy jedni mają się składać, aby drugi sobie dzieciaczka uchował? MASAKRA,kim ty jesteś człowieku?????????????????????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...ano

to z tego.ze byl to jeden z glownych czynnikow,ktory wplynal na dzisiejszy szwajcarski poziom i dobrobyt

a propos

jajecznicy,masz racje

lepiej nie wiedziec,skad norweskie jajko szczescia wyszlo...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Olga999 napisał:
czy jedni mają się składać, aby drugi sobie dzieciaczka uchował? MASAKRA,kim ty jesteś człowieku?????????????????????
przyznam, że nie bardzo rozumiem gdzie jest problem? czyżby na nowo się komunizmu zachciewało?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
brzydal napisał:
...ano

to z tego.ze byl to jeden z glownych czynnikow,ktory wplynal na dzisiejszy szwajcarski poziom i dobrobyt

pewnie przed wojną to była bieda w Szwajcarii, a szwajcarskie banki, zegarki i nożyki to hoola goola.
oj i zapomniałem USA to się na wojnach dorobiło
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...jakby nie patrzec

to zawsze byla i jest jakas wojna... i mozliwosc wzbogacenia sie

ale oczywiscie

usa wzbogacilo sie na ucziwej pracy robotnikow i na micie kariery ' od pucybuta do miliardera'

zreszta ty wiesz wiecej na ten temat,skoro musiales jednak wyjechac...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Jan B.
(boxii)
Wiking
Świetny pomysł! Mam dość widoku kobiet w chustach buszujacych po butikkach z trójką dzieci o godzinie 12 w południe! Za pieniadze podatnikow, oczywiscie. Kazdy przecietny obywatel o tej porze jest w pracy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Tomasz Gabriel Bartoszewicz
(øl rødhåret bjørn)
Nowicjusz
Doją Norwegię ile się da i tyle . . .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
zapiei.......m w tym kraju,bule kupe podatku .moja firma na tym co wypoce zarabia jeszcze wiecej i buli nastepny podatek,ktos kto to kupi tez zaplaci wiec wybaczcie zeby nie oczekiwac niczego w zamian jesli moja zona urodzi dziecko i trzebabedzie zyc z jednej pensji,nie zabiore wtedy niczyich pieniedzy tylko czesc z tego co sam zapracowalem i zaplacilem.co do niektorych nacji to jest racja wykorzystuja to jak moga nieroby ,wszystko powinno zalezec od tego ile dales do systemu ale norki wspanialomyslne wola utrzymywac i napedzac ta bande nierobow i gwalcicieli.w polsce utrzymanie dziecka i wychowanie go i wyksztalcenie kosztuje srednio od 100tys.dziecko staje sie luksusem jesli panstwa nie beda wspierac wychowania i utrzymania dzieci za 30 40 lat bedziemy bialymi rodzynkami,bo kolorowa czesc "europejczykow"wykorzystuje to jak moze w zamian nie dajac nic albo niewiele,ile dajesz tyle dostajesz tak powinno byc,ale to jest moje skromne zdanie,, co do wspanialego usa to najlepsze interesy robia na wojnach i gdyby ich co 10 lat nie prowadzili mieli by spory problem z gospodarka i polityka.a norwegia za jakis czas bedzie jak piekny paryz z kolorowymi slamsami kolorowych mieszkancow wokol ktorym sie wszystko nalezy za to tylko ze sa,a rodowitych norwegow kila zje,mam tylko nadzieje ze wtedy mnie tutaj juz nie bedzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
Olga999 napisał:

Boli mnie to przyznac ale jasta ma racje. Czy posiadanie dzieci to podstawowe prawo czlowieka? Zanim sie splodzi dziecko, nalezy pomyslec, czy ma sie warunki, zeby mu zapewnic byt.

I tu niestety nie widze roznicy miedzy arabskim Insha'Allah, a polskim Jak Bog da...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Veileder w interesie nas wszystkich jest, żeby dzieci rodziło się jak najwięcej.
Wypowiedzi niektórych brzmią, jakby pobieranie tego zasiłku miało kogokolwiek wzbogacić... śmieszne! Utrzymanie dziecka kosztuje majątek, matka która pobiera ten zasiłek najprawdopodobniej nie pracuje, wypłata jest więc jedna. I niech mi nikt nie wmawia, że z tymi pieniędzmi jest łatwo! Napisałam już powyżej, że jest to niewielka rekompensata, że kobieta, która mogłaby zarabiać, być niezależna finansowo, robić karierę, zapomina na jakiś czas o sobie i inwestuje czas i energię w dzieci. Ja też mam ich troje (jak niektóre wspomniane tu Arabki) i z moją trójcą nie włóczę się w południe po sklepach, bo mnie NIE STAĆ!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok