Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Użytkowanie samochodu w Norwegii droższe niż kiedykolwiek - Norwegia

Czytali temat:
(1615 niezalogowanych)
1 Post
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Użytkowanie samochodu w Norwegii droższe niż kiedykolwiek
co za debie te trolle!!!! chca na wszystkim zarabiac,a podatki dalej sa wysokie,,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Bartek Słomowicz
(barslomo)
Wiking
fakt z podatkami, ale trole wszędzie jeżdżą samochodem. Czasem jak ide ulicą na piechote, czy do sklepu to czuje sie dziwnie bo jestem jedyny na ulicy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Eddieta Kowalska
(Jebnieta)
Wiking
Proponuje w dni parzyste napierdalac kamieniami w samochody ktore jezdza po oslo a w nieparzyste napierdalac kierowcow w nich siedzacych. To napewno pomogloby ograniczyc uzywania fur.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Hahaha... Tjaa... A jeszcze piec lat temu ala Europa zachecala do zakupu traktorow (czyt. Diesla).. bo przeciez taaka niska emisja
Teraz czes na promowanie napedow elektrycznych, a za piec lat megaakcyza na baterie... Bo przeciez nie da sie ich "ekologicznie" utylizowac, a wymieniac trzeba regularnie.. Po raz kolejny wielka machina korzysta z masowej niewiedzy i spolecznej ignorancji, nawijajac ten sam medialny makaron po raz enty...

Niech zyje BigBlock.. niech zyje V12..! ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
739 Postów

(qantan)
Wyjadacz
areks20 napisał:
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Użytkowanie samochodu w Norwegii droższe niż kiedykolwiek
co za debie te trolle!!!! chca na wszystkim zarabiac,a podatki dalej sa wysokie,,
że ci się chciało zakładać nowy profil ażeby napisać jeden post
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
qantan napisał:
areks20 napisał:
że ci się chciało zakładać nowy profil ażeby napisać jeden post

jemu się nie chciało, tylko został tu zatrudniony, aby robić ruch w interesie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
areks20 napisał:

Czy zauwazyles, ze jest to zalecenie OECD? Sadzac po poziomie twojej wypowiedzi nie podejrzewam jednak, ze wiesz, co to jest OECD...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Kamil P
(HazMN)
Wiking
Witam

Nie wiem jak na południu to wygląda ale tutaj na północy w małej miejscowości to jezdzą rajdowcy od rana do nocy w ta i z powrotem autem, prawie każdy tak dla nich to "wolność, kult" to jak ide do kiosku do czasem 4 razy mija mnie te same auto za nim dojde ;P

chciałem pisać w innym temacie ale może tutaj ktoś mi pomoże
chce kupić używane auto na kredyt, a najlepiej z okolic Oslo

to jest moja teoria jak to moge zrobić na sposób żeby raz lecieć i wrócić autem

1 - znajduje auto uzywane z salonu
2 - kontaktuje sie z salonem i wtępnie kupuje auto
3 - ide do banku podaje dane auta i wplacaja 70% i ja wplacam w tym samym czasie 30%
4 - lece do Oslo podpisuje umowe auta, ide go ubezpieczyc i po tymczasowe rejestracje powiedzmy na 3 dni
5 - i spokojnie moge wracać do Tromso i tam go rejestrować na siebie

taki jest najszybszy sposób ?

ps. kupując prywatnie auto moge jechac na jego tablicach przez miesiąc tak jak w Polsce?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
HazMN napisał:
5 - i spokojnie moge wracać do Tromso i tam go rejestrować na siebie
ps. kupując prywatnie auto moge jechac na jego tablicach przez miesiąc tak jak w Polsce?

W Norge tablice rejestracyjne są przypisane do Auta a nie do osoby .
W trakcie zakupu w salonie Możesz poprosić by w Twoim imieniu wykonano wszystkie czynności rejestracyjne .
Ja tak zrobiłem właśnie w Oslo i do Mojej wioski Na Północ jechałem już ..." MOIM AUTEM "...
a na adres domowy przyszły tylko końcowe dokumenty /dowód rejestracyjny/
Osobiście w Moim przypadku cała transakcja trwała dwa dni robocze , od spisania umowy ,wpłaty na konto , poprzez opłatę ubezpieczenia /w całości , bo miałem wtedy -D-numer/ przerejestrowania w SV z stosownymi opłatami .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
Nowicjusz
Przepraszam, że wtrącę "ni z gruszki, ni z pietruszki", ale zastanawia mnie to, iż kupujecie auta aż w Oslo. Np. Gabriel, Który -jak sam pisze-mieszka na drugim krańcu Norwegii. Widocznie w stolicy samochody są sporo tańsze. Czyż nie tak?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok