Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Firma jednoosobowa - za i przeciw - Norwegia

Czytali temat:
Rafał Gadomski Karol S Przemyslaw Chmielewski Slavo Slavo Greg Greg Marcin Wisniewski Pawel Koniecki slovian slovian Marcin Borys geo_ziom_mce Izabella Klecka (1543 niezalogowanych)
1 Post
jan jankowski
(karpatja52)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Firma jednoosobowa - za i przeciw
obecnie pracuję na czarno , po trzech tygodniach miałem pracowac legalnie. Ale rozchodzi się o założeniu własnej firmy tu w Oslo a może w innym mieście. Wysyłałem zapytania na ten temat .i nie mam żadnej odpowiedzi. Może wasza redakcja pomoże mi w tej sprawie, proszę o pomoc Jan
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Anna Anna
(szklanka81)
Wiking
moze jakies informacje na temat LTD w Norwegii?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(viking69)
Wiking
mam firme jednoosobowa i mysle o LTD czyli hooldingu w norwegii NUF mniejsze podatki i prostrzy podobno system rozliczen ale jestem ciekaw jak to sie ma do emerytury czy renty i zwolnienia lekarskiego pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(Pawel290679)
Wiking
Witam chciałbym założyć firmę jednoosobową i mam takie pytanko czy jeżeli bym nie miał żadnych zleceń na początku to musiałbym odprowadzać jakiś podatek i czy są jakieś oplaty przy otwieraniu firmy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
tomasz xyz.zyx
(rutek261)
Wiking
witam też chciałbym założyć firmę jedno osobową w norwegi i jak to zrobić krok po kroku
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Jaroslaw Brzezinski
(jaroslaw290)
Wiking
Witam tez zamierzam zalozyc firme o profesji remont i wykonczenie wnetrz

rekiny nadchodze ha ha pozdro jery
Zgłoś wpis
Oceń wpis:9  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
nie strasz rekinów
po takim wejściu na rynek rekiny nie mają szans
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Jacol XXXXX
(kasper11)
Wiking
Witam jeśli już mam zarobione 50tys koron to teraz czas się określić jak to jest jeśli moja firma nie zarabia czy muszę odprowadzać podatki od okreslonej się sumu czy też nie???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj
264 Posty
Magg G
(magg)
Stały Bywalec
podatki odprowadza sie od zarobionej kwoty a nie okreslonej, po przekroczeniu 50tys nalezy juz wystawiac faktury z doliczonym 25% podatku MVA, ktory to odprowadza sie potem do panstwa w rozliczeniu co dwa m-ce, jezeli w tym okresie brak dochodow, nie zwalnia to z rozliczenia, tzw. zerowego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:22  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok