Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

w trakcie rozwodu - Norwegia

Czytali temat:
(550 niezalogowanych)
3 Posty
Bozena Wasilewicz
(wasiliki)
Wiking
powiedzcie mi , czy bedąc w trakcie rozwodu mogę się ubiegać o zwrot podatku 12700 koron za "rozłąkę" , pracuję od 5 lat w Bergen, a mąż w Polsce przebywa z córką ( za 2 lata kończy średnią szkołę), nie mieszkamy razem , córka przyjeżdża do mnie , a jak mam urlop to w polsce przebywam u rodziców )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Bozena Wasilewicz
(wasiliki)
Wiking
chodzi o to czy nie będę miała problemów, bo urząd w polsce wydał mi zaświadczenie o zameldowaniu ale bez męża i córki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
132 Posty
Stały Bywalec
jesli macie wspolne zameldowanie z corka i mezem(jeszcze jestescie malzenstwem) i jestes w Polsce minimum 3 razy do rokku to mysle ,ze mozesz o taki zwrot sie ubiegac.Wlasciwie to nawet jesli po rozwodzie mieszkalabys w Polsce razem z corka pod wspolnym adresem to dalej mozesz ubiegac sie o rozlakowe jako matka samotnie wychowujaca dzieci i nawet mozesz starac sie o 2 klase podatkowa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Bozena Wasilewicz
(wasiliki)
Wiking
tylko że mąż żąda część kwoty zwrotu za "rozłąkę" bo w przeciwnym razie zgłosi to do urzędu w norge, on chce mnie wymeldować ze stałego miejsca zamieszkania, nadmieniam że od roku z nim nie mieszkam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
132 Posty
Stały Bywalec
jesli bylas zameldowana w 2010 bo sadze ,ze o tym mowa to nie widze problemu.Fakty sa faktami i maz jesli Cie wymelduje to dopiero w tym roku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
wasiliki napisał:
chodzi o to czy nie będę miała problemów, bo urząd w polsce wydał mi zaświadczenie o zameldowaniu ale bez męża i córki
będziesz miała problemy, bo to poważne oszustwo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
132 Posty
Stały Bywalec
a dlaczego urzad nie wydal takiego zaswiadczenia jesli wspolne zameldowanie macie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
wasiliki napisał:
tylko że mąż żąda część kwoty zwrotu za "rozłąkę" bo w przeciwnym razie zgłosi to do urzędu w norge, on chce mnie wymeldować ze stałego miejsca zamieszkania, nadmieniam że od roku z nim nie mieszkam
I ZNOWU KŁOPOT Z FORSĄ .
Jeżeli chodzi o to rozłąkowe to powinnaś całą kwotę podzielić na trzy i każdemu dać Jego część , to TY wyjechałaś za pracą i Ty stworzyłaś dyskomfort tak Sobie jak i Rodzinie a zwłaszcza dziecku ...
To dlaczego cała kasa ma być Twoja ... wszak to tylko rozłąkowe czyli wspólne...
W tym przypadku , nie wnikając w szczegóły nie jesteś Lepsza od tych PSEUDO TATUSIÓW którzy , tutaj pracują i oszukują Swoje żony w Polsce , a całą kwotę rozłąkową "przepijają".
Po za tym jakie to ma znaczenie , że Wasza córka tutaj przyjedzie ? , przecież jak skończy szkołę średnią to będzie już niestety pełnoletnia .
A jak na razie to Jeszcze Twój Mąż ma cały ciężar na Sobie związany z wychowaniem Waszego Dziecka .
Ty masz szczęście , że On nie zna, Prawa Norweskiego rodzinnego , Bo płaciła byś Alimenty jak tralala . Norge w tych sprawach jest bezwzględne ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
921 Postów

(I.Z.A.)
Maniak
gabriel napisał:
wasiliki napisał:
I ZNOWU KŁOPOT Z FORSĄ .
Jeżeli chodzi o to rozłąkowe to powinnaś całą kwotę podzielić na trzy i każdemu dać Jego część , to TY wyjechałaś za pracą i Ty stworzyłaś dyskomfort tak Sobie jak i Rodzinie a zwłaszcza dziecku ...
To dlaczego cała kasa ma być Twoja ... wszak to tylko rozłąkowe czyli wspólne...
W tym przypadku , nie wnikając w szczegóły nie jesteś Lepsza od tych PSEUDO TATUSIÓW którzy , tutaj pracują i oszukują Swoje żony w Polsce , a całą kwotę rozłąkową "przepijają".
Po za tym jakie to ma znaczenie , że Wasza córka tutaj przyjedzie ? , przecież jak skończy szkołę średnią to będzie już niestety pełnoletnia .
A jak na razie to Jeszcze Twój Mąż ma cały ciężar na Sobie związany z wychowaniem Waszego Dziecka .
Ty masz szczęście , że On nie zna, Prawa Norweskiego rodzinnego , Bo płaciła byś Alimenty jak tralala . Norge w tych sprawach jest bezwzględne ...
......zgadzam się w pełni-To Prawda!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
dobra, dobra. dlaczego nie bierzecie pod uwagę, że jak wszystkie Polki rzuciła męża bo bił i pił. zaraz tylko domysły, że się puściła
Zgłoś wpis
Oceń wpis:10  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok