Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Stanowcze nie dla UE - Norwegia

Czytali temat:
(1228 niezalogowanych)
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Stanowcze nie dla UE
mlodzi norwedzy czuja sie wlascicielami swiata i dlatego... a swoja droga - dla nich tak jest lepiej - gdyby mieli przerabiac swoje wszytskie wynalazki na zgodne z normami unijnymi - to koron z ropy i gazu by nie starczylo do pierwszego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Lucjan Dziurgot
(lucjusz)
Wiking
Te idiotyczne "normy" są tylko dla Polski, bo u nas urzędnicy się tym bardzo przejęli, coby Unii bez wazeliny się wśliznąc! Np.: wymogi dla agroturystyki- w Polsce łazięnka i ubikacja w każdym pokoju a np. w Holandii (wiem z autopsji ), jeden taki komplet na 5 pokoi po 60 euro od łóżka.
A co do Norwegii to będą musieli zużyc całą ropę i gaz sami jeżeli się będą nadal separowac, tylko musimy czasem pójśc do wyborów i odpowiednio zagłosowac!!!

... , zresztą nie jest to znowu takie stanowcze NIE, biorąc pod uwagę tendencyjnośc takich badań!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Jalu Bielizaki
(Jalu z Oslo)
Wiking
To dobry pomysł? Zadaszyc cały fiord Oslo i podgrzewac jego wodę , zrobi się oazę tropikalną północy- i znowu KASA -NIEEEEE, oni są skazani na bogactwo!... , musimy się z tym poigodzic.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
ale jakos tej kasy tak jak w emiratach to nie widac za bardzo..... asfalt gorszy jak w PL.... na ulicach brudno.... niech mnie ktos poprawi jesli sie myle....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Jarek Leziak
(nordlys)
Nowicjusz
TO DLACZEGO TU MIESZKASZ JEŚLI TU TAK ŻLE?
A CO DO SEPAROWANIA TO NORWEGIIA PŁACI WIĘKRZE SKŁADKI DO KASY UNIJNEJ NIŻ NIE JEDEN KRAJ KTÓRY JEST CZŁONKIEM UNI.
A POZATYM JA POPIERAM TO ŻE NIE CHCĄ DO UNI I NIE UWAŻAM ŻE NORWEDZY CZUJĄ SIĘ WŁAŚCICIELAMI ŚWIATA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
D N
(MYMOL71)
Wiking
JLK21 ciekawe gdzie ty mieszkasz chyba nie w Norwegi a widać chodzisz w ciemnych okularach dlatego nie dowidzisz a co do kasy z ropy i z gazu to Norwegia niestety ma tyle kasy o jakiej nie jednemu państwu się nie śniło,a po za tym poczytaj wiadomości w gazetach albo wiadomości biznesowe to się dowiesz że Norwegia to jedno z najbogatszych państw świata a nie długo będą najbogatsi.A co do UE to mają racje przynajmniej niema bajzlu jak w UE popieram Norwegię w tej kwestii !!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
D N
(MYMOL71)
Wiking
-lucjusz-ty chyba nie wiesz o czym gadasz jak nie masz pojęcia to nie pisz takich idiotycznych komentarzy bo aż się śmiać chce na prawdę jesteś na bieżąco w sprawach Norwegii gratuluję!!!!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(waldeknr1)
Wiking
iI bardzo dobrze !!!! poco im unia?!gdyby Norwegia weszła do UE to była by największym płatnikiem !!!!A po co im to!! utrzymywać tysiące darmozjadów w ich gabinetach debatujących nad krzywizną bananów?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
- Manu -
(Manu)
Wiking
JLK21 - pozwolę sobie poprawić / wyrazić własną opinie
Mieszkałem w PL w "stolicy" w jednej z prestiżowych dzielnic i wyobraź sobie ze na niektórych ulicach do tej pory nie ma asfaltu więc myślę że debata na temat jakości asfaltu w NO w konfrontacji z PL traci tu sens gdyż nie bardzo jest co porównywać

Co do Emiratów. Kiedyś oglądałem jakiś dokument na Discovery i jakiś budowniczy-szejk się wypowiadał ze pompują kasę żeby zostawić coś po sobie przyszłym pokoleniom gdyż są świadomi iż złoża którymi dysponują niebawem się skończą. Nie znam wielkości załóż NO więc trudno mi porównywać odmienność wykorzystania profitów płynących z tego faktu.
Pozdr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
otoz moi kochani - w Norwegi mieszkam tylko i wylacznie ze wzgledu na wysokosc wyplaty, gdybym mial wybierac to wybralbym Szwecje - spokojny poukladany kraj w dzikimi szwedkami ), do polski moze kiedys wroce... w Norwegii nie widac tych pieniedzy.. asfalt w centrum Oslo jest gorszej jakosci niz na uliczkach osiedlowych na Bemowie w Warszawie!! autostrad maja tyle co my... w przeliczeniu na ich PKB wynik baaardzo mierny. Norwezki - moje subiektywne - paskunde, Szwedki sliczne, polki kochane... gdyby Norwegia nie miala kasy to bylaby zwyklym afrykanskim krajem i raczej 99,99% piszacych ze tutaj jest tak pieknie nie mieszkalaby tutaj... i ucinam ewentualne komentarze - mam bardzo dobra prace - nie narzekam finansowo, nie mam zony dzieci - nie tesknie za ojczyzna.. mnie sie tutaj nie podoba - a za pare lat zmienie ten kraj tylko najpierw odloze co nie co "na emeryturke" ))
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok