Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Euntanazjia w Norwegii „za” czy „przeciw”? - Norwegia

Czytali temat:
(484 niezalogowanych)
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Euntanazjia w Norwegii „za” czy „przeciw”?
w wieku 60 lat sam sobie strzele w glowe... starosc jakos mnie nie rajcuje.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Agnieszka xxxxx
(agnes943)
Nowicjusz
Jestem pewna ze przed 60-tka zmienisz zdanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Elzbieta Maria
(Sympatyczna52)
Wiking
Zycie sie dostaje tylko raz w dniu narodzin i nikt go nie powinien zabierac. Lekarz jest po to by leczyl. Leki po to, by usmierzyc bol. Lekarz przysiega, ze bedzie leczyl nie szkodzac nikomu - primum non nocere, wiec podawanie lekow wywolujacych zgon to zbrodnia wykonana przez lekarza, bo czlowiek cierpiacy jest zdolny do decyzji skrocenia sobie zycia, poniewaz rozne mysli przychodza w cierpieniu, lekarz ma pomoc w cierpieniu, a nie skracac zycie. Czesto ludzie cierpiacy maja przerzuty choroby, moze wiec przerzut ulokowac sie w mozgu i wtedy calkiem podswiadomie czlowiek chce sobie skrocic meke, ale lekarz jest po to zeby pomogl w cierpieniu, zeby taka mysl o eutanazji cierpiacemu nie przyszla do glowy. Uwazam, ze czesto takie decyzje podejmuje osoba cierpiaca ze wzgledu na rodzine ktora jest zmeczona pomoca mu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Barbara Liwo
(Basia)
Wiking
I pomyśleć, że dotąd sympatyzowałam z Frp... Czy w Norwegii nie ma ŻADNEJ porządnej partii?
(A propos, ktoś wie, jak do tej sprawy podchodzi Høyre?)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
piotr jankowski
(petter75)
Wiking
...na cale szczescie Norwegia nie posiada swojego Rydzyka ani mocherowych beretow wiec sami zadecyduja,czy eutanazja powinna byc zalegalizowana.Osobiscie uwazam,ze jest to jak najbardziej humanitarne wyjscie w beznadziejnych przypadkach...no chyba,ze ktos woli zostac warzywkiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok