Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Śledzik czy pyszny norweski łosoś? - Norwegia

Czytali temat:
(580 niezalogowanych)
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Śledzik czy pyszny norweski łosoś?
najlepiej to wszystkie te ich chore, załosne tradycje przeniescie do Pl , skoro tacy zafascynowani jestescie tym łososiem, krajem, przepisami,tradycjami, które są delikatnie mówiac smiesznymi..... gdzie historia tego kraju? tylko ropa, i ryby......a paliwo najdrozsze w europie....łosos tez oszukany(wiem bo widze kazdego dnia co robią z tymi rybami)....ogólnie rzecz ujmując, zaden tam łosos nie ma szans z naszym karpiem wigilijnym, sledzikiem w oleju z cebulką i rolmopsem pod naszą polska wódeczke )
Pozdrawiam tych, którzy wiedzą gdzie ich miejsce i ojczyzna!
Zeby Polska była Polską !
A nie pozdrawiam tych, ktorzy po kilku wypłatach staja sie bardziej norwescy niz ci rodowici, rdzenni norwegowie......
"Ha det" )))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
kazdy sledzik dobry byle nie na naszej klasie hehehehehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Majster_B)
Wiking
Jak można tradycje jakiegoś narodu nazwać śmiesznymi?
To strasznie burackie przywozić z polski taką nienawiść do innych! Typowa wada naszego narodu - uważanie się za lepszych od innych, zamiast dostrzegania różnorodności kulturowej. Polska mesjaszem narodów!
Nie przyjeżdżaj do Norwegii jeżeli uważasz że Norwegowie mają śmieszną tradycję, jak Ci tak źle strasznie to wróć do swojej śmiesznej Polski ze potrawą ze zgnitej kapusty albo zgnitych (jakże "śmiesznych" ogórków, do pseudoreligijnego narodu, gdzie jeden drugiego utopiłby w łyżce wody. Tam jest dopiero wiele "chorych" i "żałosnych" rzeczy. Mógłbym jeszcze pisać i pisać na ten temat, ale to nie ma sensu. Przykro mi i wstyd przed Norwegami że rodacy tacy jak Mariusz 1973 przyjeżdżają tutaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
dlaczego napisales ze uwazan ie sie za lepszych to nasza wada??
kazdy norweg powie Ci ze on jest wlascicielem swiata...
w szwecji wszytsko co szwedzkie to jest najlepsze...
w Paryzu tylko francuskie zrobi fuirore itd...
a co mamy w PL?? od czegos trzeba zaczac... za swiatopoglad sie nie placi wiec mozna zmienic go najszybciej...

ps. w d*** mam konwenanse itd moze dlatego takie porownania sledz vs. losos mnie nei ruszaja ;p
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
1: nie jakiegos, tylko tego konkretnego, który podczas wojny walczył od 7 do 15(zapytaj norków o to)!
2:ja z Polski przywoze tylko piwo(dla siebie) i LM niebieskie) wiec nie wciskaj mi nienawisci, bo ja kocham ludzi
3: powinienes napisac chyba "waszego" narodu, bo sądze ze wstydzisz sie byc polakiem...
4rzyjechałem tu kilka lat temu i jestem tu tylko i wyłącznie dla pieniedzy, bo nie szukam "różnorodnosci kultur" a musze utrzymac rodzine na "jakims poziomie" a kultruy róznorakiej to ja szukam na urlopie np: egipt, turcja,malezja,chiny,chorwacja,tajlandia itd... poniewaz uwazam, ze norwegia nie ma zadnej historii ani tradycji godnych podziwu )
5:co do łyzki wody, to jestes znakomitym przykładem topiącego )
6odsumowując, zeby nie ta zgniła kapusta i jakze smieszne ogórki, to musiałbys jesc tylko polse i hamburgery z MC , wiec szanuj swoją ojczyzne, bo oni kopną cie w dup... przy najblizszej okazji! i dokąd wtedy pojedziesz? polecam malediwy, jest tam zapotrzebowanie w room service, bo zdaje sie tam nadawałbys sie najlepiej......
"ha det" załosny, zakompleksiony polaczku.......
ps: a kto ci powiedział, ze norek jest lepszy od ciobie, poniewaz jeste polakiem?
jemu nie starcza od wypłaty do wypłaty, a ty potrafisz przezyc zarabiajac 1500pln, a wydajac 1800pln.....pokaz mi norka, który da rade przezyc miesiac w Polsce i umie np, ugotowac ziemniaki......)
Głowa do góry pesymisto, damy rade! gorzej było i brawo bili....)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
du...pe przy najblizszej okazji! i dokąd wtedy pojedziesz? polecam malediwy, jest tam zapotrzebowanie w room service, bo zdaje sie tam nadawałbys sie najlepiej......
"ha det" załosny, zakompleksiony polaczku.......
ps: a kto ci powiedział, ze norek jest lepszy od ciobie, poniewaz jeste polakiem?
jemu nie starcza od wypłaty do wypłaty, a ty potrafisz przezyc zarabiajac 1500pln, a wydajac 1800pln.....pokaz mi norka, który da rade przezyc miesiac w Polsce i umie np, ugotowac ziemniaki......)
Głowa do góry pesymisto, damy rade! gorzej było i brawo bili....)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
skoro w twoje podniebienie gryzie cie bigos,ogórki kiszone i sledzik, to co ty chłopie na wigile jadasz? pizza hut, kfc, czy mc donald.........
na przyszłosc zanim zaczniec pisac te swoje wypociny, zastanow sie kapke, bo my to 40 mln ludzi i wiekszosc patrioci nie wstydzacy sie historii, kultuty i tradycji......
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
zaintersowan nawypisywałes,a powinienes sie zainteresowac historia sztuki i tradycji polskiej.....bo pomimo 31 lat, bzdury panie pleciesz jak mało który! jak sie chcesz lansowac tu smigaj na onet.pl tam jest miejsce dla takich fantastów jak ty....
nie pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Majster_B)
Wiking
Wiesz co, nie będę prowadził dyskusji na takim poziomie. Masz rację, czasem wstydzę się że jestem Polakiem z pochodzenia kiedy spotykam osoby o takich poglądach. To smutne że naród norweski karmi ludzi którzy przyjechali na nim pasożytować.
Norwegowie wcale nie są lepsi ode mnie. Ja też nie jestem od nich lepszy. Są trochę inni niż ja, poza tym normalni ludzie. Nie postrzegam "ich" jako "obcych", "innych". Jesteśmy teraz jednym społeczeństwem, razem pracujemy, razem chodzimy na piwo czy na ryby w weekend. Teraz tutaj jest mój dom i mało do mnie dociera rewelacji z Ciemnogrodu. Co do zgniłych ogórków i kapusty, to było to pierwsze oczywiste skojarzenie jakie mi przyszło do głowy ale tak na prawdę to czasami jadam, chociaż szczególnie za nimi nie tęsknię. Nie potępiam przyzwyczajeń żywieniowych innych, sam też mam swoje, np. mam gdzieś co jecie w tą waszą Wigilię, bo nie jestem katolikiem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
"waszą wigile" człowieku gdzies ty sie uchował.... wigilia obchodzona jest na całym swiecie(prawie)! ciekaw jestem, co na to twoi rodzice, o ile sie ciebie dawno nie wyrzekli.....
co do "pasozytowania" to nie uwazam, zebym nim był, poniewaz płace dokładnie takie same podatki(36%), te same opłaty za utrzymanie domu itd..... poza tym zawód, ktory wykonuje pomaga w rozwoju gospodarki norweskiej w duzym stopniu! wiec nie ublizaj mi słowami typu"pasozyt"
Zdziwił bys sie ilu mam tu bardzo dobrych przyjaciół (norki) z którymi chodze na ryby, piwo itd...a którzy sami smieja sie ze swojej historii, kultury, tradycji )ale jak widac ciebie bardziej krecą ich obyczaje , niz ich samych....
Zeby nie ten "ciemnogród" to gdzie teraz bys był ?
Odpowiedz brzmi: w czarnej dup... z której do konca nie wyszedłes....
Ty norwegu za dyche.....)
ps: moze kiedys spotkam cie w jakims fast foodzie, to pogadamy live i obiecuje cie, ze jestem w stanie udowodnic ci, ze nie taki straszny ten "ciemnogród"...
ps: zostan tu całe zycie i nie wracaj, bo po takich słlowach jakos nie widze cie w kraju, jakze pieknym i bogatym w tradycje kraju.....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok