W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Intro do prawników
Uleglem wypadkowi w pracy bedac w delegacji w Kirkenes.Tego feralnego dnia wyslano mnie do pracy przy wierceniu otworow w przeslach zelbetonowych odnawianego wiaduktu.Robilem to po raz pierwszy (zwykle zajmowalem sie malowaniem).Nikt nie poinformowal mnie ze wiercac moge trafic w pret zbrojeniowy.I stalo sie,5-cio kilowa wiertarka z 1-no metrowym wiertlem o srednicy 40 mm zablokowala sie w precie zbrojeniowym.Wykrecilo mi prawa reke. W rezultacie trafilem natychmiast do lekarza,ktory wypisal zwolnienie i wyslal mnie najblizszym samolotem do domu do Oslo.Od 28.08.2009 roku leczylem sie bedac na zwolnieniu lekarskim az do czerwca 2010. 25.06.2010 poddalem sie operacjiartroskopia stawu barkowego).Do dnia dzisiejszego chodze na rehabilitacje i wciaz z reka nie jest za dobrze.O pracy fizycznej moge chyba tylko pomarzyc.Od niespelna 2-ch miesiecy nie dostalem ani jednej korony zasilku,poniewaz NAV wciaz rozpatruje ewentualne przyznanie mi zasilku dla bezrobotnych.Dodam ze mam oczywiscie ciaglosc zwolnien lekarskich.To byloby wszystko.Miroslaw.