Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Izabella Kowalska (2252 niezalogowanych)
95 Postów
M C
(Gruzin)
Początkujący
Z mojej strony zawsze mozesz liczyc na konstruktywna krytyke. A co do waszego "nieprania mozgu" to komletnie sie z wami nie zgadzam. W ciagu ostatnich dwoch lat do norwegii zjechalo kilkadziesiat tysiecy Polakow i wszyscy jak jeden maz twierdza ze "nie jest rozowo", jest ciezko, norwedzy to dzikusy i oszusci a norwegia to komunistyczny zimny kraj.. i gdzie tu logika. Otoz wynika to z polskiej bycia wiecznie niezadowolonym. W porownaniu do Polski to w Norwegii jest super-zajebiscie rozowo! Jesli ktos tego nie dostrzega niech sprobuje zyc jak jeden z nich, na poziomie mieszkanca Norwegii a nie na poziomie bialego murzyna z Polski.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiutek)
Wiking
A tak na dobre samopoczucie cos innego w You Tube!

Ojczyzna Polska
Mile pozdrawia,
Fiutek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
ja nie jestem i czuje sie białym murzynem! jestem tu juz 4 lata i nigdy nim nie byłem! nie wiem i nie chce wiedziec ile tysiecy nok zrobiło z ciebie norwega.... poza tym, ja nie twierdze, ze nie jest ok, ale daleki jestem od zachwytu, w przeciwienstwie do ciebie... szkoda, ze masz porównanie tylko z polską, bo wcale tak rózowo ten kraj tak nie wypada w porównaniu do innych rozwinietych krajów europy zachodniej! ale ty wiesz lepiej, bo byłes juz wszedzie, ale nigdzie nie było takiego eldorado jak w Norge
Zeby była jasnosc: ja zarabiam ciezkie pieniadze( 30.000 nok) netto za 4 tyg.pracy i wcale nie uwazam, ze powinienem miec potezny szacunek, byc bardzo wdziecznym i nie mówic tego co mysle o ludziach i kraju w którym sie znalazłem.... to sie szczerosc i opinia nazywa! Czemu nie, skoro na kazdym kroku słysze opinie i wieszanie psów na moich krajanach, które niekoniecznie są przychylne, ale czesto sie z nimi zgadzam... meczy mnie tylko to, ze jesli jeden polaka jest "zły" tzn wszyscy są do bani.....a nas jest 40mln i nie mozna po spotkaniu kilku, wypowiadac sie na temat wszystkich........
A to, ze dzikusy, komuna i oszusci to nie podlega dyskusji, poniewaz są na to dowody, gdybys nie pamietał jak komuna funkcjonuje, to poczytaj, posłuchaj starszych kolegów...
PS: Ja szanuje i bardzo lubie ten kraj za opieke socjalną(nie mylic ze słuzba zdrowia), za łososia(nie mylic z łosiem) i za poczucie bezpieczenstwa, tzn: ze nikt mi nie ukradnie portfela"niechcacy", nie zaatakuje na ulicy w srodku dnia, nie wybije szyby, nie podrapie samochodu dla checy itp......
reszta jest do bani......
pzdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiutek)
Wiking
Jeszcze to na dobre samopoczucie na
YouTube!
7E&f eature=related
Bayer Full -
Wszyscy Polacy
Mile pozdrawia Was,
Fiutek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
ale czesto sie z nimi zgadzam... meczy mnie tylko to, ze jesli jeden polaka jest "zły" tzn wszyscy są do bani.....a nas jest 40mln i nie mozna po spotkaniu kilku, wypowiadac sie na temat wszystkich........
A to, ze dzikusy, komuna i oszusci to nie podlega dyskusji, poniewaz są na to dowody, gdybys nie pamietał jak komuna funkcjonuje, to poczytaj, posłuchaj starszych kolegów...
PS: Ja szanuje i bardzo lubie ten kraj za opieke socjalną(nie mylic ze słuzba zdrowia), za łososia(nie mylic z łosiem) i za poczucie bezpieczenstwa, tzn: ze nikt mi nie ukradnie portfela"niechcacy", nie zaatakuje na ulicy w srodku dnia, nie wybije szyby, nie podrapie samochodu dla checy itp......
reszta jest do bani......
pzdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Darek Iksowski
(damal)
Wiking
Jeden wniosek się nasuwa po przeczytaniu Waszych postów... najbardziej wrogo nastawieni do nas Polaków są Polacy, czytając te wypowiedzi wieje z nich wrogością do siebie nawzajem, a skoro sami się tak do siebie zwracamy, trudno o tolerancję ze strony norwegów... Chociaż dziękuję Bogu, że nie spotkało mnie z ich strony jeszcze nic przykrego. Pozdrawiam i wierzę, że dojdzie w końcu do tego, że będziemy się bardziej nawzajem szanowali, zwłaszcza na "obczyźnie".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok