Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Norway X (643 niezalogowanych)
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
no to odpowiadamy....
w No jestem czwarty rok, mam tu mase przyjaciół(norwegów), ktorzy od zawsze smiaili sie ze swojego kraju, tradycji, kuchni, kultury itp...nie, nie mówie po norwesku, poniewaz uwazam, ze jest mi to kompletnie nie potrzebne i pewnie nigdy nie bedzie! co do funkcjonalnego kraju, to zapewniam cie, ze gdyby ang.funt "stał" dobrze po dzis dzien, w zyciu bys nie zobaczył jdnego postu na tej stronie z moim nickiem...przyjechałem tu z UK gdzie było naprawde super, ale niestety gospodarka psikusa spłatała i trzeba było sie przeniesc to jakze "rozwinietego" kraju )Na szczescie juz niedługo, bo ile mozna zyc w ciemni, lochu i pod stałym rygoremnadzorem policji, sąsiadów(uprzejmnie donosze) itd, itp....ty chyba jestes zauroczony i zachwycony tym "pierdolnikiem komistycznym" bo piszesz i wyrazasz sie jak typowy dumnu chuj wie z czego norweg....heh słuzba zdrowia w PL jak i NO nie rózni sie niczym(nie polecam).... co do debili, to w 100% nimi są, co nie podlega zadnej dyskusji! A skoro ty tego nie dostzregasz, to pradopodobnie jestes bardzo podobnie rozwinięty jak wiekszosc tych niedorobo )
Ojciec dyrektor, jest mi zupełnie obojętny, tak jak Roman G. i Jedrula Lepper ) Zapewniam cie natomiast, ze w norweskim rzadzie nie brakuje "polityków" pokroju ww panów )
i njwazniejsze: otóz w tym kraju jestem tylko i wyłącznie dla pieniedzy i po to, zeby moja córka nigdy w zyciu nie musiała pracowac za granica dla pieniedzy i zapewniam cie, ze jestem prawie u celu ), czego zycze i tobie "mądralo norweski"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
...heh słuzba zdrowia w PL jak i NO nie rózni sie niczym(nie polecam).... co do debili, to w 100% nimi są, co nie podlega zadnej dyskusji! A skoro ty tego nie dostzregasz, to pradopodobnie jestes bardzo podobnie rozwinięty jak wiekszosc tych niedorobo )
Ojciec dyrektor, jest mi zupełnie obojętny, tak jak Roman G. i Jedrula Lepper ) Zapewniam cie natomiast, ze w norweskim rzadzie nie brakuje "polityków" pokroju ww panów )
i njwazniejsze: otóz w tym kraju jestem tylko i wyłącznie dla pieniedzy i po to, zeby moja córka nigdy w zyciu nie musiała pracowac za granica dla pieniedzy i zapewniam cie, ze jestem prawie u celu ), czego zycze i tobie "mądralo norweski"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
ty chyba powinieness korekte wprowadzic w profilu, bo nie znam warszawiaka, kóry zamienił by wwe na jakis loch w norge.....tak odczuwam, ze jestes bardzo, zbyt bardzo dumny z tego, ze mówisz po norwesku, co kompletnie mi nie imponuje, bo co bedzie z twoim norweskim jak stad wyjedziesz? bedziesz na osiedlu nawijał takk, ha det, skaal, god kvelg, god natt itp.... kto chce tego sie uczyc? tylko ci , którzy musza...... ja na szcescie nie musze i nie bede ))
napisz na priv skad jestes, bo jesli to prawda w twoim profilu, to mamy duuuuzzo wspólnego.....
pzdr
javla polakk )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(sailor)
Wiking
Przeraza mnie twoj poziom intelektualny, wiec nie bede wdawal sie w dalsze dyskusje. W Norwegii jestem 26 lat, wiec trudno zebym nie mowil po norwesku. Nie zamierzam tez uzywac norweskiego "na osiedlu" w PL. Co do zamiany W-wy na loch: nie znasz zadnych Warszawiakow w Norwegii? Poza tym dlaczego loch? Poniewaz ublizasz mi na poziomie osobistym, koncze dyskusje z Toba.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
bo ciemno ciagle, smutno ciągle prwie jak w lochu........ ) a warszawiaków znam, pewnie, ze znam, ale oni ciągle są polakami i w zyciu nie beda bronic czegos co jest nie prawdą...co czynisz ty, uwazajac ten kraj za raj na ziemi )
poza tym, po to dziadek, ojciec i inni walczyli z komuną o demokracje, zebym mógł wyrazic swoje zdnie, opinie na jakis tam temat! ty chyba ciagle zyjesz w stanie wojnennym, albo jeszce przed nim, skoro krytykujesz wszystkich tylko za to, ze sie z toba nie zgadzają, mając do tego pełne prawo!
Zycze kolejnych cudnie spedzonych lat w lochach norweskich i polse na statoil w swieto niepodległosci jakze "walecznego" kraju )
PS: Dla przypomnienia dodam, ze II wojna swiatowa trwała w Norwegii od 7 do 15, a strzelano na vivat, tylko wtedy, kiedy wojska alianckie wkroczyły do Berlina.....ot cała historia Norge ) Vikingów tez mieli marnych, bo szwedzi wchodzili kiedy chcieli i robili co chcieli dawno temu....
Ja tez juz koncze z toba polemike!
Amen!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
i robili co chcieli dawno temu....
Ja tez juz koncze z toba polemike!
Amen!
PS II: podczas "walk" od 7 do 15 miały miejsce dwietrzy przerwy na kawe, lunch i papierosa......)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
marek góral
(masejobe)
Początkujący
MARIUSZ JEDŹ DO POLSKI TAM MASZ PEWNA PRACE,WYSOKIE ZAROBKI,NAPEWNO NIKT CIEBIE NIE ZWOLNI, POPROSTU KRAJ MOIDZIO, WIEM ŻE CI TU ŹLE ITD. SZKODA TWOICH NERWÓW, JEDŹ ODPOCZNIJ OD TEGO WSZYSTKIEGO W POLSCE, TO JEDYNY KRAJ GDZIE LUDZIE ŻYJĄ W NIEZMIERNEJ HARMONII I PRZYJAŹNI- DUŻO ZDROWIA, SPRÓBUJ MOŻE ZNALEŹĆ PRACE W PÓŁNOCNEJ KOREI,SŁYSZAŁEM ŻE TAM POTRZEBUJĄ PRACOWNIKÓW, A TY MASZ NAJWYŻSZE SZANSE-POWODZENIA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mariusz1973)
Wiking
trzeba byc super nieudacznikiem, zeby w PL pracy nie znalezc! ja wiem, ze zarobki itd. są nieporównywalne, ale nic i nkt mnie nie przekona, ze tu jest lepiej... No chyba, ze ktos lubi takie zycie....ja pomału bede sie zegnał z tym "rajem" bo i sił juz nie mam i checi.......zarobiłem juz wystarczajaco, zeby poradzic sobie w tak złej i okrutnej Polsce.... a ty pamietaj, zeby fajki od kierowców kupowac, kiełbasy duzo z PL, wódki pochowac gdzie sie da itp.... jakie to zycie? owszem dobre na czas jakis, zeby sie dzwignac stanąc na nogi, ale nie na dłuższą mete....
Poza tym nie róbcie ze mnie jakiegos złego i niereformowalnego typa! Kazdy ma prawo do własnej opinii iwłasnego zdania na wszystkie tematy....tak w PL jest przynajmniej ) i nikt tam prawka nie zabiera za czyny nie popełnione!!!
AMEN
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
87 Postów
marek góral
(masejobe)
Początkujący
NO TO ZDRÓWKO MARIUSZ I TRZYM SIE, NIE BENDE Z TOBĄ POLEMIZOWAŁ JAK?, CO?, ITD. BO UWAŻAM ŻE KAŻDY JEST KOWALEM WŁASNEGO LOSU, CO CHCESZ TO SOBIE RÓB I JAK CHCESZ TAK MYŚL, ALE POPYTAJ LUDZI CO WYJEŻDŻAJĄ DO ANGLII, FRANCJI, NIEMIEC ITD. TE KRAJE JUŻ SIĘ KOŃCZĄ DLA POLAKÓW I NIE BĘDZIE WIELU CO SOBIE WYJADĄ I ZAROBIĄ BO NIESTETY NIE DŁUGO NIE BĘDZIE GDZIE JECHAĆ- A TY JEBAJ W POLSCE I IDŹ OD RAZU DO OPIEKI PO ZASIŁEK BO CI DO PIERWSZEGO NA CHLEBEK NIE STARCZY
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok