Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Nauka języka norweskiego za darmo- marzenie czy realna szansa? - Norwegia

Czytali temat:
(840 niezalogowanych)
1 Post

(Jan63)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Nauka języka norweskiego za darmo- marzenie czy realna szansa?
Popieram taką inicjatywę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Uczestniczyłam w debacie, zapraszam na forum, możemy tam o tym porozmawiać www.mojanorwegia.pl/forum/view/dyskusja_...rweskiego.html#36130
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
marek cichosz
(maro)
Wiking
dziękuje za informacje i tylko czekam na taką szansę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Lukasz J.K
(lopek)
Wiking
Polacy skupiają się wokół polskich parafii katolickich, niektóre środowiska na forach internetowych. Są to jednak grupy zamknięte, bez możliwości włączenia się osób nieznających języka polskiego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Lukasz J.K
(lopek)
Wiking
Jak dlugo bedziemy nie mowami w tym kraju ??? Nie wspominam o jezyku mowie o naszej kulturze, naszym potencjale spolecznym przywiezionym z POLSKI

Czy kiedykolwiek zaczniemy sobie pomagac wzajemnie zamiast sie klocic ???

Jak do dej pory norweskie media koncentruja sie na sensacjach.Kiedy zaczna sie interswowac nami jako ludzmi godnymi do nasladowania ???

Czy znami az tak zle

A co do Rady Polonii

Konkrety Konkrety Konkrety!!!!!
Rada Jest wiec niech dziala a nie tylko narzeka. Najlepiej sie oglda z boku i komentuje

Ludzie obudzcie sie czas najwyzszy dzialac wspolnie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Lukasz J.K
(lopek)
Wiking
Co zrobila do dzis Rada Polonii ???

Jak sie z nia skontaktowac ???

Dlaczego wszystko co sie dzieje wsrod tutejszej Polonii nie widzii swiatla dziennego ????

Co pisze o Polakach MSZ

Pozycja w kraju zamieszkania Polonia norweska jako grupa narodowa nie odgrywa znaczącej roli w miejscowym życiu społeczno-politycznym. W odróżnieniu od niektórych grup narodowych z innych kontynentów Polacy nie stworzyli jeszcze skutecznych instrumentów nacisku w celu zapewnienia realizacji praw i interesów. Polonia norweska jest praktycznie niezorganizowana w wymiarze ogólnokrajowym. Brakuje struktury reprezentującej polską społeczność wobec norweskich władz.

Pojedyncze przykłady sukcesu materialnego czy naukowego w żadnym stopniu nie przekładają się na pozycję Polaków jako społeczności. Nie istnieją praktycznie „kanały" wyjścia z życia polonijnego na zewnątrz. ???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(penthomide)
Wiking
mój światopogląd polityczny nie pozwala na uzyskiwanie czegokolwiek za DARMO. Wnoszę zatem o zwolnienie mnie z przywileju darmowego kursu , kursów, chyba że przyjdzie mój szef i wyda polecenie.
Życzę dużo sukcesów wszystkim organizacją polonijnym w Norwegii , aby się wszystko wam ułożyło po waszej myśli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Mirek Hol
(miho)
Wiking
Moja skromna rada. Wyrzucic anteny satelitarne, ogladac programy w telewizji norweskiej. Wszystko leci z napisami norweskimi. Ja tak glownie uczylem sie norweskiego. Czytalem rowniez norweskie gazety. Mimo, ze na poczatku sie malo rozumie to naprawde pomaga.
Gdy sie tylko odwiedza polska rodzine, to leci polska telewizja, a glowne tematy rozmow to krytyka Norwegii. Jak z takim nastawieniem integrowac sie w nowym otoczeniu?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Łukasz B
(Czarny7)
Wiking
Witam ja wogóle się dziwie dlaczego my Polacy od razu nie zaczynamy od nauki tylko najpierw praca a póżniej to już brak chęci. Mimo to jestem za norskkurs free
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok