Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Pożądają polskich głosów - Polska grupa w konserwatywno-liberalnej partii Høyre - Norwegia

Czytali temat:
(625 niezalogowanych)
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
niech nikt nie wazy sie mieszac w ich bagno i głosowac na jakąkolwiek partie, zwłaszcza w tą!
Mój ex szef jest "posłem" z vest agder i tak sie składa, ze jest winien swoim pracownikom około 200.000 nok!
najstarsze zaległosci siegają 2008 roku.....
ma nas w dupie i nawet nie dpowiada na tlf i smsy.....
na szczescie sa tu sądy "niezależne"i sprawy sie toczą......
najciekawsze jest to, ze napiasalismy list do partii hoyre w tej sprawie, zeby jesli moga wplyneli na swojego posła,a w odpowiedzi dostalismy tresc" wracajcie do domu, tam jest wasze miejsce, dosc juz norwegów nie ma pracy przez was......."
takze partia pracy wspiera jak najbardziej swój elektorat...... heh teraz jak trwoga to do ......
jebac ich i ich polityke, bo to takie same gówno jak nasze PISy, PO, PSL I reszta złodziei..........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AgaSadlowska)
Wiking
O tym posle-szefie to tez bajki. Od trzech kadencji jedynym poslem Høyre z Vest-Agder jest Peter S. Gitmark. Zasiada w parlamencie nieprzerwanie od 2001 roku, wiec z cala pewnoscia nie byl niczyim szefem w 2008. Jesli ktos ma ochote posluchac konkretow zamiast bajek, to zapraszam do kontaktu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AgaSadlowska)
Wiking
Masz racje, lena. W Polsce utarlo sie powiedzenie, ze udzial w wyborach to obywatelski obowiazek, a to jest przede wszystkim obywatelskie prawo!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AgaSadlowska)
Wiking
Nie widzę sprzeczności między głosowaniem w wyborach samorządowych tu, a głosowaniem w polskich wyborach. Niestety, w wyborach prezydenckich w tym roku głosowało niewiele ponad 4 tys. osób, a jest nas w Norwegii (legalnie) 52 tys. Niektórzy pojechali głosować do Polski, ale na pewno nie 48 tys.
To, że mamy paszporty z Orłem Białym nie zmienia faktu, że mieszkamy tu i tutejsza rzeczywistość - w dużym stopniu kształtowana przez polityków - nas
dotyczy. I to jest najważniejszy argument za tym, żeby skorzystać ze swojego prawa i głosować.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(Dandi8815)
Wiking
"Z inicjatywy Agi Sadłowskiej (30) powstała w partii nieformalna grupa robocza, której Sadłowska przewodniczy. Grupa ma za zadanie stworzyć strategię przed wyborami we wrześniu 2011 roku" to dlatego tak Ci zalezy??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AgaSadlowska)
Wiking
Noo... Tak, zależy mi. Jestem osobą zaangażowaną politycznie, to chyba widać. I zależy mi na tym, żeby ludzie, również Polacy, głosowali - i w Polsce i w Norwegii. A najbardziej zależy mi na tym, żeby głosowali na partie, które popieram. Oczywiście, że mi zależy, gdybym miała to wszystko gdzieś, to nie angażowałabym się w politykę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AgaSadlowska)
Wiking
Na ataki personalne i komentarze pozbawione zawartości merytorycznej nie odpowiadam...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Jalu Bielizaki
(Jalu z Oslo)
Wiking
Musimy się zorganizowac, żeby miec na cokolwiek wpływ, w rozsypce nic nie ugramy, polityka to GRA i albo gramy albo "grzejemy ławkę". Ci , którym zależy, żebyśmy do gry nie weszli, będą krytykowac każdą integrację... , a gdy się UDA ta integracja to przyjdą inni, żeby nas "kupic" I wtedy się "sprzedamy" tanio albo DROGO. POPIERAM KAŻDĄ INICJATYWĘ INTEGRACYJNĄ ale... , bez naszego wroga wewnętrznego i szpicla - KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO!!!
... , bo na pewno wtyka już swoje plugawe brudne łapy, tej religii pozbyli się tutaj dawno, nie obdarzajmy ich nią napowrót!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
nie ważne kto jest kim sraty taty może być nawet tutaj królem jak coś spieprzy albo robi coś komuś źle to od razu na policję z nim-nie wiem czy ktoś śledzi tutejsze wiadomości ale rzeczywiście nikt nie jest święty ponieważ ostatnia historia łapówkarska jaka odbyła się w tutejszej partii senterpartiet (partia centrum) była dość głośna, a sprawę nagłośnili młodzi Norwedzy i nikogo tutaj nikt się nie bał-poszli na policję i powiedzieli że mają dowody itd. sprawę szybko chwyciły media(media lubią takie sprawy jak coś się dzieje), pan statsminister też został przesłuchany i zarzucono mu też o branie łapówek ( tłumaczył się że to podarunki z różnych miejsc w których był). Do czego dążę- otóż apetyt rośnie w miarę jedzenia, no ale nie oskarżajmy cały naród Norweski że są źli, po prostu są ludzie dobrzy i ludzie źli i tak już zawsze będzie nie wykluczając ludzi w Polsce. Dlatego za każde hamstwo trzeba odpowiadać hamstwem, za dobre zachowanie trzeba odpowiadać dobrem-- nie wiem jak komu ale mi taki styl odpowiada
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
235 Postów
zdzich mały
(mase1)
Stały Bywalec
cd-- w Polsce. Dlatego za hamstwo trzeba odpowiadać hamstwem, a za bycie dobrym odpowiadać po prostu tym samym- popieram gości którzy domagają się swoich praw i zostali w jakiś sposób pokrzywdzeni, nie powinno tak być ale zawsze trzeba walczyć o swoje i się nie poddawać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok