Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Polka winna Adecco pieniądze - Norwegia

Czytali temat:
Dawid Fra Łukasz Kobyliński Madziaxxx (1514 niezalogowanych)
197 Postów
Bogumila Jasinska
(bogdanor1)
Stały Bywalec
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Polka winna Adecco pieniądze
Bez komentarza !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Wiking
Jak zwykle przekręty z adecco,cwaniaki wieczne sie na nas ślizgają ,odradzam wszystkim pielęgniarkom z polski prace za pośrednictwem tych oszustów.To nie pierwszyzna słyszałem nie raz o tej wspanialej agencji ,mam kilku kolegów którzy pracują przez adecco , i większosć jest nie zadowolona z ich pośrednictwa.Wykorzystac a nakoniec kopnać w tyłek to ich zasada.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(loker)
Wiking
sa setki jesli nie tysiace osob oszukanych przez adecco, niestety do wiadomosci ogolnej przedostaje sie zaledwie promil spraw... w wiekszosci zastraszeni polacy znikaja w niebycie biurakracjii... czas wreszcie podniesc glowy... i uwaga do partii Høyre, to tez temat dla was...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(gepard124)
Wiking
No włańie to jest podstawowy problem - brak wiary w wygraną z molochem.Owszem jednostka nie ma większych szans ale gdyby tak zawiązać stowarzyszenie poszkodowanych przez adecco i oczywiście skorzystac z pomocy prawników z zachodniej europy to są naprawde duze szanse zeby sprowadzić do poziomu takich przekrętasów jak adecco.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Sylwia Rowińska
(sylwinka25)
Wiking
Ja jestem w Norwegii, i rowniez mialam stycznosc z Adecco. Jestem pielegniarka. Rowniez bylam na kursie norweskiego w Polsce. I rowniez sie zadluzylam. Ale Adecco dalo mi prace. I nie narzekam na kontakty tym posrednikiem pracy. Dodam ze przed rozpoczeciem kursu podpisalam umowe ktora DOKLADNIE przeczytalam, i wiedzialam co ryzykuje, 50000 kr. + kara za zerwanie umowy 50000 w moim przypadku. Jezeli sie nie nie czyta umowy to pozniej mozna byc bardzo zdziwionym. A umowa ktora ja podpisywalalm byla dosyc zrozumiala. Mam rowniez znajome ktore pracuja tutaj dla Adecco, i one twierdza to samo co ja. Powiem tak: Jezeli ktos chce wyjechac z Polski do pracy jako pielegniarka w Norwegii to Adecco jest najlepszym rozwiazaniem, a przede wszystkim najkrotsza droga do celu. Ryzyko??? No jest, ale ja bardzo chcialam i sie udalo!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Nowicjusz
tu się właśnie zgadzam bo jak wiem to 70% wyjechało polaków do pracy przez Adecco i prawie każdy polak miał styczność z tą firmą po prostu w nie których biurach nie ma tłumacza a nie wszędzie chcą gadać po angielsku po prostu trzeba sie uczyć bo kurs to nie wszystko i uważać co sie podpisuje no i trzeba mieć szczęście a co do firmy na początek jest w sam raz bo u polaczka z a 80 to o tym nikt nie pisze a jak wiem to są tacy co rąbią bo jezyka nie trzeba i to jest normalne pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Jalu Bielizaki
(Jalu z Oslo)
Wiking
A pamiętacie jakie było oburzenie na "odstępne-sprzedaż" pracy , bodajże przez sprzątające domy?? Jasne, że trochę boli zapłata ale ten pośrednik "sprzedający pracę" też ponosi koszty, wcale nie bronię Adecco, bo uczciwością to oni nie grzeszą, trzeba im przyznac, że na stanowiska-etaty z "wyższej półki ", bez ich pomocy, nie ma szans. Ja nie miałem z nimi nic do czynienia a i tak "frycowe"(80 000) zapłaciłem i to ZA NIC !! "Zderzenie kultur" - haracz jest pewnie częścią ich kultury!) Ale ogólnie: NIE MA CO WYLEWAC ŁEZ... , co nie?!?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(1960aandrzej)
Wiking
...to co jest winne innym....Nie tylko o pieniadze chodzi ,jest cos takiego jak szacunek dla pracownikow,tych obecnych i tych bylych.Kilanowska do ciebie kieruje to zdanie.Szacunek dla tych co sa i dla tych co bylli.Adecco jedna wielka przetwornia pieniedzy i ludzi.Wyrzymac i zgnoic,,,,,,,niepokornym wilczy bilet wreczyc.Ciekawe czy ci klakierzy adecowcy pracowali gdzies kiedykolwiek poza murami swojej twierdzy adecco, punkt widzenia zalezy...............Kilanowska miesa armatniego ,polskiego w Polsce nie zabraknie hahahhaha.Odejda starzy przyjda nowi omamieni wielkimi szansami,szybko obudza sie z letargu...Pozdrawiam wszelakiej masci klakierow i lizodup.......w adecowskich,,,ojjjj duzo was tu duzo Po trupach za korone sprzedacie sie zalosni......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(1960aandrzej)
Wiking
gratuluje zeczowego podejscia do podniesienia morale pracodawcy:: jesli te slowa sa dla c...iebie nie zrozumiale patrz .slownik wyrazow obcych...Za mloda jestes ale na usta cisnie sie slogan chwalcie nas a my was...............zycze sukcesow w pracy tworczej , ,,,,,,,,sluzba zdrowia zarowno w Polsce jak i w Norwegi potrzebuje osob myslacych,,,,,,,,,,,,,,na nauke masz czas , mloda jestes , a czy na myslenie...........???? odpowiedz sobie sama........
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(1960aandrzej)
Wiking
nie ma to jak adecco: oszczednosc ponad miare,,,,,,,,,,,,,,,tekst pielegniarki,to jedna wielka reklam i agitacja adecco.K.......wa czy wy juz tacy jestescie biedni ze ni zlecicie reklamy profenalista???????Proponuje ukarac autora tekstu ..........robicie sobie antyreklame , gdzie sens ,gdzie logika ,o skladni tekstu noie pomne i wy sciagacie do norge takie pielegniarki???: Kur.......jak gUpi pracodawca takie mOndre sylwinki.......a moze ona dobra gdzies indziej jest???//
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok