Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Trener Norweżek chce ukarania Kowalczyk - Norwegia

Czytali temat:
(892 niezalogowanych)
5 Postów

(ewa_kris)
Wiking
W tym temacie znajdują się komentarze do artykułu Trener Norweżek chce ukarania Kowalczyk
wygrały norweżki,więc czego boi się trener norweski ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Kalina Kala
(Kalineczka)
Wiking
Chyba zazdrosci Justynce zdrowia ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
T. .
(fred957)
Wiking
Justyna Kowalczyk jest dla Norweskich biegaczek jedynym poważnym zagrożeniem więc trener Egil Kristiansen próbuje ją zniszczyć. Sprawa stosowania dopalaczy które dają 20% -wego "kopa"Powinna być wyjaśniona. A może Pan trener przeczyta co ma do powiedzenia Petra Majdać proszę bardzo... www.sports.pl/Sporty-zimowe/Petra-Majdic...l,101006,1,1011.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
slawek kedzierski
(slawekpiotrek)
Wiking
Stosowanie lekarstw na astme zwieksza wydajnosc oddechowa zawodnika i to jest fakt a nie przypuszczenie.O tym zaswiadczaja padania kliniczne przeprowadzone w tej dziedzinie.Zastanawiajace jest ze wszystkie zawodniczki norweskie okazaly sie astmatyczkami.I tu nalezaloby dokladnie sprawdzic czy zawodniczki to osoby chore na astme czy moze nie.Bo jezeli to osoby chore,ktore musza zazywac leki na astme to nalezaloby sie zastanowic nad wprowadzeniem tejze konkurencji tylko dla astmatykow zazywajacych leki.Dziwie sie panu Egilowi Kristiansen,ktory wrecz dazy za wszelka cene do ukarania polskiej biegaczki.Wielokrotnie,podczas mojego czasu zamieszkiwania w Norwegii,spotkalem sie z wypowiedziami rodowitych Norwegow,ze wszystkie aspekty oojetnie jakiej sprawy nalezy dokladnie sprawdzic.Mysle sobie,ze Norwegia jako organizator tak wielkiej imprezy sportowej w szczegolnosci powinna trzymac sie tej zasady.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
G K
(Grzech)
Wiking
Wziewne leki na astme nie sa na liscie sterydow, wiec Justyna i reszta sportowcow tez moze je brac bez konsekwencji , chyba ze boi sie ponownie wpasc na koksowaniu jak to bylo w 2005 roku, gdzie leczyla kolano a badania pokazaly ze jedzie na wspomaganiu. Niektorzy maja krotka pamiec.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Leszek S
(wolny)
Wiking
Praktycznie jest już własnością Justyny. A gdyby tak odsunąć Polkę od kilku startów Biergen łatwo by odebrała ją Kowalczyk.

Grzech...lek który używają chore Norweżki nie mogą stosować inne zawodniczki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
G K
(Grzech)
Wiking
Dla mnie to ona moze nawet testosteron pic zamias kawy, ani mnie ziebi ani grzeje ta dyscyplina, a juz na pewno nie mam zamiaru nagle byc jej wielkim kibicem bo polska zawodniczka medale zdobywa. Smieszy mnie tylko hipokryzja ludzi ktorzy pekali z dumy jak nasi astmatycy zdobywali zlote medale a teraz nagle udaja wielkich obroncow czystego sportu i to jeszcze stajac za kims kto sam sie koksowal. Mentalnosc Kalego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
TOMASZ KROL
(tomekkrol)
Wiking
Po pierwsze Justyna już zdobyła Kryształową.. gdyż zostały dwa grand prix i choćby Bjoergen wygrała oba nie ma szans na sięgnięcie po Kule!!! Po drugie czemu Justynie Kowalczyk komisja z norwegami na czele zabrania wyrównania sobie hemoglobiny do poziomu który występuje u innych zawodniczek??? Czyżby się bali że to da KOPA Justynie i będzie wygrywała z norweszkami??? Jest to wbrew wszystkim zasadom Fair Play gdyż pozwolili oni wyrównać poziom pęcherzyków powietrza w płucach u Marit Bjoergen
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok