Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(4421 niezalogowanych)
1 Post

(szynkar)
Wiking
co ty mozesz wiedziec?
ja nieznam norweskeigo - pracuje w firmie irlandzkiej tylko to co w domu podlapalem przez te lata
zona mowi po norwesku dobrze corki 11 i 14 lat tu sie urodzily wiec polski troche kalecza ale w domu zawsze mowimy po polsku i to jest nasz jedyny jezyk- oczywiscie corki medzy soba czesto rozmmawiaja po norsku
znaja polska historie napewno lepiej od pzrecietnego rowiesnika w PL!!!
bo im od dziecka opowidalismy i nie musialy sie uczyc tego na sile w szkole
jestem mgr informatyki na jebanym wygnaniu- a nei ciota dla ciebie siedzimy tu ze wzgledu na dzieci tyle tat to prawda ze w pl bywaja zadko bo taka jest rodzina zawistna ze nie mamy do kogo wrcac i moze dobrze
jestem 100% polakiem z zona a na pytanie mojej corki kim jest na pewno by ci odpowiedzala ze polka ale tu sie urodzila!!!!!!!!!!!!!!
wiec czekam az napiszesz przepraszam jak masz odwage
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
po krótkim namysle postanowiłem uzyc słowa PRZEPRASZAM, bo nie powinienem moze az tak cie atakowac....
wystarczy, ze napisze, ze owe córki mają niegramotnego ojca
"ciota" była zbyt na wyrost!
Takze raz jeszce sorry!
Tyle tylko przyjacielu, ze sam sobie zaprzeczasz: w I poscie napisałes, ze córki twoje odp ze są norkami, atobie jest przykro. Natomiast w II napisałes, ze odpowie, ze jest polką, ale tu sie urodziła......
wez ty sie jejich zapytaj i napisz jak jest, bo nie ogarniam......
PS: A tak powaznie, to jest mi przykro, ze dzieci rodziców musza tu zyc, tylko i wyłącznie ze względu na prace rodziców
osobiscie uwazam, ze wolniej sie rozwijają, ucza sie chamstwa od bydła,ubieraja sie w te rosciągniete dresy, i psikaja włosy litrem lakieru idac do szkoły...
ale coz poczac, kiedy takie pojebane czasy.....
ps: co do zawistnej rodziny i przyjaciół, to rozumiem cie jak mało kto )
A co moge wiedziec? zapewniam cie, ze sporo, a nawet wiecej
Tez mam 14-to letnią córke ) i niezły
bagaż doswiadczen......
Jedno jest pewne: moja rodzina(zona i córka) nigdy nie zamieszkaja w tym poganskim kraju, bo nasze miejsce jest w polandii, chocby tu płacili 50tys nok netto!!!!!
to dobre miejsce na "dorobienie sie" i inwestowanie tych pieniedzy w PL!
Napewno nie jest to dobre miejsce do zycia...
Ja mam depresje po 45 tyg pobytu tu i zmykam szybko by odreagowac w Polsce )
Zaraz pocisną mi polscy norwedzy, zeby jechał do polski, skoro tu tak zle....
hehehehhe
no paszoł won z mojej norwegii )))))
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
bagaż doswiadczen......
Jedno jest pewne: moja rodzina(zona i córka) nigdy nie zamieszkaja w tym poganskim kraju, bo nasze miejsce jest w polandii, chocby tu płacili 50tys nok netto!!!!!
hehehehhe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(szynkar)
Wiking
dzieki
dalej sie mylisz staramy sie wychowywac po polsku co niedziela chodza z zona do kosciala na polskie msze sa za mlode wiec im nie pozwalamy na makijarze ciuchy jak dziwki itd
dzeci maja polski paszport
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
wojtek sidorski
(norgik)
Wiking
nietlumacz sie kazdy zyje jak mu lepiej a tak powaznie ja tez wole wydawac koronki w polsce bo tutaj zdziczec mozna siedzac tak dlugo
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów

(PawelA)
Wiking
Ja bym raczej zapytal, kto im daje prawo jazdy, bo jezdza tragicznie...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
marcn krupiarz
(merlinneon)
Wiking
tak poczytalem wasze posty i moze was troche pogodze .to prawda ze Polacy raczej w malym stopniu dbaja o bezpieczenstwo na drogach i swoja brawura doprowadzaja do wielu wypadkow a picie to we krwi mamy co nie znaczy ze kiepscy z nas kierowcy.my jezdzimy po calym swiecie,tutaj rowniez a taki norek?zginalby w pierwszym lepszym miescie w europie,poprostu tragedia,ich umiejetnosci i doswiadczenie na drodze sa zadne.ograniczaja im predkosc zeby sie glaby nie pozabijaly i tworza przez to kolejnych analfabetow drogowych i jak kolega wspomnial zeby zarobic na mandatach.Jesli chodzi zas o stosunek do norwegi to szczerze mowiac nie komunistyczne a prawie faszystowskie to panstwo,nie ma sie tutaj zadnych praw,zadzi policja i jesli nie zna na cos paragrafu to go stworzy a sad przyklasnie i wyrok gotowy.trudno sie im dziwic,maja bardzo niski poziom intelektualny wiec kto ma tutaj myslec?kocham tutaj 2 rzeczyrzyrode i pieniadze cala reszta jest do d...-pozdrawiam eszystkich
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
Ostatnio, kiedy bylem w Polsce widzialem informacje, ktora mowi, ze w Polsce jest statytycznie najwiecej w Europie wypadkow drogowych. Samo to swiadczy juz jak dobrymi kierowcami sa Polacy...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
W Pl. nie ma kultury jazdy - malo ktory sie zatrzymuje zeby przepuscic pieszych przez droge - nawet na przejsciach jest sajgon

Bardzo agresywna jazda, zero szacunku do innych uzytkownikow drodi, brawura i glupota - tak ja to obserwuje podczas podytow w Pl.

Tutaj tak sie zachowuja na drodze gowiarze i ludzie prymitywni i ciesze sie z tego,ze im zabieraja prawko

A poza tym No. duzo podrozuja po swiecie - samochodami tez i jakos sobie daja rade
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
marianek73 napisał:
bagaż doswiadczen......
hehehehhe

Na pewno nie jest to najlepsze miejsce dla tych ktorzy nie znaja ani jezyka, ani kultury ani obyczajow , ale :

www.nrk.no/nyheter/verden/1.6803406

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok