Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Emilia Zzzz Patrycja Szenbek Kasiaa1 Agnieszka K Marcinkowa95 nal Oliwia Postuch (5925 niezalogowanych)
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Solvipect jest na mokry kaszel, i nie tylko dla dzieci..rowniez dla doroslych
dzieci ponizej roku 2,5ml 2-3 razy dziennie, dzieci od 1do 5 lat 5ml 2-3razy dziennie... od lat 6 i dorosli 10ml.
w smaku nie jest smaczny i moje panny nie chcialy go pic...

Na kaszel suchy tez jest dobry Noskapin, ale to juz dla dzieci od lat 2.

Mozna sprobowac rowniez z syropem Bisolvon(pisze ze jest od lat 2 , ale lekarz zalecil mojej corce ktora miala wtedy niespelna roczek,ale mala dawke.)

Sambucol jest dobrym syropem z czarnego bzu, cynkiem i dodatkiem witaminy C (ale chyba nie dla rocznego maluszka )

Najlepiej kupic ihalator i leczyc w ten sposob.. moje panny od pol roku kaszel z nawrotami i zero pomocy,,,, tzn wyniki krwi ciagle ok wiec odsylanie do domu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
gabriel napisał:

---
Dlatego Norwescy Lekarze nie są chętni do faszerowania niemowlaków czymkolwiek poza naturalnymi herbatkami ...
---

tutaj sie z toba gabriel zgodze... moj zalecal NYPE-TE... kazal zaparzyc i poslodzic, zeby lepiej sie dziecku pilo...aby mdlosci po niej nie bylo... herbatka smaczna

jak mialy rotawirusa to bylo nype te i maria kjeks.... ot takie leczenie i POMOGLO!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
anna pl
(ankaaaa)
Wiking
Droga mamo,
jak w poście wyżej na pewno
-inhalacje jeśli masz inhalator to należy inhalować zwykłą solą fizjologiczną - gdzie kupić ? apteka -musisz zapytać bo nie wiem, bo dopiero zawitam do Norwegii niebawem.jeśli pokażesz w aptece zapis (NaCl 0/9% ) aptekarz będzie wiedział o co chodzi. Nie znam medycznych wskazań do stosowania sody do inhalacji- nie polecam u takiego dziecka.
- nosek udrażniaj sterylną wodą morską i odsysaj wydzielinę
- częste wietrzenie mieszkania, nie za ciepło i nie zawilgotno
- żeby dziecku dobrze się oddychało nie żałuj sobie i kup krople do noska Nasivin dla dzieci w dawce 0,025% nie powinno się naduzywać, ale bądzmy realistami drożny nosek spowoduje że dziecko łatwiej będzie piło i spokojniej spało
- oklepuj, przełóż dziecko przez kolano ( jak do bicia pupy -)))) i oklepuj. Ale nie płaska dłonią,dłoń ułożyć w kształcie "budki" tak jakbyś chciała złapać krople wody i oklepuj delikatnie a z sporą częstotliością. Nie oklepuj na dole pleców- tam nie ma płuc a za to są nerki, które nie lubią oklepywania-)
- Klep , często klep, może sie zdarzyć ze zwymiotuje flegmą- to dobrze.
- podaj paracetamol
- syrop z cebuli...hmmm. .... może odrobinke ??????

Jeśli oprócz zółtej wydzieliny, która wskazuje na to że jest infekcja, paskudnie kaszle, nie chce pić, ma temperature i trwa to juz parę dni oraz
jako mama czujesz że z dzieckiem nie jest lepiej - posłuchaj siebie. Bo to Twoje dziecko. jeśli uważasz że jest groźnie- nalegaj na antybiotyk, jedz do szpitala. Lepiej spanikować niż zaniechać odpowiedniej reakcji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Ja podawałam syrop z cebuli i czosnku dzieciom poniżej jednego roku życia. Po posiłku, żeby nie było na pusty żołądek i podawałam coś do popicia, żeby zabić ostry smak. Zawsze działał najlepiej, a lekarz w Polsce, taki starej daty, pochwalił, wypisał recepte na antybiotyk i kazał go nie wykupywać, bo nie warto. (On musiał receptę ze względów prawnych wypisać, bo wezwałam pogotowie).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
niki88 napisał:
zolta i bardzo gesta czyszcze jej nosek co 10 minut ale wiem ze potrzebuje leku

Jak zółto-zielona to najprawdopodobniej ma infekcję bakteryjną, nie lekarka obejrzy. Sam miałem tak sama i jak dopiero opisałem jej kolor to dała mi antybiotyki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów
Kasia O.
(kasiaiwaldek)
Nowicjusz
polpot...nie na raz tylko podczas jednego leczenia, a że przeziębiona byłam trzy tygodnie a domowe sposoby i inhalacje nie działały to polecili mi ten syrop...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok