Witam, jestem w 33 tc i z każdym kolejnym tygodniem odczuwam coraz większe obawy przed porodem w Norwegii. Zastanawiam się nad możliwością porodu w Polsce ale nie wiem czy będą mi później przysługiwać świadczenia na dziecko. Pracuję tutaj w Norwegii, mam przepracowane 6 z 10 ostatnich miesięcy więc rodząc tutaj przysługuje mi zasiłek macierzyński. A co będzie jeśli jednak zdecyduję się na poród w Polsce?
Czy jest taka możliwość? Dodam, że jestem tutaj sama i nawet na czas porodu nie jestem w stanie nikogo tutaj ściągnąć do pomocy (np. mama). Czy znajdzie się ktoś na tyle miły i podpowie mi co i gdzie powinnam załatwić przed porodem? Jakie dokumenty i wnioski powinnam złożyć i w których instytucjach? Będę wdzięczna za każdą podpowiedź
Czy jest taka możliwość? Dodam, że jestem tutaj sama i nawet na czas porodu nie jestem w stanie nikogo tutaj ściągnąć do pomocy (np. mama). Czy znajdzie się ktoś na tyle miły i podpowie mi co i gdzie powinnam załatwić przed porodem? Jakie dokumenty i wnioski powinnam złożyć i w których instytucjach? Będę wdzięczna za każdą podpowiedź