Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Rozliczenia podatkowe w Norwegii 2011.wmv - Norwegia

Czytali temat:
(393 niezalogowanych)
57 Postów

(Barbaros49)
Nowicjusz
W tym temacie znajdują się komentarze do filmu Rozliczenia podatkowe w Norwegii 2011.wmv .
Jak dlugo mozna odliczac 10% fradrag?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Barbaros49 napisał:Jak dlugo mozna odliczac 10% fradrag?
Dwa pełne okresy rozliczeniowe / roczne , kalendarzowe / ...lub 2,5... o ile pierwszy okres jest niepełny .
---
Np. rozpoczynamy pierwszą Legalną pracę we Wrześniu 2011 r. mniej niż 180 dni kalendarzowe ...
- to te 10% liczymy za rok 2011 ... 2012... 2013 ....
---
Jednak jak pracę zaczniemy w Czerwcu 2011 roku / powyżej 180 Dni/...to tylko 10% przysługuje za 2011... i 2012 ...
---
Niemniej z reguły , to te 10% jest jedynie logiczne , przez ten niepełny okres rozliczeniowy .
W pełnym roku zawsze znajdzie się coś co można logicznie odliczyć powyżej tych 10% , jak wakacje za granicą , wizyta w Polsce ,dojazdy do pracy delegacja dodatki na dzieci .... i masa innych składników ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
czesio.:* napisał:oki dziadku...a co jeżeli panna pracuje tylko 3-4 miechy w norge i tak co roku od paru lat...może te 10% stosować co rok?
NIE NIE MOŻE...!!!

Poza wymienionym wyżej schematem.
Czas zaczyna się liczyć ... od momentu podjęcia , pierwszej Legalnej Pracy
Tak sobie mniemam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Może i tak jest , nie przeczę .
Do tej pory nie zajmowałem się Osobami , które przyjeżdżają do Norge li tylko turystycznie , na coroczny sezon na dwa trzy miesiące .
Ja opisałem zastosowanie dla Osób które po przyjeździe zostają i starają się Nagrabić jak Najwięcej Kasy do Własnej Skarpety ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(makita48)
Wiking
beznadziejne wyjasnienia,brak wielu innych ulg chocby diety b.wazne,jak sie nie znacie to nie podejmujcie sie takich tematow,PRZEDSZKOLE
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok