Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Jaka karta telefoniczna? - Norwegia

22 Posty
jacek sabowicz
(jacki)
Wiking
Witam,
mam putanko po przybyciu do norwegii, w jaką najlepiej uzbroić się kartę komórkową? mam tu na mysli kartę do doładowania, żadnych umów z operatorem. i jeszcze jedno, jakie są orientacyjnie koszta internetu bezprzewodowego zawierajac umowe.
dziękuje za pomoc.
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Osobiscie polecalabym karte Chess.
Czesto maja duzo fajnych promocji i wbrew pozorom sa lepsi od tak dobrze polakom znanej Lebary- choc i ona nie jest zla. Powodzenia w wyborze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(czlowiek)
Wiking
jacki napisał:
Witam,
mam putanko po przybyciu do norwegii, w jaką najlepiej uzbroić się kartę komórkową? mam tu na mysli kartę do doładowania, żadnych umów z operatorem. i jeszcze jedno, jakie są orientacyjnie koszta internetu bezprzewodowego zawierajac umowe.
dziękuje za pomoc.
pozdrawiam

To chyba zalezy co chcesz z ta karta robic... Domyslnie domyslam sie, ze chcesz dzwonic po Norwegii i do Polski. Najpopularniesze sa Chess i Lebara. Co rusz pojawiaja sie jakies nowe, oferujace rabaty - znam to ze stoisk ulicznych. Proponuje zajrzec na stronki www Chess i Lebara.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Lyca Mobile ma też sporo darmowych minut za granicę.
Kartę Lebara możesz kupić jeszcze w Polsce na Allegro.
Z internetem możesz mieć problem bo jako "świeży" w NO nie podpiszesz umowy z żadnym operatorem.
W większości mieszkań są sieci bezprzewodowe i często właściciel udostępnia bez żadnych opłat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
jacek sabowicz
(jacki)
Wiking
dziekuję wszystkim za odpowiedzi i
pozdrawiam serdecznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Ole Fosse
(Ole)
Wiking
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(marcoo)
Wiking
witam, też mam pytanie,

1. w stanach i w Uk są różnego rodzaju numery dostępowe przez które można rozmawiać za funta nawet pół dnia z polską, czy w NO też jest coś takiego ?
2. W sumie nikt nie odpowiedziała czy jest jakiś internet prepaidowy, nic nikomu nie jest wiadome na ten temat ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
marcoo napisał:
witam, też mam pytanie,

1. w stanach i w Uk są różnego rodzaju numery dostępowe przez które można rozmawiać za funta nawet pół dnia z polską, czy w NO też jest coś takiego ?
2. W sumie nikt nie odpowiedziała czy jest jakiś internet prepaidowy, nic nikomu nie jest wiadome na ten temat ?

Z ciekawości sprawdziłem ile taki internet na kartę może kosztować i jak widać drożyzna:

prepaid-wireless-internet-access.wetpain...age/Norway+-+Telenor

www.mobilabredband.se/forum/viewtopic.php?id=2685

Nieopłacalne zupełnie takie rozwiązanie. Strach operatów przed tym że ludzie wykupią u nich internet w pakiecie i zaczną komunikować się przez net. Smatrfony to małe komputery i skyp i inne komunikatory można zainstalować.

Można kupić zwykłą kartę GSM i korzystać z opcji przesyłu danych tu za 1nok=1MB
Ceny minut też znośne.

lebara.no/mobil/priser/kontantkort

O numerach prze które można dzwonić za "grosze" nic nie wiem, era skypa nastała to sie rozmawia za free.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(TV Norge)
Wiking
marcoo napisał:
witam, też mam pytanie,

Bylo cos takiego i pewnie nadal jest. Sam z tego korzystalem 10 lat temu.
Trzeba sie przejsc do pakistanskiego vel somalijskiego kiosku z gazetami, hot-dogami i swierszczykami. Co rusz jakies nowe karty ktos wypuszczal na rynek. Z niektorych mozna sie bylo nawet dodzwonic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(marcoo)
Wiking
dzięki za info, mam zarezerwowany jakiś dom w lesie i tam neta raczej nie bedzie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok