Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

S T U D I A - Norwegia

Czytali temat:
lilianna lilianna Katarzyna Piechowska Mateusz Paw Adrian Osak Karolina Szynwelska Aleksandra Marek anszafr Marcin1984 (4143 niezalogowanych)
5 Postów
Mal Cia
(Malcia)
Wiking
Witam!

Piszę z pewnym zapytaniem, a mianowicie chciałabym się dowiedzieć kilka rzeczy na temat studiowania w Norwegi. przede wszystkim
-Czy można studiować w języku ang. (nie chodzi o wymianę)
-Kiedy się rozpoczyna semestr?
-Czy można studiować w systemie zaocznym

Interesują mnie studia fizjoterapeutyczne

Z góry dziękuję

Malcia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
68 Postów

(Unnskyld)
Początkujący
Tak, mozna studiowac a jezyku angielskim na wybranych kierunkach. Najlepiej jak poczytasz na stronach uniwersytetow jakie kierunki sa anglojezyczne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Mal Cia
(Malcia)
Wiking
Kurcze szczerze mówiąc próbowałam ale nic nie wyczytałam, spróbuje jeszcze pogrzebać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Malcia napisał:
Kurcze szczerze mówiąc próbowałam ale nic nie wyczytałam, spróbuje jeszcze pogrzebać
Znaczy słabo znasz ten Angielski skoro nić nie znalazłaś ...
Ponadto pamiętaj...
Za często nie... grzeb... bo od tego również można... zajść...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1381 Postów

(wilk stepowy)
Maniak
gabriel napisał:
Malcia napisał:
Znaczy słabo znasz ten Angielski skoro nić nie znalazłaś ...
Ponadto pamiętaj...
Za często nie... grzeb... bo od tego również można... zajść...

Chyba jesteś jeszcze Gabriel....wczorajszy....Imieninowy.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Mal Cia
(Malcia)
Wiking
Znaczy się ktoś jest jakoś słabo wychowany, ma problem z czytaniem i do tego jest niesamowicie bezczelny, to naprawdę szczytne i godne podziwu doprawdy aż bije inteligencją i totalnym zrozumieniem, a przecież żyjemy w świecie w którym wszystko jest CZARNE NA BIAŁYM, jakież to niesamowite!, i cóż za hańba mnie spotkała że jestem człowiekiem omylnym i nie wiem wszystkiego. Szczeniackie wygłupy i brak taktu zostaw dla siebie.
Gabriel! pamiętaj czasem warto milczeć niż robić z siebie idiotę ;]
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Malcia napisał:
Znaczy się ktoś jest jakoś słabo wychowany, ma problem z czytaniem i do tego jest niesamowicie bezczelny, to naprawdę szczytne i godne podziwu doprawdy aż bije inteligencją i totalnym zrozumieniem, a przecież żyjemy w świecie w którym wszystko jest CZARNE NA BIAŁYM, jakież to niesamowite!, i cóż za hańba mnie spotkała że jestem człowiekiem omylnym i nie wiem wszystkiego. Szczeniackie wygłupy i brak taktu zostaw dla siebie.
Gabriel! pamiętaj czasem warto milczeć niż robić z siebie idiotę ;]
pozdrawiam

IDIOTĘ lub bardziej IDIOTKĘ to Ty Sama ROBISZ ze siebie , powyższym wpisem...
Jeżeli ktoś szuka coś...twierdząc , że zna dany język.../Angielski/... na tyle by podjąć się w obcym kraju , jakim dla polaka jest Norwegia ... studiów w danym kierunku w języku Angielskim gdzie Wykładowca nie jest Polakiem tylko Norwegiem a być może Anglikiem...
A jednocześnie nie potrafi na stronie uczelni znaleźć odpowiednich informacji w tym nieszczęsnym ĘGLISZszszssz...
TO Sam ...Sama sobie wystawia OPINIĘ IDIOTY DO SZEŚCIANU....

Miły Wilku... Moja wczorajsza ewentualna Libacja z takich czy innych przyczyn NIEMA NIC WSPÓLNEGO Z TYM CO NAPISAŁEM POWYŻEJ W tym poście oraz w poście jeszcze wyżej....
Czyżby następowała tutaj typowa solidarność przejrzałych jajników...? .

Ech takie tam dywagacje...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Mal Cia
(Malcia)
Wiking
Łatwo jest oceniać ludzi w pryzmacie internetu prawda? Tak się właśnie składa że mieszkam (i uczę się) od 3 lat w ANGLII , czekaj , czekaj w jakim tam języku ludzie mówią, hmm , Gabriel! ty wszechwiedząca istoto może mi podpowiesz! Ja Polka mieszkająca w Anglii chcąca się uczyć w Norwegii, staram się znaleźć potrzebne mi informacje, jak to się dzieję że pytam Norwegów mieszkających w NORWEGI teoretycznie jak i praktycznie ludzi którzy się tam wychowali, uczyli i oni również nie są pewni czy można studiować FIZJOTERAPIĘ (baranie) w języku angielskim , więc naucz się czytać bo pytałam o studia po angielsku z wskazaniem który kierunek mnie interesuje, taka małostka a w jakim świetle może postawić taką osobę jak ty. A skoro jesteś taki obeznany to powinieneś wiedzieć że większość studentów studiujących po angielsku w Norwegii pochodzą z WYMIANY, wiesz co to takiego? ponadto jeśli już można studiować w języku angielskim to oczywiście na wybranych kierunkach i niekoniecznie wszystko jest zamieszczone na stronie. Więc zanim zdobędziesz się na jakikolwiek publiczny wpis to porusz trochę głową i zastanów się czy to co w ogóle mówisz ma jakikolwiek sens, a jeśli masz jakiś problem ze swoją osobą to wybierz się do psychologa a nie ukazujesz jakieś swoje frustracje i wnioski nie poparte niczym w internecie. Co ty sobą reprezentujesz człowieku?!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Duzo fizjoterapeutow w Norwegii studowalo za granica. Opinia jest taka, ze studia w Norwegii nie sa na najwyzszym poziomie. Jedynym plusem studiowania w Norwegii jest to, ze studia sa za darmo. W zwiazku, ze nauka w Norwegii jest za darmo, jest tez duzo chetnych z innych krajow i ilosc miejsc dla obcokrajowcow jest ograniczona.
No i w czasie studow jest rowniez praktyka (juz na 1-wszym roku). Jak chcesz miec ta praktyke bez znajomosci norweskiego, to ja nie mam pojecia.
Ogolnie wszedzie tam gdze jest kontakt z pacjentami to jest wymagana znajomosc norweskiego i zdany bergen test.

Nie mniej mozesz sobie wpisac na google haslo:
fysioterapeut studier
i znajdziesz wtedy odpowiednie szkoly w Norwegii.
Powodzenia.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Mal Cia
(Malcia)
Wiking
Ciężki orzech do zgryzienia, trzeba próbować, norweskiego uczę się od pół roku, jednakże wiem że ucząc się po angielsku będę spokojniejsza i pewniejsza a nic nie stoi na drodze żeby w czasie studiów uczyć się norweskiego Generalnie my Polacy jesteśmy przyzwyczajeni do 'wysokiego' poziomu a raczej do dużej ilości materiału którą musimy przyswajać, i podejrzewam że zarówno w Norwegii jak i w Anglii nie chodzi o to że poziom jest niższy a o to że uczą nas tylko tego co chcemy, chcę iść na fizjoterapię, po co mi więc historia czy fizyka, wybieram liceum profilowane medialne, chcę więc uczyć się polskiego itp tak to działa studia, fakt faktem w Norwegii za darmo, jeśli chodzi o mnie, pisałabym się na zaoczne/wieczorowe, kwestia organizacji Dziekuję bardzo za informację, doszło do mnie juz parę ciekawych stronek więc na pewno jakoś się odnajdę w tym temacie pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok