Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

informacja na temat urzedu - Norwegia

Czytali temat:
Ryszard Berlinski (1468 niezalogowanych)
10 Postów
Wiking
czy ma ktos moze kontakt do urzedu w stavenger? podobno tam mozna wszystko zalatwic i jest tam dwóch polakow?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
he?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
andzia09 napisał:
czy ma ktos moze kontakt do urzedu w stavenger? podobno tam mozna wszystko zalatwic i jest tam dwóch polakow?

Andzia, chodzi ci o NAV? Tam zalatwia sie sprawy zwiazane z np. rodzinnym na dzieci. Ponizej masz link a w nim adresy poszczegolnych biur lokalnych, jest ich 15. W zaleznosci gdzie bedziecie mieszkac, tam trzeba sie udac.
link:
www.nav.no/systemsider/S%C3%B8keresultat...yparameter=stavanger

Natomiast zameldowanie trzeba zalatwic w wydziale ewidencji ludnosci, numer personalny w skatt, a to wszystko miesci sie w skatteetaten, info ponizej.
skatt:
Skatt vest Sentralskattekontoret for utenlandssaker

800 80 000

Lagårdsveien 46, 4010 Stavanger - to jest adres biura, gdzie fizycznie spotkasz ludzi
Postadresse: Postboks 8103 Forus, 4068 Stavanger
- natomiast to jest adres, gdzie wysylasz listy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Wiking
nav to ja wiem co to jest.a tam to podobno jest jakies biuro co tam mozna zameldowanie itp sprawy załatwic.siedzi tam 2polakow do nich chcialam kontakt jakis,ale dzieki za odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Andzia, w NAV akurat zameldowania sie nie zalatwia. Nie przeczytalas dokladnie mojego posta . Albo przeczytalas i nie zrozumialas. A w NAV owszem moga pracowac Polacy, ale trzeba sie tam udac i sprawdzic w ktore dni jest obsluga w j. polskim. I dlatego dalam ci linka ze wszystkimi biurami NAV w Stavanger, bo od tego gdzie mieszkasz zalezy do ktorego lokalnego NAVu nalezysz.
Jezeli nie rozumiesz tego, co do ciebie pisze, to przykro mi, ale nie potrafie ci wiecej pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Wiking
JA TROCHE TO ZLE NAPISALAM DLATEGO MNIE ZLE ZROZUMIALAS .JA WIEM ZE W NAV SIE ZALATWIA TYLKO RODZINNE..DZIEKI ZA LINK .DZIEKI ZA ODPOWIEDZ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok