Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »

Jakie dokumenty do szkoły? - Norwegia

Czytali temat:
Ataner000 (1441 niezalogowanych)
22 Posty

(Leo7604)
Wiking
Witam serdecznie,mam córkę 13 lat,w następnym roku szkolnym zacznie naukę w Norweskiej szkole,pewnie ten temat był poruszany setki razy na forum,ale nie znalazłem żadnych konkretów,w tym roku kończy podstawówkę w Polsce,od 7 lat walczyłem o opiekę jako samotny ojciec,w chwili obecnej jest wszystko ok,pytania brzmią: czy muszę mieć zgodę matki żeby córka wyjechała do Norwegii? czy muszą być jakieś tłumaczenia? nie miałem żadnych spraw sądowych,wszystko jest załatwione polubownie,meldunek w Polsce ma tam gdzie ja,matka ma inny,nazwisko ma po mnie,a konkretniej,jakie dokumenty? żeby tu na miejscu wszystko grało,z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi i podpowiedzi,pozdrawiam wszystkich,Krzychu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
zapytaj BV, oni zapewne pomogą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Marcin Gawroński
(MarcinG28)
Wiking
Ja mam 15 lat w tym roku wyjezdzam do NOR. i musi byc zalatwiony peschen numer czy cos w tym stylu to sie zalatwia na policji w NOR Matka raczej potrzebna tylko do wyrobu paszportu jeli sie nie zgadza to sad i musi sie zgodzic tyle co wiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Raczej numer personalny i nie policja tylko skatt.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Leo ty przemysl dobrze co robisz, bo jeszcze nie wyjechałeś z dzieciakiem a juz nie wiesz co, gdzie i jak. w PL już sie gubisz a tu liczysz ze bedzie prościej?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
AndersB napisał:
Leo ty przemysl dobrze co robisz, bo jeszcze nie wyjechałeś z dzieciakiem a juz nie wiesz co, gdzie i jak. w PL już sie gubisz a tu liczysz ze bedzie prościej?

Chyba dlatego pyta zeby sie dowiedziec. Czyz nie?
W Polsce, jak napisl, juz ma wszystko ogarniete.

Teraz w temacie :

Jesli matka nie zostala pozbawiona opieki nad dzieckiem (sad!), to musi podpisac zgode dziecka na zamieszkanie w Norwegii. Bez tego nie zalegalizujesz pobytu dziecka. Od tego musisz zaczac, reszta, to bedzie pestka
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty

(Leo7604)
Wiking
Spokojnie,jestem tu od 3 lat,pracuje legalnie,o córę walczyłem 7 lat,wszystko jest git,wychodzę z założenia kto pyta nie błądzi,im więcej informacji tym lepiej się później poruszać po urzędach itp. co by jakaś niespodziewajka się nieurodziła serdecznie wszystkim dziękuję za podpowiedzi na e-maila
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok