Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

BI handelshøyskolen - Norwegia

Czytali temat:
Jolanta Gałczyńska Alicja Lewandowska (1789 niezalogowanych)
8 Postów

(k_atherine)
Wiking
Hei

Czy ktos z Was studiuje-studiowal na BI? Ja sie przymierzam do rozpoczecia ekonomii i administracji przez nettstudier od jesieni jesli za tydzien zdam bergenstesten Czy ktos sie orientuje jaki jest poziom nauczania na BI albo ogolem poziom szkolnicwa wyzszego w Norwegii? Bo slyszalam rozne opinie... i moze ktos studiowal przez neta i chce sie podzielic wrazeniami? Bo dla mnie to cos nowego

Pozdrawiam, Kasia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a moze seksu przez neta sprobujemy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
jasta102 napisał:
Dziadzius ,Ty i seks,rozaniec i do kosciolka...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
2013 napisał:
jasta102 napisał:

ale w necie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
jasta102 napisał:
2013 napisał:
jasta102 napisał:

ale w necie

Jesli w necie to zycze powodzenia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Elisabeth :)
(Lizz1401)
Wiking
jasta102 napisał:

Ile tutaj jest idiotow to sie w pale nie miesci.

Z gory przepraszam za bledy w moim polskim.

Zacznijmy od tego ze studia w norwegii sa latwiejsze niz w polsce. ALE dlatego ze BI jest prywatna i platna szkola to bardziej dbaja o swoic studentow i jest wiekszy "oppfølging". Jest wiecej wykladow i testow niz na np uniwersytecie w Oslo (UiO). Z jednej strony jest to pozytywne, ale patrzac z drugiej strony to tak i owak zdasz studia na BI wlasnie dlatego, ze za nie placisz... Pozatym (ale z tym sie napewno liczysz, skoro sie zdecydowalas na studia internetowe) szkola w norwegii jest bardzo zajeta "individuell læring", ze duzo trzeba samemu sie nauczyc, czytac i dowiedziec.

Nie mam zadnych doswiadczen ze studiowaniem przez neta, ale sadze ze twoj wybor jest dobry, bo z papierami z BI masz dobre szanse dostac prace w np norweskich bankach, "regnskap" itd. BI jest jednak jedna z najpopularniejszych i znanych wyzszych szkol w Norwegii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(k_atherine)
Wiking
Hej!

Wielkie dzięki za odpowiedź, myślałam , że już się nie doczekam żadnego konkretnego odezwu:/

Ja rozmawiałam z panią na høgskolen w Bergen i mi powiedziala ze mam szanse sie dostac, a jak sie nie uda, to moge zrobic dodatkowy egzamin z ich matmy z ogolniaka S1 i S2 albo R1 i wtedy to b€dzie traktowane jakos dodatkowy pzedmiot...I sie nawet na to napalilam Ale potem uznaam e fizycznie nie dam rady, bo musze sie tutaj sama utrzymac, a studiowac dziennie, uczyc sie samej i do tego pracowac....to mogloby byc bardzo trudne do pogodzenia. Szczegolnie ze jestem tutaj dopiero rok i nie mam zbytnio wtykow czy rozeznania gdzie znalezc taka prace ktora moglabym polaczyc ze studiami dziennymi:/ A poza tym ja juz sie nastudiowalam w PL przez 3 lata, i wcale mi sie nei podobalo, nie tesknie za zyciem studenckim i samo chodzenie na wyklady za duzo mi nie dawalo bo ja lubie sie uczyc sama i jak sama do czegos nie dojde to raczej nauczyciel mi za duzo nie pomoze. Tak wiec mysle ze nettstudier to idealny wybor Poza tym studiujac dziennie moje fundusze bylyby marne, a ja juz sie przyzwyczailam ze nie musze sie za bardzo martwic o kase choc pracuje w vikarbyrå i czasem tej pracy jest wiecej czasem mniej.

Ja w PL studiowalam filologie angielska, i to tylko dlatego bo sie nei dostalam na skandynawistyke. Ale uznalam ze po fa za duzych szans na znalezienie pracy tutaj nie mam, wiec musze kombinowac dalej, (bo sprzatanie czy zabawianie dzieci w przedszkolu to nie moja pasja zyciowa) a po ekonomii chyba jest sporo mozliwosci I mysle ze nawet jesli poziom na BI nie jest zbyt wysoki, to raczje bede miala co robic jako ze matma i te sprawy to dla mnie pewne wyzwanie Ale wlasnie mimo ze BI jest prywatna to chyba duzo osob ma papiery z tej szkoly...na pewno lepiej ejst miec z panstwowej. Ale wlasnie zauwazylam ze BI jest chyba najpopularniejsza wsrod prywatnych szkol tutaj. Wiec mam nadzieje, ze nei bede zalowac

Ja studiowalam tez na wymianie w Finlandii i tez mialam wrazenie ze poziom jest nizszy, ale w inny sposob. Tam chyba chodzi o to bardziej by sie skupic na mniejszej partii materialu, ale poznac ja doglebnie, albo moze nie tyle sie jej nauczyc co zrozumiec. No i na egzamin musielismy sie uczyc tylko najglowniejszych rzeczy z notatek a nie calej ksiazki na pamiec jak w PL...a wiekszosc egzaminow byla oparta na esejach, analizowaniu tekstow i robieniu praktycznych projektow.I mimo ze samego dziobania bylo naprawde malo w porownaniu z moja fa w w PL, to po 4 miesiacach w Finlandii czulam ze dowiedzialam sie wiecej niz po 2,5 roku w PL.

Ale sie rozpisalam W kazdym razie baaardzo dziekuje za odpowiedz Pozdrawiam, Kasia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Elisabeth :)
(Lizz1401)
Wiking
Po tym poscie to jestem pewna ze sobie dasz rade na BI Jak do ekonomicznych spraw i pracy w norwegii, to jednak papiery z BI sa uwazane za lepsze niz ze szkoly publicznej, dlatego ze to jest wlasnie szkole ktora skupia sie tylko nad tym a nie tysiace innymi przedmiotami Takze zycze tobie powodzenia, trzymam kciuki!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(k_atherine)
Wiking
Gdzies jeszcze czytalam ze dla pracodawcow bardziej podobaja sie papaiery z Norges Handelshøyskolen, ale na taki luksus nie moge sobie pozwolic
Dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam, Kasia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok