Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

jaka szkoła dla absolwenta gimnazjum? - Norwegia

Czytali temat:
Karol S (1055 niezalogowanych)
1 Post
Romana Kępińska
(RomanaKepinska)
Wiking
mam zamiar wyemigrowac,ale mam syna 16letniego ,moze ktos mial dziecko w podobnym wieku i wie jak w tym wieku wyglada tam kontynulowanie nauki?prosze o pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
RomanaKepinska napisał:
mam zamiar wyemigrowac,ale mam syna 16letniego ,moze ktos mial dziecko w podobnym wieku i wie jak w tym wieku wyglada tam kontynulowanie nauki?prosze o pomoc
Moim zdaniem lepiej będzie dla Syna jak skończy jakąś Szkołę z konkretnym zawodem w Polsce .
---
W tym wieku szkolnym , tu w Norge będzie NIKIM ... !!! tu jest Inny system szkolny .
przez samą naukę norweskiego , tak by zrozumiał ci w książkach i na lekcji "PISZCZY" straci ROK Nauki ... a gdzie Normalny tok nauki w danym kierunku ? .
I nagle okaże się iż ma 18 lat skończone i żadnej szkoły ...
W Norge w wieku 18 lat , bez zawodu lub szkoły , jest się " zawodowo i społecznie UŁOMNYM" ... .
---
Ponadto nie Macie TUTAJ żadnego zaplecza , Ty też będziesz dopiero zaczynać swój start zawodowy i społeczny ... stres i trudności potęgują się w dużym stopniu ...
///- nie napisałaś wcale ... czy Masz jakieś Oparcie Tutaj w rodzinie ... a to bardzo ważny czynnik psychologiczny - /// .

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
jeremy jeremy
(jeremy)
Wiking
gabriel ... po przeczytaniu Twojego postu ... to nie wiem nic i wiedzieć bym nie chciał. Proszę rad więcej nie udzielaj. Romana....radzę nie rezygnować, emigracja to nie koniec świata ..... a może i początek poznania i zasmakowania lepszego i fajniejszego. Pzdr, Tomasz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jeremy napisał:
gabriel ... po przeczytaniu Twojego postu ... to nie wiem nic i wiedzieć bym nie chciał. Proszę rad więcej nie udzielaj. Romana....radzę nie rezygnować, emigracja to nie koniec świata ..... a może i początek poznania i zasmakowania lepszego i fajniejszego. Pzdr, Tomasz
Nie ty , będziesz Mnie Uczył jak mam Pisać i w jaki sposób odpowiadać na zadane pytania .
---
Faktycznie Emigracja to nie samobójstwo ... Jednak dla kogoś DOROSŁEGO I Z ZAWODEM , który Świadomie i odpowiedzialnie , podejmuje taką decyzję , oraz jest Niezależny Finansowo !!! .
---
Kobieta ta natomiast , Pisała o SWOIM DZIECKU ... 16 letnim chłopcu ...!!!
Może ten fakt przeoczyłeś ... będąc za bardzo zapatrzony w ... AWATAR ...!!! ... Faktycznie ładna "SZTUKA" ...
---
Ten Chłopiec będzie "WYDARTY" ze Swojego Młodzieżowego Środowiska i trafi do obcego Kraju , gdzie jest inny system edukacji oraz inny język wykładowy .
---
I KIM ON TU BĘDZIE ... zanim zacznie rozumieć co do Niego Mówią , Jego rówieśnicy w Norweskiej Szkole .
---
A to już nie będzie gimnazjum ... gdzie jest łatwo i przyjemnie uczyć się Norweskiego ...!
Tylko co najmniej zawodówka ... o której ani Chłopiec , Ani też Matka , nie Mają Zielonego Pojęcia ...
---
Tu w tym wieku , Nikt się NIM nie będzie przejmował , poza nakazem chodzenia do BYLE JAKIEJ szkoły do 18 roku życia ...

Może z tej strony popatrz na ten problem ? .
Ze strony tego młodego ...
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok