Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Przeprowadzka dzieci do Norwegii! - Norwegia

Czytali temat:
(818 niezalogowanych)
3 Posty

(edynia_m)
Wiking
Witam! Zastanawiam się nad ściągnięciem rodziny do Norwegii. Najbardziej obawiam się startu dzieci w nowych szkołach, ponieważ jedno ma 10 lat a drugie 13, więc niestety pójdą do osobnych szkół podstawówki i gimnazjum. Poszukuje kogoś, kto jest w temacie i kto podpowie mi jak to wszystko wygląda z praktycznego punktu widzenia. Wiem że dzieci pójdą na roczne przyuczenie języka norweskiego, ale nie wiem jaki to ma przebieg, czy są niektóre tylko szkoły które organizują takie kursy i zbierają grupę obcokrajowców, czy na taki kurs dziecko idzie do szkoły, w której rozpoczyna edukację. Czy ktoś wie gdzie w Oslo są szkoły gdzie jest na miejscu podstawówka i gimnazjum? Na razie nie mogę ogarnąć tematu i liczę na to, że ktoś mnie doinformuje. Dzięki z góry i pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
138 Postów

(Margaret1975)
Stały Bywalec
Czesc, moje dzieci nie mialy zadnego przyuczenia. Nieraz sami rodice boja sie ze dieci nie dadza sobie rade-daja dzieci na tzw przyuczenie. Ale po co?szkoda roku.Moje dzieci byly w wieku 6 lat a drugie 9 lat. Tak zaczela sie tu edukaxja i nie mialy tlumacza tylko poszly na gleboka wode. Srodowisko norweskie. Normalnie do klasy wg wieku. Teraz syn ma 14 lat i. W gimnazjum nie ma problemow a corka takze nie narzeka,
Najlepiej poksc do dyrektora szkoly i zapisac dzieci i to wszystko. U mnie potrzebowali tylko orginalne karty szczepien z polski i koniec. Pozwolenie nie pytano. Bylo zalatwiane w trakcie. Moze nie bedzie tak zle w gimnazjum. Musisz zapytac bo program moze byc daleko.

Dzieci sa madre i szybko sie ucza wiec nie martwicie sie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
ziutek1 napisał:
Witam! Zastanawiam się nad ściągnięciem rodziny do Norwegii. Najbardziej obawiam się startu dzieci w nowych szkołach, ponieważ jedno ma 10 lat a drugie 13, więc niestety pójdą do osobnych szkół podstawówki i gimnazjum. Poszukuje kogoś, kto jest w temacie i kto podpowie mi jak to wszystko wygląda z praktycznego punktu widzenia. Wiem że dzieci pójdą na roczne przyuczenie języka norweskiego, ale nie wiem jaki to ma przebieg, czy są niektóre tylko szkoły które organizują takie kursy i zbierają grupę obcokrajowców, czy na taki kurs dziecko idzie do szkoły, w której rozpoczyna edukację. Czy ktoś wie gdzie w Oslo są szkoły gdzie jest na miejscu podstawówka i gimnazjum? Na razie nie mogę ogarnąć tematu i liczę na to, że ktoś mnie doinformuje. Dzięki z góry i pozdrawiam

Nie martw sie i sciagaj. "Bedziesz z rodzina na stale"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
198 Postów
Skurczybyczek Skurczybyczek
(Skurczybyczek)
Stały Bywalec
Margaret1975 napisał:
Czesc, moje dzieci nie mialy zadnego przyuczenia. Nieraz sami rodice boja sie ze dieci nie dadza sobie rade-daja dzieci na tzw przyuczenie. Ale po co?szkoda roku.Moje dzieci byly w wieku 6 lat a drugie 9 lat. Tak zaczela sie tu edukaxja i nie mialy tlumacza tylko poszly na gleboka wode. Srodowisko norweskie. Normalnie do klasy wg wieku. Teraz syn ma 14 lat i. W gimnazjum nie ma problemow a corka takze nie narzeka,
Najlepiej poksc do dyrektora szkoly i zapisac dzieci i to wszystko. U mnie potrzebowali tylko orginalne karty szczepien z polski i koniec. Pozwolenie nie pytano. Bylo zalatwiane w trakcie. Moze nie bedzie tak zle w gimnazjum. Musisz zapytac bo program moze byc daleko.

Dzieci sa madre i szybko sie ucza wiec nie martwicie sie.

A to twoje dzieci nie chodzily do klasy integracyjnej???? bo o tym pisze ten chlopak ze rok czasu sie chodzi i ta klasa uczy tlko jezyka a nie przedmiotow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(edynia_m)
Wiking
Jak coś zmieniłam login na brzmiący bardziej kobieco niż Ziutek. Dzięki za dotychczasowe opinie. Jak ktoś miałby jeszcze jakąś wiedzę na ten temat to piszcie. Pozdrowionka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok