Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Jak zapisać się do szkoły Norweskiej. - Norwegia

Czytali temat:
(1154 niezalogowanych)
46 Postów
Patryk Patryk
(StarBoy)
Nowicjusz
Witam, chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat zapisów do szkół Norweskich. Powinienem teraz być w 1 klasie liceum/technikum i nie rozmawiam jeszcze po Norwesku - jedynie podstawy. Chciałbym pójść do szkoły jeszcze w tym roku, bo nie chcę tracić czasu. Czy muszę mieć przetłumaczone papiery przez jakiegoś tłumacza przysięgłego (Czy coś w tym stylu ) Czy wystarczą w języku Polskim, oraz czy mam iść prosto do szkoły do której chciałbym chodzić i tam przydzielą mnie do jakiejś klasy w której pierwszy rok uczy się tylko Norweskiego, czy muszę chodzić z papierami po jakiś instytucjach i załatwiać to wszystko. Wszystkie papiery mam, tz. pozwolenie na pobyt, numer personalny itd. I ile może trwać takie zapisywanie się do szkoły.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Wiking
Hei

Troche trzeba pozalatwiac . Nie bardzo mam czas teraz na pisanie a jest tych informacji duzo .
Zalatwialam to wszystko przed dwoma laty dla syna , ktory tu chodzi do szkoly .
Zadzwon do mnie albo sms em przyslij swoj numer to oddzwonie do ciebie .Powiem wszystko co wiem .
Helena , tel 46920262
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok