Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

zmiana miejsca zamieszkania - Norwegia

Czytali temat:
Kamil M (1593 niezalogowanych)
15 Postów

(pliks)
Wiking
witam. wlasnie zmienilem miejsce zamieszkania. czy moze ktos podpowiedziec w jakiej instytucji moge to zglosic aby mieli aktualne dane o mnie. ewentualnie jaki druk wypelnic? dzieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...o

zmianie miejsca

zamieszkania,powinienes

zglosic przed przeprowadzka!

jesli tego nie zrobiles,musisz wrocic

na stary adres i zaczac cala procedure,od poczatku...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów

(pliks)
Wiking
naswietle temat. w norge jestem od 1 lipca. zarejestrowalem sie w udi w sarpsborgu poniewaz w tym regionie jest moja firma (nie posiadalem wlasnego badz wynajetego mieszkania-mieszkalem u znajomych). wiec cala korespondencja szla do mojej firmy.miesiac temu wynajalem mieszkanie w oslo i chcialbym gdzies to odnotowac aby byc w rejestrze. co moge zrobic?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
pliks napisał:
naswietle temat. w norge jestem od 1 lipca. zarejestrowalem sie w udi w sarpsborgu poniewaz w tym regionie jest moja firma (nie posiadalem wlasnego badz wynajetego mieszkania-mieszkalem u znajomych). wiec cala korespondencja szla do mojej firmy.miesiac temu wynajalem mieszkanie w oslo i chcialbym gdzies to odnotowac aby byc w rejestrze. co moge zrobic?
Najważniejsze to nowy adres zgłosić do skattkontor / Urząd skarbowy / tam gdzie mieszkasz .
---
Oni już sami , wszystko załatwią automatycznie .

---
Tu Meldunek , poza skattem , nie ma takiego znaczenia jak w Polandii .
---
Ważne jedynie , abyś odbierał całą korespondencję na nowym adresie i tyle .
A to , że miałeś adres na firmę , to i nawet dobrze , bo teraz nie będzie kłopotu , jak się jakaś korespondencja zawieruszy .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...no

i,kolejna

kaleka zyciowa...gotowa!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
brzydal napisał:...no
i,kolejna
kaleka zyciowa...gotowa!

Oj... tam... , oj... tam ... joj... tam ...
---
A jak nudno , było by bez takich ... i jak ciężko było by , zgrywać znawcę , na obczyźnie i to w dobie wszechobecnego Netu ... .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...ja

wszystko

rozumiem (a nawet

wiecej) tylko taki smiec

jak pliks,robi to swiadomie

czyli: nie chce mu sie ruszyc dupy

( czytaj: mozgu) bo latwiej jest napisac

post na m.n. zawsze trafi sie frajer,co 'pomoze'...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
brzydal napisał:... latwiej jest napisac
post na m.n. zawsze trafi sie frajer,co 'pomoze'...

I jeszcze dostanie po uszach , że nie dokładnie , albo za późno , lubo , jak śmie zwracać uwagę iż to wszystko jest na forum ... tylko trzeba wpisać w pozycję > szukaj w forum <
---
Tak ... ciężkie jest życie Ppmagierów od aliensowego kalectwa ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów

(pliks)
Wiking
heh pikne dziekui za pomolc ale reszta komentarzy jest zbedna. wytlumacz mi dlaczego jestem smieciem? ale nie przez neta tylko f-f. najprosciej byc incognito. mysle ze nie stac cie na ta odwage parszywa mordo. skoro pisze watek na forum to widocznie cos poytrzebuje, jesli cie to drazni to nie czytaj tylko nadal sie molestuj w swojej ciasnej dziurze. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
pliks napisał:

Idziesz na najblizsza poczte np w MENY ...i powyzsze zglaszasz.
/melding om adresseendring- zmiana adresu/
www.posten.no/kundeservice
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok