Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Prawo jazdy - Norwegia

Czytali temat:
(715 niezalogowanych)
2 Posty
karina d***
(Kaarinkaa)
Wiking
Witam. Mam pytanie. Wybieram sie do Norwegii z tym ze w Polsce mam do zaliczenia jeszcz egzamin praktyczny.Teoretyczny mam zaliczony. Jezeli pojade teraz do Norwegii i bede chciała dokończyć tam egzaminy to jak sprawa wygląda?? Czy teorie mam juz zaliczone i nie musze ich zaliczac w Norwegii?Zostaje mi tylko praktyczny??Czy wszystko od nowa? Bardzo prosze o pomoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
Kaarinkaa napisał:
Witam. Mam pytanie. Wybieram sie do Norwegii z tym ze w Polsce mam do zaliczenia jeszcz egzamin praktyczny.Teoretyczny mam zaliczony. Jezeli pojade teraz do Norwegii i bede chciała dokończyć tam egzaminy to jak sprawa wygląda?? Czy teorie mam juz zaliczone i nie musze ich zaliczac w Norwegii?Zostaje mi tylko praktyczny??Czy wszystko od nowa? Bardzo prosze o pomoc.

jak masz teorię to w NO od razu dostaniesz prawko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
ty na powaznie z tym?... jesli tak to zostan moze w polsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty

(edzia51)
Początkujący
ale cudaki są na tych forach , część tam część tu i masz prawko dobre dobre
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
Kaarinkaa napisał:

no cóż z tym prawkiem to nie tak łatwo jak myślisz ^^ wiesz jakie oni tu mają drogi?? tu trzeba potrafić jeżdzić w każdych warunkach...noc, dzień, zima, lato, deszcze itp

a w ogóle skąd taki pomysł??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
70 Postów
Rafix Niechcij
(PlikPlax)
Początkujący
Dobra dobra ale też jestem ciekaw jak tu sie zdaje prawko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
GlebaMisiu napisał:
Dobra dobra ale też jestem ciekaw jak tu sie zdaje prawko
to bardzo proste
w zasadzie to 100% Polaków zdaje tu prawko po przekroczeniu limitu prędkości o 50-60 km/h
no i za jazdę na dwóch gazach
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
karina d***
(Kaarinkaa)
Wiking
Mam możliwość wyjechania do No , tak jak pisalam jestem przed egzaminem praktycznym a nie chciała bym tego zaprzepaścic. Więc jestem ciekawa jak sprawa wygląda. Rozumiem w takim razie ze w NO robie caly kurs od poczatku ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Kaarinkaa napisał:
Mam możliwość wyjechania do No , tak jak pisalam jestem przed egzaminem praktycznym a nie chciała bym tego zaprzepaścic. Więc jestem ciekawa jak sprawa wygląda. Rozumiem w takim razie ze w NO robie caly kurs od poczatku ? Karinko czy uważasz że zaczynając kurs w PL mozesz go dokonczyc w kazdym innym kraju? wezmiesz papiery pokazesz im a oni ci wyznacza termin? po co jechac z tym do Norge zrób prawko po drodze np. w niemczech lub w danii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Nati Be
(natibe)
Wiking
czy mógłby ktoś napisać jak wygląda plac manewrowy na egzaminie w Norwegii? Słyszałam coś o jeździe po śliskiej powierzchni. Może ma ktoś jakieś zdjęcie albo mógłby podesłać jakiegoś linka do zdjęć jak wygląda taki plac. Wiem że informacje są na "vegvesen" ale potrzebuje inf w jęz polskim
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok