Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

jezyk norweski - Norwegia

Czytali temat:
(2738 niezalogowanych)
36 Postów
Andrzej Ktostam
(Andrzej1930)
Nowicjusz
chcem sie nauczyc norweskiego i nie moge sam temu nie podolam, prosze o kontakt kogos kto naucza osoby tego niezbednego jezyka na pw
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów

(Asiab)
Początkujący
przeszukaj forum, ktoś się tu ogłasza na pewno, poza tym wal na jakiś kurs najlepiej.

Ale też podszlifuj polską ortografię, bo to 'chcem' boli po oczach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
llendrul napisał:
chcem sie nauczyc norweskiego i nie moge sam temu nie podolam, prosze o kontakt kogos kto naucza osoby tego niezbednego jezyka na pw

Polecam : www.folkeuniversitetet.no/result/search-id-4194551/ tam chodzilam, grupy wielojezykowe, jest nauka, nauka, nauka, nie ma pierniczenia o dupie Maryni i tracenia czasu, za ktory zaplacies. Ponadto po kursie otrzymujesz kursbevis - ile godzin Norweskiego miales, taki papier sie przydaje.
Kursy sa podzielone na trinn'y , trwaja po 3 tygodnie. Nie musisz chodzic na wszystkie po kolei, bo jak masz samozaparcie, to z 6 trinn'ow wystarcza ci 4 i spokojnie zdasz Norskprøve 3.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:Polecam : www.folkeuniversitetet.no/result/search-id-4194551/ tam chodzilam, grupy wielojezykowe, jest nauka, nauka, nauka, nie ma pierniczenia o dupie Maryni i tracenia czasu, za ktory zaplacies. Ponadto po kursie otrzymujesz kursbevis - ile godzin Norweskiego miales, taki papier sie przydaje.
Kursy sa podzielone na trinn'y , trwaja po 3 tygodnie. Nie musisz chodzic na wszystkie po kolei, bo jak masz samozaparcie, to z 6 trinn'ow wystarcza ci 4 i spokojnie zdasz Norskprøve 3.

Łoooo.... rzesz ... Ty ... w tą i nazad ...!!!
---
Za każdy trinn ...5100-Nok...!!! x 4 = 24400-Nok...!!! ...
---
I są Tacy co ...TYLE... Płacą ...!!! ...
---
To ja miałem możliwość uczyć się po 500-Nok /semestr = 60-godzin zegarowych / i olewałem to totalnie .
---
Teraz takie zajęcia kosztują 1000-Nok. w Mojej Wiosce i również ostatnio traktowałem te zajęcia Rozrywkowo ...
---
Nic to , trzeba będzie się Na Poważnie Wziąć za Siebie od Sierpnia i Zaliczyć w końcu ten 2 poziom , zakończony Oficjalnym Testem ...!!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
gabriel napisał:
Hilton napisał:Polecam : www.folkeuniversitetet.no/result/search-id-4194551/ tam chodzilam, grupy wielojezykowe, jest nauka, nauka, nauka, nie ma pierniczenia o dupie Maryni i tracenia czasu, za ktory zaplacies. Ponadto po kursie otrzymujesz kursbevis - ile godzin Norweskiego miales, taki papier sie przydaje.

---
---
---
To ja miałem możliwość uczyć się po 500-Nok /semestr = 60-godzin zegarowych / i olewałem to totalnie .
---
Teraz takie zajęcia kosztują 1000-Nok. w Mojej Wiosce i również ostatnio traktowałem te zajęcia Rozrywkowo ...
---
Nic to , trzeba będzie się Na Poważnie Wziąć za Siebie od Sierpnia i Zaliczyć w końcu ten 2 poziom , zakończony Oficjalnym Testem ...!!! .

widzisz to tak dziala na wielu ze jak jest tanio albo za darmo to sie nie chce.ale jak sie wyda 5 tys to jest motywacja.
ucz sie ucz zeby sie potem w Oslo dogadac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
wow
to ten permittering się nigdy nie skończy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
gabriel napisał:

---
---
---
---
---

Gabrielu, 5100* 4 = 20 400
W czasach, kiedy ja tam chodzilam trinn kosztowal 4800 * 4 = 19 200
Nie chodzilam jednym ciagiem, robilam sobie przerwy. Ca 20 tys. za nauczenie sie jezyka to nie jest wygorowana cena.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
dla mnie glupota jest chodzenie na pierwsze poziomy prowadzone przez norwegow... Nativow mamy pelno dookola... wiec zdecydowanie szzybciej nauka przebiegnie jesli po polsku nam ktos wytlumaczy ogolne zasady i co i jak z czym.. na poczatku jest na pewno duzo szybciej... pozniej mozna startowac z FU.... ja sobie tak mysle...

ja placilem 5500 5 lat temu za kursy weekendowe..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Kasia M
(Kasia M)
Początkujący
Ja chodziłam do Folkeuniversitetet (w Bergen) na dwa kursy A1 i A2 (w opcji 4 razy w tygodniu po 3,5h, do grupa mieszanej, z lektorem norweskim) i generalnie polecam, ale tym, którzy znają j. angielski co najmniej w stopniu komunikatywnym. Wiele rzeczy tłumaczonych było właśnie na j.ang. (choć niekoniecznie to popieram).
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Nicole j.t
(nici933)
Wiking
jestem norweska mowiaca po polsku i ucze norweskiego polakow prywatnie w weekendy, czasamy w tygodniu tez jak jestes chetny to napisz do mnie.

mieszkam w sandnes
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok