Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

studia w norwegii - Norwegia

Czytali temat:
(2448 niezalogowanych)
3 Posty
arek Wolf
(arekwolf27)
Wiking
Witam wszystkich bardzo cieplo

Mam pytanie a w zasadzie kilka pytan.
Ostatnio zaczelem myslec o studiowaniu. Sprawdzalem wszystkie strony uniwersytetow w norwegii fora a nawet i blogii niestety nie moge znalesc interesujacych mnie informacji.

Chcial bym sie dowiedziec czegos (czegokolwiek) o studiowaniu zaocznie lub wieczorowo, bo domyslam sie iz jest to mozliwe i do zrealizowania. Interesuja mnie studia panstwowe na publicznych uczelniach
i teraz pytania
-gdzie moge znalesc studia zaoczne lub wieczorowe
-jakie kierunki
-jaki jest koszt takich studiow
-i co trzeba spelnic by na nie sie dostac

to chyba wszystko a przynajmniej najwazniejsze info.
za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich jeszcze raz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
3 Posty
m s
(magda12456)
Wiking
Nie wydaje mi sie zeby byla taka mozliwosc. Ja studiuje dziennie chociaz tez szukalam zaocznych badz wieczorowych. Jestem na magisterskich na UiO i w sumie mam tylko 2 lub 3 dni zajec w tygodniu wiec spokojnie mozna pogodzic z praca. Jesli masz pytania to pisz
I jesli sie czegos dowiesz to daj znac bo moze zaczne kiedys nowy kierunek gdyby sie dalo zaocznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
arek Wolf
(arekwolf27)
Wiking
hej
ja zgodnie z zaleceniem kolegi lub kolezanki co odpowiedzial/dziala jako pierwsza w tym temacie poszedlem i zajzalem na strone internetowa co mi wskazala i dowiedzialem sie narazie ze na studia tzw pare time sklada sie specjalny wniosek (podanie) i tam mozna okreslic ilosc lub jak to ma wygladac czy calkowicie na pare time czy czesciowo itd niestety decyzja jest uzgadniana bez naszej osoby i otrzymuje sie jedynie zawiadomienie czy zgoidzili sie czy tez nie
ja co najwazniejsze nie poddaje sie i szukam nadal
-interesuja mnie dosc ciezkie kierunki wiec nie wiem czy bedzie latwo znalesc biotechnologie lub genetyge albo mikrobiologie i studiowac to zaocznie ale coz mam nadzieje ze mi sie uda grund to nastawienie
dlatego e-lerning odpada tam tylko mozna studiowac gry i zabawy a to mnie nie interesuje
pozdrawiam naukowcow i ludzi ktorzy tocza sie a nie stoja w miejscu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(misiaczek386)
Wiking
sheesha napisał:
Nie wydaje mi sie zeby byla taka mozliwosc. Ja studiuje dziennie chociaz tez szukalam zaocznych badz wieczorowych. Jestem na magisterskich na UiO i w sumie mam tylko 2 lub 3 dni zajec w tygodniu wiec spokojnie mozna pogodzic z praca. Jesli masz pytania to pisz
I jesli sie czegos dowiesz to daj znac bo moze zaczne kiedys nowy kierunek gdyby sie dalo zaocznie

Czesc ja mam pare pytan zwiazanych ze studiowaniem w Oslo mieszkam od 3 miesiecy w Oslo i chce rozpoczac tu studia niewiem za co sie zabrac prosze o kontakt zurakowska5@wp.pl
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
misiaczek386 napisał:
Czesc ja mam pare pytan zwiazanych ze studiowaniem w Oslo mieszkam od 3 miesiecy w Oslo i chce rozpoczac tu studia niewiem za co sie zabrac prosze o kontakt zurakowska5@wp.pl
Chyba od znalezienia co sie chce studiowac oraz gdzie. No i trzeba skontaktowania sie z uczelnia, na ktorej chcesz studiowac. Jezyk trzeba tez znac bardzo dobrze, czyli trzeba miec zdany bergenstest.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
m s
(magda12456)
Wiking
Nie koniecznie bo jest szeroka oferta programow w jezyku ang
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów

(misiaczek386)
Wiking
Elise napisał:
misiaczek386 napisał:
Chyba od znalezienia co sie chce studiowac oraz gdzie. No i trzeba skontaktowania sie z uczelnia, na ktorej chcesz studiowac. Jezyk trzeba tez znac bardzo dobrze, czyli trzeba miec zdany bergenstest.

Z uczelnia się kontaktowalam nie raz . Odesłali mnie do broszurki informacyjnej . Nie pomogli mi kompletnie nic. I gdzie tu się udać z kim zagadac? Skoro osoby wyznaczone - pracujące tam odsylaja do broszurki - ŚMIESZNE!!!!chcialam rozpocząć studia od tego roku mam na to środki chęci do nauki a tu lipa . .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
misiaczek386 napisał:
Z uczelnia się kontaktowalam nie raz . Odesłali mnie do broszurki informacyjnej . Nie pomogli mi kompletnie nic. I gdzie tu się udać z kim zagadac? Skoro osoby wyznaczone - pracujące tam odsylaja do broszurki - ŚMIESZNE!!!!chcialam rozpocząć studia od tego roku mam na to środki chęci do nauki a tu lipa . .

O biedna ja sierota...

A tak na powaznie, co oni niby ma ci pomoc? Zdecydowac co masz studiowac, gdzie i kiedy?
Podanie za ciebie wypelnic? Papiery wszystkie zalatwic?

UIO, sentralt studentinformasjonssenter:
Mandag - fredag kl. 10.00 - 15.00
Telefon: 22 85 82 00
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(smolirka)
Wiking
Na dobra sprawe, nie trzeba sie nawet ruszac z domu..

www.studyinnorway.no/
www.uio.no/studier/
www.uio.no/english/studies/
www.bi.no/

Wszedzie podane sa wymagania, ewentulanie koszty, jak rowniez adresy e-mail i telefony do kontaktu. Wystarczy troszke checi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok