Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

praca przez adecco - Norwegia

Czytali temat:
krolikos (1584 niezalogowanych)
23 Posty
Magdalena Antoniak
(emilka1)
Wiking
Witam,
zastanawiam się jak wygląda szukanie pracy przez firmę Adecco,jakie jest prawdopodobieństwo,że zgłaszający się do nich kandydat dostanie pracę?Czy musi posiadać konkretny zawód i wykształcenie?Bo na stronie istnieje jedynie nabór na pielęgniarki,lekarzy,przedszkolanki itd

czy znajomośc języka norweskiego pomaga w uzyskaniu pracy?

Jak to rzeczywiście wygląda?Proszę o wypowiedzi osoby które mają pojęcie na ten temat i może starały się o pracę przez ta firmę.

Z góry dzięki i pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
emilka1 napisał:
Witam,
zastanawiam się jak wygląda szukanie pracy przez firmę Adecco,jakie jest prawdopodobieństwo,że zgłaszający się do nich kandydat dostanie pracę?

no
można szukać wahadełkiem na ten przykład

albo przy pomocy wróżki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Magdalena Antoniak
(emilka1)
Wiking
Rozumiem,jasta,że Ty tak włąśnie szukałeś?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
nie
ja akurat uznałem, że w takiej sprawie to najlepiej udać się osobiście do biura agencji i porozmawiać tam z jakąś Kasią
no i akurat była praca
i nic mi nie przeszkadzało, że w zawodzie o którym nie miałem najmniejszego pojęcia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Magdalena Antoniak
(emilka1)
Wiking
Jasta,a dużo czasu upłynęło od momentu zgłoszenia się w adecco do chwili kiedy dostałeś pracę?Tzn,jak długo sie czeka?Oni powiedzą,że trzeba czekać,ale tak naprawdę nie wiadomo ile....Słyszałam,że niektórzy juz pół roku czekają i nic,żadnego odzewu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ja nie przez Adecco tylko przez Rimec
zasada jest taka, że jak mają zapotrzebowanie to dają pracę temu co akurat się nawinął
podobnie jak dziewczyna temu co ma akurat fiuta w górze, a nie temu co złożył podanie o odbycie stosunku pół roku temu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
jasta to już z pięć lat czeka na odpowiedż z adecco ....nie nadaje się

emilka ..jak cię zakwalifikują to cię wyślą na kurs do tego słynnego ośrodka . a ile będziesz czekać to któż to wie . najpierw czekasz na kurs a potem na wyjazd .
będziesz musieć też podpisać umowę że jakiś okres będziesz musieć u nich pracować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Magdalena Antoniak
(emilka1)
Wiking
Dzięki Andre,a czy koniecznie trzeba odbyć ten kurs w Szaflarach?A jesli ktoś zna język norweski na poziomie podstawowym?Bo nie sądzę,że mozna więcej się nauczyc na tym kursie,chyba....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
jak znasz na tyle że się dogadasz to nie musisz startować przez adecco tylko spróbuj sił bezpośrednio
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Magdalena Antoniak
(emilka1)
Wiking
Tez o tym myslałam Andre,tylko nie wiem czy dam sobie radę,z mieszkaniem itd
Dzięki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj