Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Wojtek Krakowiak (2856 niezalogowanych)
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Timon, nie bedzie tak jak mowi gaga8984.
Dlatego, ze ty musialbys adoptowac Zuzie. Ty nie jestes jej ojcem. Jezeli bedziesz mezem jej matki, to bedziecie rodzina, na razie nie jestescie.
Jezeli w polsce jestescie zameldowani razem minimum 2 lata, to mozesz swoja dziewczyne tutaj zabrac i przeprowadzic "laczenie rodzin", ale z dzieckiem bedzie problem. Trzeba bedzie pisac oswiadczenia, ze wychowujesz ja od np. trzech lat. I czekac na decyzje.
Zeby adoptowac Zuzie, musisz byc mezem jej matki.
O te sprawe nalezy zapytac w UDI, najlepeij napisz do nich, opisz swoja sytuacje i zapytaj co powinienes zrobic.
A o szkole sie nie martw, moze isc nawet w grudniu, nic sie nie stanie.
Taj jak pisze gaga mozna zrobic wtedy, jesli nie ma sie slubu, ale dziecko jest wspolne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Wiking
oczywiście że mam tylko jak to teraz ruszyć chyba dziewczyny mogły by przyjechać i wtedy wszystko zacząć zalatwiać
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Wiking
ach tak czyli ślub to właściwie najprostrzy i najlatwiejszy sposób ale niestety troche sie wszystko odwlecze bo wiąże sie to z oczekiwaniem na akt zawarcia związku małżeńskiego i wszystkich dokumentów(paszporty itp) dla moich dziewczyn !!ale jak juz to wszystko bedziemy mieli to od czego zacząc ????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
74 Posty
kasia f.
(kasiula77)
Początkujący
Timon na akt slubu nie czekasz dostajesz tuz po ceremoni. Padlo pytanie czy jestes w stanie udokumentowac ze mieszkacie w Polsce minimum dwa lata pod tym samym adresem??? bo jezeli tak to wszystko jasne . Zmienily sie troche przepisy wiec mysle ze niech dziewczyny przyjada do Ciebie idzcie do komuny lub szkoly i powiedzcie ze Twoja dziewczyna szuka pracy ale ma dziecko ktore jest z nia w Norwegi i chce wyslac je do szkoly . Zobaczysz ze zapiszesz dziecko bez problemu wiem ze to jest mozliwe bo mam znajoma ktora wlasnie tak zrobila i nie bylo problemu .Wazna rzecz przetlumaczcie akt urodzenia dziecka . karty szczepien nie trzeba tlumaczyc
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(EWA3007)
Wiking
Akty urodzenia można dostać w urzędzie stanu cywilnego , europejski już przetłumaczony na język angielski a do szkoły to jak napisała Hilton można i w grudniu zapisać moje dzieci zaczeły szkołe od lutego ,i tak najpierw szukają szkoły z klasą wstępną czyli uczą języka .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Wiking
dziekuje wszystkim troche sie uspokoiłem i wreszcie bedziemy razem chcemy wziaść ślub i tu przyjechac razem i tak bedzie najszybciej i najlatwiej tylko czy możemy odrazu po ślubie przyjechać razem czy dziewczyny bedą musiały poczekać na nowe paszporty i dowody???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
najważniejsze, że już masz pracę i mieszkanie w Norwegii
ja na twoim miejscu, to bym się tak teraz nie spieszył z ożenkiem. z takimi atrybutami to sobie możesz teraz w Polsce pomarudzić, ponarzekać, poprzebierać daj tylko ogłoszenie w lokalnej prasie, a zobaczysz jak cie będą kochać
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(EWA3007)
Wiking
Chyba będzie lepiej jak poczekają na dokumenty bo nazwisko będą miały twoje ,na dowód można wjechać do norwegii i my czekaliśmy dwa tygodnie na dowódy dla dzieci zależy pewnie jeszcze od miasta.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok