Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(14604 niezalogowanych)
11 Postów
Kasia Kornacka
(kasiakornacka)
Wiking
marianekk napisał:
proto napisał:
kiedy wreszcie będziecie mieli szacunek do siebie że jesteście Polakami inne narody potrafią ze sobą rozmawiać ,wspomagać i tak na wzajem a tu tylko aby na odwrót szkoda pisać a i tak przez Norków jesteście uznawani za czarnuchów a afryki dlatego zacznijcie trochę myśleć skąd pochodzicie

nigdy!

zrozum, ze polska nacja to jedna najchujowszych na swiecie!

czym szybciej to zrozumiesz, tym krócej bedzie cie bolało.....

ps: do tej artystki powyzej > nic złego w sprzataniu, ale jesli robi sie to legalnie!jest sie ubezpieczonym, kasuje sie normalne stawki, takie jakie pobierają firmy płacące podatki, etc.....
sprzataczki sa bardzo potrzebne, ale te "legalne" reszta polskiego bydła niech sprzata w okół siebie!

Ale to nie jest dyskusja dotyczaca pracujących leg. badz nieleg.sprzataczek..a tak wogole to moze zapomniał wół jak cielęciem był?

Ci co pracują ciężko ,uczciwie ale nielegalnie to bydlo...no ok..a jak nazwac Ciebie, bluzgającego na swoich rodakow? jesli Polacy to taka h..a nacja zmien paszport , chociaz watpie zeby to cos dało bo jak to mowia człowiek ze wsi wyjdzie, ale wies z człowieka nie...mozesz sobie tu pracowac kilkadziesiat lat na wysokim inzynieryjnym badz jakimkolwiek innym stanowisku , ale poki ta zółć bedzie sie z Ciebie tak wylewała jak teraz , to porownując Cie do bydła, bydła bym nie obraziła.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
ja kocham moja ojczyzne i mam do niej ogromny szacunek i wdziecznosc za całokształt!
Wiec czemu kurwa miałbym zmieniac paszport/dowód?
tylko dlatego ze połowa lub wiecej blisko 40-to milionowego kraju to kretyni i debile(?)!!!!!

Polska to mój ukochany kraj i kocham go jak nic na swiecie, ale nienawidze jej mieszkanców(nie wszystkich)!!!!!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Wioletta Kulesza
(wiola1978)
Wiking
Ja bardzo przepraszam że zapytałam! Nie myślałam że to pytanie zejdzie na takie tory. Chociaż "polacy" pracujący w Niemczech mówią to samo czyli Polacy wszędzie tacy sami i sami o sobie zdanie wyrobili
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
wiola1978 napisał:
Ja bardzo przepraszam że zapytałam! Nie myślałam że to pytanie zejdzie na takie tory. Chociaż "polacy" pracujący w Niemczech mówią to samo czyli Polacy wszędzie tacy sami i sami o sobie zdanie wyrobili

nie mozna generalizowac!

są tez normalni, którzy nie sprzedali swej polskosci i nie sa obcy poloni i jej problemom!
Tyle tylko, ze w tej chwili z Polski wyjezdza osttani sort ludzi, wiec nie mozna od nich oczekiwac normalnosci....
jedni są z czarnej dupy i nie widzieli nigdy wwy czy krakowa!
Drudzy zas, to grupa oszukana i zawiedziona Polską i jej kolejnymi rządami, bo kilka lat temu "obiecali", ze jak ktos bedzie miał wyzsze wykształcenie, to wiódł bedzie boskie zycie robiąc ....nic!
Ale niestety sie zesralo.... ( I dobrze)
I tu uwaga > ci sa najgorsi! Sprzedadza sie najszybciej i wyrzekna polskosci na pierwszym grilu
ps: skoro masz juz wyrobione zdanie, to po co sie rwiesz za granice?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Kornacka
(kasiakornacka)
Wiking
marianekk napisał:
ja kocham moja ojczyzne i mam do niej ogromny szacunek i wdziecznosc za całokształt!
Wiec czemu kurwa miałbym zmieniac paszport/dowód?
tylko dlatego ze połowa lub wiecej blisko 40-to milionowego kraju to kretyni i debile(?)!!!!!

Polska to mój ukochany kraj i kocham go jak nic na swiecie, ale nienawidze jej mieszkanców(nie wszystkich)!!!!!!!

Moj drogi, Polska to nie tylko ziemia, granica, drzewa i budynki, a przede wszystkim ludzie, ludzie ktorzy ten kraj tworzyli, tez Ci co doprowadzili go do kryzysu, Ci co wiele lat temu go bronili i za niego gineli. Wiec gdzie jest ten Twoj szacunek do tego wszystkiego skoro Polske porownujesz do obory?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ludzie ktorzy ten kraj tworzyli, tez Ci co doprowadzili go do kryzysu,
kto Radosław Sikorski i jego zona Anne Applebaum
czy Jacek Rostowski bez NIP i PESEL (ur. 30 kwietnia 1951 w Londynie Jest wnukiem Jakuba Rothfelda
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Ewa Mirko
(S.M)
Wiking
Podejmując decyzję o wyjeździe z Polski nawet przez chwilę nie pomyślałam ze sie jej wypieram, zostawię tu rodzinę, rodziców których kocham nad życie, brata z rodziną, znajomych , moje dzieciństwo , wspomnienia, całe moje 39letnie życie . Zawsze będę tu wracać i moim życzeniem o którym wiedzą już najbliżsi jest to aby tu być pochowanym. W Norwegii nie mam zamiaru nikogo okradać czy pracować na czarno, nie mam zamiaru czekać na mannę z nieba , i jak tu czytam niektóre komentarze to zaczynam wierzyć w słowa mojego męża który mówi ze największą świnie rodakowi może tylko podłożyć rodak. Aż mnnie mdli od co niektórych komentarzy a szanowny JASTA to już chyba komentuje wszystkie fora w taki sam daremny sposób. Pozdrawiam wszystkich pozytywnie nastawionych i normalnie komentujących ludzi na poziomie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
patim napisał:
czy Jacek Rostowski bez NIP i PESEL (ur. 30 kwietnia 1951 w Londynie Jest wnukiem Jakuba Rothfelda

lepiej bym tego nie ujął.....

co kórzy tworzyli to, co rozlebali PIS,PO,SLD.PSL I inne sprzedajne partyjki, niestety juz nie zyją.....
A szkoda, bo oni inaczej widzieli ojczyzne!

kasia > napisąłem, ze połowa!
Sama rozmiesc ww w dwóch róznych połówkach.....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
S.M napisał:
Podejmując decyzję o wyjeździe z Polski nawet przez chwilę nie pomyślałam ze sie jej wypieram, zostawię tu rodzinę, rodziców których kocham nad życie, brata z rodziną, znajomych , moje dzieciństwo , wspomnienia, całe moje 39letnie życie . Zawsze będę tu wracać i moim życzeniem o którym wiedzą już najbliżsi jest to aby tu być pochowanym. W Norwegii nie mam zamiaru nikogo okradać czy pracować na czarno, nie mam zamiaru czekać na mannę z nieba , i jak tu czytam niektóre komentarze to zaczynam wierzyć w słowa mojego męża który mówi ze największą świnie rodakowi może tylko podłożyć rodak. Aż mnnie mdli od co niektórych komentarzy a szanowny JASTA to już chyba komentuje wszystkie fora w taki sam daremny sposób. Pozdrawiam wszystkich pozytywnie nastawionych i normalnie komentujących ludzi na poziomie.

to sie chwali
ale, ze ty juz wole ostatnia i namaszczenie ogarniasz przed wyjazdem, to juz nie....

Jaste jeszcze polubisz > gwarantujue ci
Zrozumiesz jego przesłania z czasem.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Kornacka
(kasiakornacka)
Wiking
marianekk napisał:
patim napisał:

lepiej bym tego nie ujął.....

co kórzy tworzyli to, co rozlebali PIS,PO,SLD.PSL I inne sprzedajne partyjki, niestety juz nie zyją.....
A szkoda, bo oni inaczej widzieli ojczyzne!

kasia > napisąłem, ze połowa!
Sama rozmiesc ww w dwóch róznych połówkach.....

A myslisz , ze mnie nie denerwuje jak oglądam wiadomości i widze co sie dzieje? jak rozmawiam z Polskimi przyjaciolmi i slysze o ich problemach ,zwłaszcza finansowych?
Pomyśl czy to przypadkiem nie Twoi jak i moi rodzice wybrali do rzadu takich ludzi , przez ktorych ten ostatni sort jak to nazwales probuje szukac szczescia tutaj..i co? i do kogo mamy miec pretensje?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok