Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Opłata za wędkowanie - Norwegia

Czytali temat:
5 Postów
Katarzyna Stolarczyk
(george100larczyk)
Wiking
Witam,
wybieram się do Norwegii na 2,5m-ca w okresie letnim. Słyszałam, że w Norwegii obowiązuje Prawo do publicznego dostępu, co wiąże się z możliwością bezpłatnych połowów na wodach słonych. Inaczej jest z słodkimi. Wybieram się nad jezioro Mjosa, pomiędzy miejscowościami Gjovik i Hamar. Podobno opłaty zależą od właściciela gruntu, czy ktoś mógłby coś więcej na ten temat napisać? Ile w tym miejscu wynoszą opłaty?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Katarzyna Stolarczyk
(george100larczyk)
Wiking
Niestety link nie działa
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
george100larczyk napisał:
Niestety link nie działa
DZIAŁA ...
Tylko musisz go skopiować i przenieść na pasek wyszukiwarki ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Witryna nie zezwala na wyświetlenie swojej zawartości w ramce. Zawartość witryny musi być wyświetlona w osobnym oknie.

Otwórz dokument w nowym oknie

KURWA co za ludzie
najezdzasz muszka na Otwórz dokument w nowym oknie
naciszkasz lewy przycisk na myszce
albo skopij sobie link i wklej w okno przegladarki

Ctrl+c
Ctrl+v
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Katarzyna Stolarczyk
(george100larczyk)
Wiking
Pytam, bo nie umiem norweskiego i jeżeli nie byłby to dla mnie problem to bym nie pytała, a jeżeli odpowiedz sprawia taki problem to od nikogo jej nie wymagam i nikogo do niej nie zmuszam.
Nie wiem, dlaczego to takie denerwujące, bo nikt nikogo nie zmusza do odpowiedzi. Niestety nie pomogło mi to.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
Priser på fiskekort er kr 200,- for sesongkort, kr 100,- for ukeskortkort og kr 50,- for døgnkort.

google translate

www.gjovik.com/en/

www.hamar.kommune.no/category7507.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
george100larczyk napisał:... Pytam, bo nie umiem norweskiego i jeżeli nie byłby to dla mnie problem to bym nie pytała, a jeżeli odpowiedz sprawia taki problem to...
CÓŻ ... to nie NASZA WINA IŻ NIE NAPISAŁAŚ TEGO NA POCZĄTKU ... ! .
---
To żadna ujma , nie znać danego języka ... niemniej trzeba o tym fakcie poinformować ...
---
Kryształowa Kula , Ma Dzisiaj Wychodne ... wszak jest Niedziela ...
---

Teraz nie chce Mi się tłumaczyć , tego całego zagadnienia związanego z opłatami .
Niemniej jest to prosta czynność , którą można zrealizować na miejscowej stacji paliw .
W tym rejonie w którym chce się łowić na rzece lub jeziorze ...
Ceny mogą być różne , niemniej jasno są wyszczególnione na specjalnej tablicy ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok