Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Klika Rad dla Studentów od Rodaków - Norwegia

Czytali temat:
(429 niezalogowanych)
3 Posty
Adaś Nieznaj
(Itsfaki)
Wiking
Witam !

Tak jak wspomniałem jesteśmy studentami , z racji tego że wakacje się zbliżają a w kraju sytuacja jaka jest każdy widzi . Mamy plan wyjechać w celach zarobkowych do Norwegii. Bilety lotnicze nie są drogie , a przygoda może być całkiem fajna nawet jeśli nie wypali z pracą . A więc od początku ja 20 lat ,razem z moim ziomkiem pakujemy się i chcemy podbić Norwegie i tu pytanie co dalej ? Nie jesteśmy Typowymi studentami którzy całe życie siedzą w książkach i nigdy nic nie robili , całe ostatnie wakacje zap#@#$%^^ na budowie dla angola w Birmingham , wcześniej dla wąsatego Polaka układaliśmy kostkę , ja w swojej karierze zaliczyłem nawet miesięczną przygodę w Stoczni w Gdańsku . Dlatego w tym roku Norwegia . Ja i Mój Ziomek Rozmawiamy biegle w 2 językach obcych , czyli standardowo Niemiecki i Angielski poziom b2 . Tylko że najbardziej brakuje nam tego pkt zaczepnego , czyli informacji na temat jakiś biur pracy fabryk farm na której potrzebują pracowników fizycznych . Dlatego Zwracam się do was rodacy którym już się jakoś ułożyło . Od czego zacząć , jak się przygotować . Prosiłbym was o jakies konkretne rady ( linki z internetu mogę zdobyć sam )

Zapraszam do Dyskusji i jakichkolwiek rad

Pozdrawiam Adaśko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
rada?? na pewno nie samolot!!!! tylko i wylacznie auto!!
i miejscie jakies spokojne hobby: lowienie ryb, tepe patrzenie w ekran TV itepe....
nuda jednym slowem...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Adaś Nieznaj
(Itsfaki)
Wiking
nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałeś , nie chcemy tutaj przyjechać łowic ryb mówiąc podbić Norwegię mam na myśli że chcemy tu pracować
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Rad, podpowiedzi? Na forum to juz bylo tyle razy poruszane, ze wystarczy przeszukac forum... Ot to, nic wiecej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok