Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

nauka w Bergen - Norwegia

Czytali temat:
(626 niezalogowanych)
2 Posty
sylwia nowacka
(sylvianow)
Wiking
witam serdecznie!!
planuję wyjazd do Bergen do męża z dziećmi
starsza córka kończy właśnie gimnazjum młodsza ma 5 lat
prosze o pomoc i informacje jak mam załątwiać szkołe średnią dla córki jakie papiery z polski musze miec (oprocz świadectwa) gdzie sie mam udać z tym wszystkim .
bede wdzięczna za informacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Ewelina F.
(eweluuusiaaa)
Wiking
To wiec tak starsza corka- konczy gimnazjum wiec dokumenty jakie sa potrzebne to tylko przetlumaczone swiadectwo przynajmniej na jezyk angielski i kopia oryginalu po polsku, paszport, pozwolenie, numer personalny ale jezeli nie ma pozwolenia ani nr personalnego to nic nieszkodzi, mozna i tak ja zapisac. Musisz isc po papiery do Inntakskontor w centrum Bergen, ciezko wytlumaczyc gdzie konkretnie to jest (adres: Agnes Mowinckels gate 5, Bergen; jezeli nic sie nie zmienilo to to jest na 6 pietrze). Dostaniesz dwa papierki. Nie bede Ci tlumaczyc teraz jak je wypelnic bo jednak ciezko jak sie nie widzi tych papierkow. Jednak jezeli mialabys problemy to do konca tego tygodnia jestem w Bergen i jezeli bys chcial to chetnie pomoge. Corka straci rok albo dwa na nauke jezyka w zaleznosci jak jej bedzie szlo i jak bedzie czula sie z jezykiem .
Jak masz jakies pytania to pisz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok