Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

zameldowanie - Norwegia

Czytali temat:
artur ogrodnik aleksander p Daniel D Justa Re barbara stencel Bea Piszczek Maciej Burdyński Harper Harper Agnieszka2224 Figurska (2151 niezalogowanych)
8 Postów
Asia :-)
(asica)
Wiking
Witam Jestem tu od niedawna i mam pytanko. Gdzie muszę iść, żeby zameldować się po raz pierwszy w Bergen i jakich dokumentów potrzebuje? Jeżeli ktoś byłby tak mily i mi odpisał byłabym wdzięczna!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
asica napisał:
Witam Jestem tu od niedawna i mam pytanko. Gdzie muszę iść, żeby zameldować się po raz pierwszy w Bergen i jakich dokumentów potrzebuje? Jeżeli ktoś byłby tak mily i mi odpisał byłabym wdzięczna!

na zdjeciu pod parasolem... nawet nie trzeba pisac, ze jestes w Bergen
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
asica napisał:
Musisz isc do skatte a w szczegolnosci do folkeregisteret i wypełnic formularz o ktoeym mowa na forum ogolnym w watku zaczetym przez bodajze Pepcie 83"meldunek rodzinne..." Krolestwo za konia naposal jak sie dokladnie nazywa ten formularz po norwesku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
(asica)
Wiking
nie da się ukryć, że deszcz nie jest tu czymś nadzwyczajnym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
(asica)
Wiking
dziękuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
asica napisał:
nie da się ukryć, że deszcz nie jest tu czymś nadzwyczajnym

ano.. najlepiej polubiec go od razu, bo bedzie czestym towarzyszem dnia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
(asica)
Wiking
już zdążyłam się przyzwyczaić

P.S. Do założenia konta w banku potrzeba tego numeru podatkowego. Wie ktoś co jeszcze jest potrzebne?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
asica napisał:
już zdążyłam się przyzwyczaić

P.S. Do założenia konta w banku potrzeba tego numeru podatkowego. Wie ktoś co jeszcze jest potrzebne?

Do konta potrzeba numer personalny na papierze przysłanym ze skatt oraz dowód lub paszport.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
(asica)
Wiking
super! dzieki bardzo Hilton
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
jesli lubisz oszczedzac pieniazki , mozesz poprosic od razu aby otworzyli ci drugie konto, oszczednosciowe
konto podstawowe, ktore bedziesz miala, nazywa sie Personalkonto
natomiast oszczednosciowe to Kapitalkonto
mozesz ustalic od razu aby dana kwote pieniazkow bank przelewal ci automatycznie np. raz w miesiacu na to konto oszczednosciowe, moze byc niewielka kwota, np. 1000 koron
mozesz te kwote oczywiscie pozniej zmieniac sobie sama, np. za posrednictwem internetowej strony bankowej
mozesz rowniez dysponowac w razie potrzeby tymi pieniazkami na koncie oszczednosciowym, tylko trzeba je bedzie najpierw przelac z oszczednosciowego na podstawowe (overføring) , operacja jest natychmiastowa, nie trzeba czekac do drugiego dnia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok